Retrogradna Venera: Prihvatite sebe u cijelosti

Ako ste zbunjene, ako ne vidite budućnost, a plašite se zagledati u prošla iskustva, ako se osjećate neuspješno i odbačeno ili vas savladavaju emocije krivnje i srama... velika je mogućnost da se s vama poigrava retrogradna Venera

Venera gleda u "prazno"

Venera je u retrogradnom hodu od 13. svibnja do 25. lipnja ove godine što je astrološki prividni hod unazad.

Zato se ovih dana Venera (čitaj: ženski princip, sestra, prijateljica) možda osjeća kao da sjedi na litici i gleda u „prazno“, u ono što će biti a što trenutno ne vidi, plašeći se da zakorači u ništa. Iza nje se nalaze brda i doline uspomena, pravila i iskustava, jedno cijelo bogatstvo završenih odnosa, dakle, sve ono što je nosila, iznosila i prerasla.

Povratak staroj ljubavi ili novi start

Tako Venera sada razmišlja što dalje, malo se radujući, malo se ustežući, kao da opipava haljinu koja joj se nudi: lijepa je, da li mi stvarno treba, ali stvarno je lijepa i treba mi, ali kad ću je nositi, vidi kako je izazovna, pa što ako je izazovna, pa dobro, i romantična je, uzet ću je.

Haljina može biti i ljubavna veza. Možda neka stara, već završena, koja se iznenada vratila. Ili želja, koja se poslije dugog vremena opet probudila. Pa opet, Venera se razmišlja da li joj to treba.

Ali što ako je ovo sada nova prilika da se krene ispočetka i da od tog ništa napravi nešto?

Uspon i pad Venere

O čemu ovisi hoće će Venera uspjeti ostvariti svoju želju? Prije svega, vrlo je važno prepoznati da svako od nas ima svoju Veneru. Svoju tananu želju, iskru ljubavi i radosti. I kod svakog se Venera uzdiže ili pada zbog istih stvari, odnosno emocija. Postoje emocije koje gase želju, i postoje one koje omogućavaju da se želja ostvari.

Pa ipak, svaka Venere ponekad padne. Pad je ono kad osjetite da niste uspjeli, da ste odbačeni, nedovoljni za ostvarenje svoje želje, nezadovoljni, da nemate uspješan ljubavni odnos, da osjećate krivicu, sramotu, stid...

Ali, da bi mogla da se uzdigne, Venera prvo mora da padne. Pad za ženski princip znači sramota. Razmišljamo: „Nisam lijepa, neću mu se svidjeti.“; „Ispala sam glupa!“; „Nisam dovoljno dobra, nisam “in”, nisam dovoljno fina, nisam mu adekvatan par.“...

Tada zataškavamo i prikrivamo. I tako... sve znamo kako se nastavlja i koliko dubok ovaj pad može biti, direkt u pakao, zar ne?

Iz snova u realnost

Međutim, kad Venera padne ona se ne mora slomiti. Pad Venere može značiti i usidrenje, spuštanje iz snova u realnost.

Prvi korak u tim niskim nivoima su – niske strasti. I to je u redu! Ali samo ako znate kako i koliko dugo s njima. Jer, strast je neophodna energija za kreaciju. Ona je žiška koja pali prvu iskru. I neophodna je. Pa ipak, ako strast preraste u žudnju, a žudnja se njeguje i ohrabruje ostalim niskim emocijama onda prerasta u ovisnost. Tada pala Venera znači propala.

Tada se Venera treba sjetiti one prve žiške i opet izabrati: Svoju slobodu. Svoju mudrost. Sebe. A ne ono za čim žudi. Jer želja je ključ. Ne žudnja.

Vrijeme oslobađanja i uzdizanja

Danas nas retrogradna Venera podsjeća na sve što je bilo, sve što smo prerasle, sve stare principe, stara pravila i stare misli koje prave pakao. Nemojte se bojati pogledati ih. Imali su svi oni neku funkciju i ulogu.

Ali stiglo je drugo vrijeme. Vrijeme Oslobađanja. Vrijeme Uzdizanja. Vrijeme Ujedinjavanja. Vrijeme kada se Venere udružuju, i kada se zajedno uzdižu. Jer se sada osjećaju da nikada nisu same. Venera Uzdizanja zna da sramota i krivica nisu u redu. Ali da je ona u redu iako osjeća sramotu i krivicu.

Prihvaćanje sebe

Tek kada prihvatimo sebe baš takve kakve smo, sa svim naslagama i iskustvima koje smo imale, s iskustvima naših majki i pramajki, s iskustvima svih Venera još od kada je proglašena onom koja je sramota i grijeh, tek tada dozvoljavamo sebi da želimo beskompromisno. I tada se Venera uzdiže. I tada se iz želje stvaraju svjetovi.

Poruka Tebi Venero Uzdizanja
Ti si dobra. Baš takva kakva si
Slobodna da se rascvjetaš
Duhovna & materijalna
Nježna & snažna
Mudra & šašava
Fina & bezobrazna
Uporna & opuštena
Senzualna & duhovita
Tiha & zvonka
Uzdrmavajuća & smirujuća
Strastvena & nezavisna
Zaljubljena & svoja

Uvijek svoja
Uvijek zadovoljna
Uvijek zahvalna
Uvijek slobodna
Baš takva kakva sam

Venera uzdizanja ZNA kako da u sebi spoji nespojivo, kako da napravi balans i uživa, i iz uživanja KREIRA. Jeste li spremne uzdići svoju Veneru i nikada više ne osjetiti da ste same?

Astro sestre, www.astrosestre.com

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci