Posao prema horoskopskom znaku

Malo je sretnika koji imaju posao iz snova i mogu se u potpunosti ostvariti u onome što rade. Posao je jedan od važnijih segmenata života, a razumijevanje onoga što nam stvarno treba kako bismo bili sretniji na radnome mjestu uvijek dobro dođe. Energija vašeg astrološkog znaka može vam u tome biti dobar vodič i savjetnik

Posao naš svagdašnji u velikoj nam mjeri određuje život. Posvećujemo mu veći dio dana i mnogo misli, čak i izvan radnog vremena. On je izvor prihoda kojim osiguravamo egzistenciju, a određuje i naš društveni položaj. S njim dolaze i određena očekivanja, pa se svojim navikama, odijevanjem i vrijednostima koje usvajamo gotovo neprimjetno oblikujemo prema poslu koji radimo.

Prave potrebe

U svakodnevnoj borbi za opstanak mnogi nisu zadovoljni poslom, ali ipak su sretni što ga imaju. Čini se da je mnogima potreba da kroz posao ispune stvaralačke i intelektualne potrebe, da ostvare sami sebe, teško dostižan ideal. Možda smo već zaboravili koji su nas snovi, želje i potrebe doveli do onoga čime se bavimo. Stvarnost nam je u međuvremenu pokazala i ono što nismo znali ili željeli vidjeti kad smo imali priliku birati svoj put.

Ipak, uvijek postoji način da posao učinimo boljim i ispunjenijim. Astrologija nam može pomoći u prepoznavanju pravih potreba, kao i u tome da ih pokušamo ispuniti na radnome mjestu. Nekome je važna komunikacija, nekome status, nekome pohvala, a nekome kreativnost. Jednima će biti dovoljna posuda s bujnim zelenilom kako bi živnuli, dok će drugima vlastiti ured s vratima koja mogu zatvoriti udvostručiti kreativnost. Što vam je u poslu važno, kakvo radno okruženje može uljepšati vaš poslovni život, tko s kim najbolje surađuje i još mnogo toga, mogu vam otkriti zvijezde!

žena posao 3Zemljani znakovi

Bik, Djevica i Jarac te svi oni koji u svom horoskopu imaju naglašene zemljane znakove dobro se snalaze u formalnim situacijama i uredskim poslovima. Sjedilački način rada nije im odbojan jer njihova strpljiva narav voli poznato okruženje koje može kontrolirati. Strpljivo će napredovati korak po korak kroz složene hijerarhije i radne procedure koje bi se mnogima učinile dosadnima. Dobro su organizirani i kod njih ćete uvijek naći sve što vam nedostaje, od spajalice do arhiviranog dokumenta koji ste zagubili.

U poslu im je važna dobra organizacija, poštuju pravila i nadređene. Pravila znače sigurnost i olakšavaju prepoznavanje onoga što može unaprijediti karijeru. Pripadnici zemljanih znakova praktični su, odgovorni i ambiciozni. Nadaju se šefovskome mjestu i spremni su marljivo raditi kako bi ga zaslužili. Odlično poznaju vlastite vrijednosti i znaju se pobrinuti da budu primjereno plaćeni za to što rade.

U radnom prostoru pripadnika zemljanih znakova prevladava udobnost. Radno im mjesto uljepšavaju sitnice, od ukrasne šalice za kavu, obiteljske fotografije i neizostavne biljke, do pažljivo odabrane uredske opreme koja odražava poslovni status. Kad imaju osobito težak dan na poslu, mogu se utješiti kratkom šetnjom po parku ili čokoladom. Ne posustaju pred poslovnim burama i neprilikama jer znaju da su sve napravili kako treba i da će, prije ili poslije, njihove kvalitete doći do punog izražaja.

Jarac je skroman suradnik, ali strog šef. Zahtjevan je prema sebi i prema drugima, pomalo nepovjerljiv, ali pravedan.
Djevica se neće boriti za šefovsko mjesto, ali će rado naglasiti svoju stručnost. Sretna je ako se uspije nametnuti kao ekspert u svom području. Vrlo je zahtjevna kao šef i može biti pretjerano kritična prema suradnicima.
Bik je samouvjeren i vrlo pouzdan u poslu. Ne dopušta da ga šef gnjavi, a sam teži šefovskome mjestu jer zna da je dobar u onome što radi.

Zemljani znakovi najbolje surađuju s vodenima. Najviše ih zbunjuju i ljute pripadnici vatrenih znakova jer njihovo vizionarstvo smatraju nepraktičnim.

žena posao 4Zračni znakovi

Blizanci, Vaga i Vodenjak vole mijenjati radnu sredinu. Rado biraju poslove u kojima rade s ljudima te traže pokretljivost, putovanja i raznolikost. Uvijek ista radna sredina i jednoličan uredski život mogu ih obeshrabriti. Ne mare za hijerarhiju, ali uvijek dobro znaju što se događa na poslu. Pravo su vrelo podataka, izvanredni u prezentacijama, prodaji, pisanju. Izvrsni su u planiranju i razvoju poslovnih strategija, no zbog brzine, katkad su malo površni. Spretni u poslu, nisu uvijek svjesni svojih vrijednosti i pomalo su nespretni kad se trebaju izboriti za sebe, odnosno osigurati bolje uvjete rada ili veću plaću.

Pravila ih žuljaju poput tijesnih cipela pa će ih često pokušati zaobići. Šarmom će se izvući iz nevolje. Omiljeni su zbog druželjubivosti i vedrine. Mudar će im šef dati slobodne ruke i zažmiriti na neobične načine kojima postižu rezultate. Zračni znakovi dobri su šefovi koje suradnici vole jer nisu strogi ni sitničavi. Vjeruju u prijateljski odnos i suradnicima ukazuju povjerenje.

Pripadnici zračnih znakova od radnog mjesta ne stvaraju dom. Na njihovu stolu rijetko će se naći teglica s cvijećem, ali imat će nekoliko mobitela i najbrži pristup internetu. Njihova je zbirka posjetnica najbogatija. Usrećuje ih i službeni automobil, kao i svaka prilika za poslovnu edukaciju.

Vaga teži šefovskome mjestu jer joj je važan društveni status. Kao šef, Vaga je uviđavna i objektivna, ali pomalo suzdržana pa će stvoriti čvrstu granicu između sebe i suradnika.
Vodenjak voli samostalne poslove i mrzi rutinu. Nerado radi za druge, ali lako surađuje s ljudima. Ako već mora postati dio nekog sustava, učinit će sve kako bi stvorio uvjete rada koji mu daju više slobode.
Blizanci će često mijenjati poslove, ali su brzi, spretni i uspješni u onome što rade. Dva koraka ispred svih jure u nove izazove.  

Zračni znakovi odlično surađuju s vatrenima. Mogu mnogo naučiti od zemljanih, osobito kako se izboriti za zasluženu plaću.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci