Provjerite u kojem znaku je vaš Merkur i doznajte kako razmišljate, učite i odrađujete stvari

Učimo u školama i na sveučilištima, neposredno od učitelja i profesora. Učimo iz knjiga i iz životnih iskustava. A na sve to utječe Merkur koji simbolizira naše misli, znatiželju, sposobnost učenja. Doznajte što ovaj planet donosi vašem znaku...

Sposobnost učenja

U astrologiji temu učitelja dijele Merkur, Jupiter i Saturn. Merkur u psihološkoj astrologiji simbolizira naše misli. Brze i neuhvatljive, nevidljive, a opet tako moćne.

U starogrčkoj mitologiji Merkur je bio glasnik bogova. Imao je leteće sandale koje su ga u tren oka mogle povesti kamo god poželi. Imao je i čarobnu kapu koja ga je činila nevidljivim. Brz, nestašan i neuhvatljiv, bog Merkur bio je svojeglav i neobuzdan stvor. Baš takve su i naše misli.

Merkur simbolizira znatiželju kojom um upija sve utiske koji dolaze iz vanjskog svijeta, kao i iz vlastite nutrine, pomno opaža što se događa, te obrađuje sve primljene podatke. Analizira ih, razvrstava i time stvara golemu bazu podataka. Time Merkur simbolizira i našu sposobnost učenja, način komunikacije i teme koje nas najviše zanimaju.

Na stranicama poput ove možete otkriti u kojem se astrološkom znaku nalazi vaš Merkur.

žena, knjiga

Merkur u zemljanim znakovima: Bik, Djevica, Jarac

Ima sposobnost objektivnog opažanja stvarnosti. S njim nema uljepšavanja stvarnosti, svijet je takav kakav jest, sviđalo se nama to ili ne. Proces učenja je metodičan i temeljit, usmjeren praktičnim znanjima koja će život učiniti sigurnijim, stabilnijim. Znanje unosi red kojim će se lakše iskoristiti postojeći resursi i život učiniti ugodnijim. Kao učitelj, Merkur je u nekom od zemljanih znakova strpljiv i točan, kao učenik marljiv i pozoran.

Merkur u zračnim znakovima: Blizanci, Vaga, Vodenjak

Simbolizira objektivni um, slobodan i neometan osjećajima. Nije usmjeren praktičnim zahtjevima i nužnostima stvarnoga života, pa može dosegnuti izvanredne apstrakcije. Pomno promatra, analizira i razvrstava činjenice, uz izraženu znatiželju, želi znanje radi znanja samog te se može vinuti u najviša područja teorije i znanosti. Kao učitelj izrazito je komunikativan, prenosi mnogo znanja, a kao učenik znatiželjan, brz i oštrouman.

žena, knjiga

Merkur u vatrenim znakovima: Ovan, Lav, Strijelac

Obojen je subjektivnom vizijom svijeta. Traži znanje kojim će potvrditi vlastite stavove, istaknuti se i steći novo znanje koje podupire osobni razvoj. Snaga vatrenog Merkura sposobna je sagledati veću sliku života, pa će lako uočavati simbole, poveznice i smisao pojedinačnih činjenica. Možda će u učenju previdjeti detalje, ali će lako prepoznati kamo ga novo znanje može povesti. Kao učitelj je slikovit i nadahnjuje, a kao učenik je nemiran, brz i često buntovan.

Merkur u vodenim znakovima: Rak, Škorpion, Ribe 

Simbolizira maštovito i intuitivno razmišljanje. Proces učenja kao da se odvija putem osmoze – znanje se upija, a sve se informacije obrađuju kroz unutarnju prizmu osjećaja. Pritom je aktivna intuicija, pa zaključci i reakcije ovise o subjektivnim procjenama. Vodeni Merkur sugerira pomalo tajanstven um, naglašeno maštovit i sposoban intuitivno povezivati dojmove. Kao učitelj je uvjerljiv i maštovit, a kao učenik je intuitivan i sposoban za duboke uvide.

 

Senka Ljubić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci