Pun Mjesec u Vagi 21. 3.: Nagla promjena i ponovno rođenje (posebno u odnosima)

Unatoč napetosti, iznenađenjima i izazovima koje će donijeti, ovaj je puni Mjesec (21. 3. 2019. 2:43) pozitivan za ljubavne veze: pomaže vratiti ravnotežu u postojeće te popraviti narušene odnose, a neki bi se sada mogli i zaljubiti

Neočekivana dobra prilika

"Ovaj puni Mjesec donosi napetost zbog koje biste mogli biti ćudljivi i razdražljivi. No on također donosi uzbudljive prilike za ljubav i novac, među mnogim drugim stvarima", ističe astrolog Jamie Partridge. Dodaje kako će biti lako prilagoditi se promjeni okolnosti i maksimalno iskoristiti prilike koje se ukažu, a upravo je sad moguća neočekivana prilika koja bi mogla biti vrlo dobra za vas.

"Fleksibilnost i otvorenost olakšat će napetost i izazove pretvoriti u još više prilika." Međutim, zbog sklonosti impulzivnom djelovanju trebate si dati vremena da razmislite o posljedicama prije no što se posvetite nečem novom. To osobito vrijedi s obzirom na to da biste sada mogli upoznati nekoga neobičnog, ekscentričnog ili uzbudljivog te osjetiti instantnu privlačnost, što bi moglo poremetiti vašu rutinu ili postojeće veze.

Velika pozornost na vezama

Astrolog upozorava i na remećenje redovitog sna i prehrane, nagle promjene raspoloženja i emocionalne ispade, napetost u bliskim vezama sa ženama te osjećaj nesigurnosti koji bi moglo izazvati neočekivano zbivanje u domu ili čudno ponašanje člana obitelji.

Srećom, napetost olakšava skladan odnos Venere i Jupitera, koji ovaj puni Mjesec čine dobrim za zaljubljivanje i popravljanje napetih ili čak i prekinutih veza. Usto, prilikama koje donosi Uran daje sreću i velikodušnost te povećava profit od trgovine i novčanih ulaganja, a putovanja će zahvaljujući njemu biti puna užitaka, ali i edukativna i profitabilna.

"Puni Mjesec u Vagi neizbježno skreće pozornost na veze. Svjetlost punog Mjeseca razotkriva potrebu za ravnotežom u vezi", navodi astrologica Kim s Dreamorpheusa. Koliko dajete – previše ili nedovoljno? Je li to fer? Takva bi pitanja mogla doći u prvi plan. Budući da je vladarica Vage, Venera, sad u Vodenjaku, to daje dozu objektivnosti i distanciranosti koja može pomoći da se izglade stvari izazvane osjećajima koje je uzburkao Mjesec.

Vrijeme uskrsnuća i novog potencijala

Ožujski puni Mjesec događa se samo nekoliko sati nakon proljetnog ekvinocija i ulaska Sunca u znak Ovna, što ga čini moćnom prekretnicom, kaže astrologica Nadia Gilchrist i upozorava da obratimo pozornost na preokret u ravnoteži u nekom području svog života. (Imate li svoju natalnu kartu, pogledajte u koju vam kuću pada ovaj puni Mjesec, koji je na 0. stupnju Vage.)

Sabirući zamah proljetnog ekvinocija, "koji je vrijeme uskrsnuća i novog potencijala", kulminacija ovog punog Mjeseca označit će naglu promjenu i ponovno rođenje. Ta će kulminacija uključiti nešto bolno ili ranjivo. S obzirom na ravnodnevicu, jednaku duljinu dnevnog svjetla i tame, uz to će se vezati napor da se postigne nova ravnoteža.

"Vjerojatno će biti napetih ili neugodnih trenutaka povezanih s ovim Mjesecom, ali oni će biti gorivo koje će vas katapultirati u novu sezonu. Uskrsnuće/rođenje nije bezbolan proces, ali jednom kad pogurate naprijed, svjetlost se pojačava."

Izvori: astrologyking.com, rubyslipper.ca, dreamorpheus.com

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci