Podznak - lice koje pokazujete drugima

Odnos znaka i podznaka mogao bi se definirati na sljedeći način: znak govori zašto smo ovdje, a podznak kako ćemo to ostvariti. Podznak govori kakvom energijom zračimo, on utječe i na naš fizički izgled te na govor tijela

Podznak određuje kako gledamo na stvari, on je fasada okrenuta prema van, dio osobnosti koju najlakše izražavamo. Kada razumijemo svoj podznak, razumijemo i kako se predstavljamo drugima te kako nas oni doživljavaju. Ako smo svjesni da metode kojima se služimo dolaze u konflikt s našim unutarnjim željama i potrebama, učinili smo velik korak prema sintezi vanjske osobnosti i unutarnjeg ja.

Podznak u Ovnu

Ovnova želja za pobjedom i da u svemu bude prvi te velike ambicije tjeraju ga u akciju, u kojoj zna biti bezobziran. Čak i ako je riječ o braći i sestrama, u djetinjstvu ne bira sredstva da bi dobio svu pažnja roditelja. Lako se prilagođava okolini i okolnostima i sve probleme pojednostavnjuje. Osjetljiva mu je glava pa često može imati glavobolju i probleme s vidom, ali i bubrezima. Uzrok tim problemima je psihička napetost. Osobe s podznakom u Ovnu imaju puno ljubavnih veza, ali ipak čeznu za samo jednim partnerom i prema njemu su vrlo pravedni.

Podznak u Biku

Stjecanje je riječ kojom možemo bolje opisati osobe s podznakom u Biku nego one rođene u tom znaku. Okružuju se imovinom i samo tako mogu uživati u životu. Rutina i materijalna sigurnost jako su im važni. Tvrdoglavost im je također izražena i teško im je stoga shvatiti da netko drugi ima drukčije poglede. Zbog spore probave skloni su debljanju te problemima sa štitnjačom. Strastveni su i zahtjevni kao partneri, a seks im je vrlo važan. Osim seksualne privlačnosti i dubokih emocija, teže za partnerom koji će im biti dobar prijatelj.

Podznak u Blizancima

Sumnjičavi su prema svemu što im se uvjerljivo ne dokaže iako ih jako zanima duhovna i okultna strana života. U vezama su optimisti, traže i prijateljstvo, zajedničke interese koji ih intelektualno ispunjavaju. Cijene samostalnost i slobodu u vezi i mrze sve što je povezano s ljubomorom. Osjetljive su im ruke, prsti i ramena, i treba im mnogo njege i odmora. Ne bi se trebali pretjerano fizički naprezati. Napetost i nervoza potiču njihovu sklonost reumatizmu i astmi.

Podznak u Raku

Odanost i ljubav prema obitelji i bližnjima najizraženija im je osobina. Tu ljubav i nježnost prenose i na posao pa im najbolje leže poslovi koji zahtijevaju brigu za druge. Osobe koje su u podznaku Rak vrlo su lojalni poslodavcu. O svojem zdravlju vode brigu do prekomjerne zabrinutosti i lako obolijevaju od umišljenih bolesti.

Podznak u Lavu

Uvjerenost da sve zna i može najbolje trebalo bi naučiti svladati. Osnovna motivacija za posao mu je uspjeh, visok životni standard i dokazivanje partneru. To je izvanredan poticaj, ali ne da li oduška svojoj kreativnosti, neće dugo biti sretan. Traga za idealnim partnerom, a to mora biti jaka osoba s izraženom individualnošću i talentima drukčijim od njegovih kako ne bi došlo do zasićenja. Ponosan je na uspjeh partnera. Sklon je problemima s leđima, pogotovo kod napetosti i unutarnje nesigurnosti, pa se u slučaju neobjašnjivih bolova u leđima, čak i nagle oduzetosti, preporučuje savjetovanje s psihologom.

Podznak u Djevici

Analitičnost i komunikativnost odličan su spoj mogućnosti koje treba pravilno iskoristiti. Samokritični su i u tome pretjeruju. Vjeru u sebe treba izgrađivati cijeli život. Potrebno je više samohvale te ne dopustiti podcjenjivanje vlastitih rezultata. Pozitivan utjecaj roditelja u djetinjstvu velika je pomoć. Nježni su i puni ljubavi prema partneru. Osobe koje su u podznaku Djevica izbjegavaju svađe i sukobe. Kod nervoza imaju teškoća s crijevima i glavobolje.

Podznak u Vagi

Teži za stabilnom i skladnom (idealnom) vezom pa se događa da u tom traganju mijenja partnere i sa svakim od njih započinju vezu punu nade i obećanja koja završava razočaranjem. Zaljubljivost proizlazi iz seksualne potrebe, sklonosti prema tjelesnoj ljepoti i užicima. Svoje pogreške radije ignorira negoli priznaje. Potrebna mu je iskrena kritika prijatelja i samoanaliza. Ugodan je i šarmantan u ophođenju, produhovljen i često religiozan (ovisno o Neptunovu utjecaju). Karakterizira ga i sklonost upalama i infekcijama bubrega i mokraćnih puteva.

Podznak u Škorpionu

Odlikuje ga velika odlučnost i preispitivanje svega. Kaktkad ima tendenciju dominiranja nad drugima, sve do despotskog ponašanja. Sposoban je za pravu i duboku samoanalizu. U vezama pokazuje osjećaje prema partneru na lijep, nježan i osebujno intiman način. Ekonomska sigurnost mu je jako važna. Ljubomoran je i ne zna to sakriti. Psihički problemi kod njega najčešće uzrokuju seksualne probleme.

Podznak u Strijelcu

Ljubitelji izazova i optimisti. Uz malo potpore mogu puno postići. Skloni su realno sagledati vlastite pogreške i na njima raditi. Odgovore na pitanja i dileme žele saznati odmah jer im nedostaje strpljenja i pedantnosti. U vezama traže iskreno prijateljstvo i intelektualne izazove. Potrebna im je intelektualna sloboda kako bi napredovali i kako se ne bi osjećali beskorisno. U suprotnom, zapadaju u depresiju. Skloni su prečestim promjenama životnog stila i sredine.

Podznak u Jarcu

Nedostatak povjerenja u sebe osnovni je uzrok neravnoteže ovih osoba. Na nekim područjima imaju ga previše, najčešće u poslu, dok im u drugima (emocionalnim odnosima) itekako nedostaje. Riječ je o slabijoj mogućnosti procjene vlastitih kvaliteta, pa je za njih dobro čuti mišljenje, pogotovu pohvale, dobronamjernih prijatelja. U vezama, za koje im je potrebno nešto više vremena, vrlo su nježni i pažljivi, ali se previše brinu i uzrujavaju zbog partnera. Trebali bi se usmjeriti na opuštanje, tjelesne aktivnosti i hobije kako bi izbjegli nervozu koja kod njih izaziva probleme sa želucem. Glazba je njihovo najbolje sredstvo opuštanja.

Podznak u Vodenjaku

Vrlo su samostalni i distancirani, ponekad izolirani i prilično svojeglavi. U vezama ostaju neovisni. Idealan partner im je osoba koja voli ili pristaje biti u drugom planu kao potpora, ali koja je također talentirana kako bi se njome mogli ponositi. Nedostaje im taktičnosti i diplomacije. Skloni su hipohondriji ili pak ignoriranju bolesti. Slabe točke su im cirkulacija i srce pa im pomaže kretanje. Prate trendove u očuvanju zdravlja.

Podznak u Ribama

Prednost im je tiho i nenametljivo djelovanje iz drugog plana pa im se ne preporučuje preuzimanje vodećih položaja na poslu. Skloni su idealiziranju i povodljivi su iako u sebi imaju puno vrijednih osobina. Spoznaja vlastitih vrijednosti ojačala bi im toliko važno samopouzdanje. U vezama su previše kritični prema partneru pa to narušava odnos i vodi prema raskidu. Skloni su hipohondriji.

Anđelka Subašić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci