Pomrčina Mjeseca - susret s osjećajima

Za Mjesečeve pomrčine možete dobiti odgovor na pitanja: Što želim završiti? S čime želim prekinuti? Može biti riječ o završetku poslovnog projekta, prekidanje loše navike ili veze...

Unutarnja ravnoteža

Mjesec je simbol unutarnjeg svijeta osjećaja, onog što je skriveno, što nas pokreće iz dubina vlastitoga bića.
Pomrčine Mjeseca stoga su povezane s našim unutarnjim svijetom. U njemu se nešto događa, nešto što zahtijeva našu pozornost, neka emocija, doživljaj ili frustracija. Trenutak je to u kojem su osjećaji izrazito snažni i spremni izaći na površinu. Simbolično se susresti s tamom u sebi znači prepoznati ono što se događa u vlastitoj nutrini i kako se to odražava na sve naše odluke, želje i postupke koji su nas doveli tu gdje jesmo.

U drugim ljudima i situacijama, kao u zrcalu, možemo vidjeti sami sebe vrlo intenzivno, vrlo stvarno. To je trenutak istine kad ćete možda vidjeti i nešto što nam se ne mora svidjeti, kao kad u zrcalu primijetite da ste raščupani ili da imate podočnjake, čega prije niste bili svjesni. No to je prilika da popravite sve što možete. Takvih prilika ima mnogo, ali nismo uvijek spremni se pogledati. Stoga su trenuci pomrčina Mjeseca naglašeni, možda dramatičniji trenuci u kojima nećemo tako lako izbjeći pogled u zrcalo.

Završavanje stvari

Pomrčina Mjeseca označava početak razdoblja koje može trajati pola godine i u kojem bismo trebali završiti one stvari koje smo već započeli, ali smo odugovlačili, izbjegavali, odgađali njihov završetak. To je odlično razdoblje za rad na sebi, za napredak u razvoju unutarnje mudrosti, jačanje intuicije, za meditaciju i otpuštanje svih loših odnosa, navika i boli. To je razdoblje otpuštanja i praštanja.

Ne bojimo se zakoračiti u unutarnju tamu jer ondje možemo susresti jedino sami sebe. Možemo sami sebi oprostiti, zagrliti sebe, razgovarati s djetetom u sebi, igrati se s njim. Silaskom u tamu otkrivamo veličanstvene prostore svog unutarnjeg svijeta koji možemo osvijetliti ljubavlju svog srca i duboko se obnoviti.

Dragocjena prilika

Za Mjesečeve pomrčine možete dobiti odgovor na pitanja: Što želim završiti? S čime želim prekinuti? Može biti riječ o završetku poslovnog projekta, svađi s mamom ili o konačnom polaganju ispita na koji izlazite već peti put. Možda ćete poželjeti prekinuti loše navike poput pušenja ili jedenja previše slatkiša, ali to može biti i završetak opterećujuće ljubavne veze.

Pomrčine su nekad strašile ljude. Pa i danas se nerado susrećemo s neugodnim temama, posebno s neugodnim istinama o sebi, svojim navikama, o svom odnosu prema samom sebi i prema drugima. Tamom pomrčine možemo ih osvijestiti. Živjeti konstruktivno i razvijati se znači prihvatiti ponuđenu priliku da nešto promijenimo. Moćan trenutak pomrčine upravo je takva dragocjena prilika.

Pomrčine Sunca i Mjeseca - trenuci moći

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr