Pomrčina Sunca - sjeme novoga početka

Pomrčina Sunca može nam usmjeriti pozornost na način kako doživljavamo sami sebe. Sunce u astrologiji simbolizira naš identitet. U trenutku pomrčine Sunca možemo osvijestiti postoji li nezadovoljstvo, neravnoteža u vlastitom doživljaju sebe. Možda će nas neki vanjski događaj trgnuti iz rutine, a možda će to biti unutarnji impuls, spremnost da nadrastemo trenutačne okolnosti svog života...

Doživljaj sebe

Pomrčine Sunca imaju u sebi simboliku početka, kad sadimo sjeme budućeg razvoja. To je sjeme nekog projekta, odnosa, namjere koja će se idućih šest mjeseci razviti do svoje punoće. U trenutku pomrčine možete razmišljati ili meditirati o svom sadašnjem trenutku. Kako doživljavate sebe? Jeste li zadovoljni sobom? Jeste li zadovoljni svojim izgledom, poslom, vezama s drugim ljudima?

Kao i u svakom razvojnom procesu, najprije treba prihvatiti tamu. Suočite se sa svime što smatrate preprekom ostvarenju svojih želja i planova. Ima li tih prepreka u vama? Osvijestite koji vas vlastiti osjećaji možda sprečavaju da ih ostvarite. Razmislite o onome što vas opterećuje, brine, muči – i kad je riječ o nekim vlastitim osobinama, pomanjkanju volje i odlučnosti, znanja ili hrabrosti.

Zapišite želje!

Možete li otpustiti sumnje i strahove? Suočiti se s tamom u sebi nije ugodno, ali toga se ne treba bojati. Prihvatiti svoje slabosti i strahove, mane ili neku drugu simboličnu tamu vrlo je iscjeljujuć i osvježavajuć proces. Možda osjećate da vas neke vanjske okolnosti koče. Ne zaboravite, niste bespomoćni, jer se uvijek nešto može promijeniti. Stara mudrost nas uči da svako putovanje, koliko god dugo i izazovno bilo, započinje prvim korakom.

Trenutak pomrčine Sunca može biti trenutak kad ćete napraviti taj prvi korak. Svoja razmišljanja možete zapisati u dnevnik ili napraviti popis onoga što želite ostvariti u idućih šest mjeseci. Zapišite svoje želje precizno!

Pomrčine Sunca i Mjeseca - trenuci moći

Pomrčina Mjeseca - susret s osjećajima

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci