Retrogradni Merkur u Vagi – preispitujemo svoje odnose

Iako može donijeti komplikacije, ovo nije loš utjecaj. Omogućuje da promislimo o nekim okolnostima, damo si vremena za odluku. U ovom razdoblju pokušat ćemo pronaći ravnotežu između ispunjenja osobnih potreba i očekivanja drugih: dajte si vremena da bolje vidite, shvatite i prikupite dovoljno informacija

Pogrešne pretpostavke i interpretacije

Merkur kreće unatrag 27. rujna s 25 28' Vage, a njegovo retrogradno kretanje trajat će do 18. listopada.

On usporava, vraća unatrag, nerijetko otežava sposobnost da vidimo širu sliku, nešto se kvari ili odgađa. Ne govorimo baš sve, prešućujemo neke stvari, a odgovori i informacije koje tražimo dolaze sa zakašnjenjem.

Retrogradni Merkur nije loš utjecaj. Omogućuje nam da budemo introspektivni, dublje promislimo o nekim okolnostima, damo si dovoljno vremena za odluku dok okolnosti ne budu zrele za djelovanje.

Retrogradni Merkur u Vagi usmjerava naše misli na odnose s drugima. Pokušavamo pronaći ravnotežu između ispunjenja osobnih potreba i očekivanja drugih. Mogli biste primijetiti da u ovom periodu ne možete uspostaviti zdravu interakciju, vi ili druga strana niste spremni na razgovor, osjetljive teme se izbjegavaju. Nije ni to tako loše. Dajte si vremena da bolje vidite, shvatite i prikupite dovoljno informacija, a za odluku nikad nije kasno.

Sve ono što ste gurnuli pod tepih, polako izlazi na površinu.

Javlja se i neodlučnost, što dalje, kako pristupiti okolnostima koje su nas snašle? Ako niste sigurni, dajte si vremena, ali i pružite potrebnu informaciju osobi koja čeka vašu odluku.

Možete shvatiti da su neke vaše pretpostavke o namjerama jedne osobe pogrešne. Moguće je i da vaše riječi budu pogrešno shvaćene i interpretirane.

Želite li obnoviti odnos iz prošlosti?

Primijetite li da u vašem odnosu dolazi do distance ili da izostaje bliskost i povezanost, to ne mora nužno biti loše. Možda je potrebno samo malo vremena da oboje razmislite i da se stvari preslože.

Pojavljuje se jedna osoba iz vaše prošlosti. Ponovno se javlja, želite li obnoviti taj odnos?

Prisjećate se nekih okolnosti iz prošlosti, možda upravo sada dobijete potpunije informacije i pronađete mir s onim što je bilo.

Stavlja li vas netko na čekanje? Želite li pristati na to?

U svom retrogradnom kretanju Merkur će se suočiti s Plutonom 1. i 2. listopada te 2. studenoga pa u tim danima očekujte obnovu jedne priče koja se zbivala od 21. do 24. rujna.

U razdoblju oko 3. studenoga u potpunosti ćemo shvatiti sve ono što se zbivalo od početka Merkurova retrogradnoga kretanja. Put će se u potpunosti očistiti i bit će nam jasno što dalje.

Julijana Oremović, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci