Postaje li podznak s godinama važniji od znaka?

"Često me pitaju je li točno da podznak s vremenom postaje važniji od znaka", kaže Senka Ljubić i odgovara...

Odijelo koje ne čini čovjeka

Da bih na zabavan i krajnje jednostavan način opisala odnos Sunca i podznaka, često koristim sljedeću usporedbu: ako zamislimo automobil, podznak je njegov vanjski izgled, karoserija, boja, a Sunce je motor koji ga pokreće, skriven u unutrašnjosti. Bez njega, karoserija je samo prazna ljuštura. A vozač koji će sjesti za upravljač automobila, pokrenuti ga i povesti u određenom smjeru je – Mjesec!

Poistovjetiti se s vanjskim dojmom bilo bi žalosno i poražavajuće. Kako bi uopće podznak mogao biti važniji? To je kao da zanemarujemo tijelo, um i srce kako bismo prednost dali odijelu! U svom se osobnom razvoju, odrastanjem, okušavamo u životnim izazovima.

Sunce i Mjesec

Treba vremena da bismo osvijestili ono što simbolizira naš Mjesec, duboku unutarnju potrebu koju moramo ispuniti da bismo se osjećali sigurno i sretno. Tad ćemo prepoznati kamo zaista želimo krenuti i iskušavat ćemo snagu motora koji nas tamo može odvesti. Tada se sve snažnije poistovjećujemo s energijom Sunca.

Podznak simbolizira način na koji sami sebe predstavljamo drugima. Način ponašanja kojim ističemo one svoje osobine koje smatramo važnima i vrijednima jer će nam donijeti prihvaćanje i sigurnost. Sunce, pak, možemo promatrati kao arhetipskog junaka koji kreće na životno putovanje. Kroz razne se izazove jača, upoznaje svoju snagu, uči kako prihvatiti poraze, stječe iskustvo, mudrost i zrelost.

A tu mudrost i zrelost, sve to iskustvo pokazujemo samosvjesnije, slobodnije i profinjenije. Tako i sam podznak dobiva nove nijanse zahvaljujući iskustvu Sunca koje upravo s vremenom postaje sve važnije. Sunce, naš unutarnji junak, i njegova životna energija nikad ne mogu biti žrtvovani vanjskom dojmu.

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci