Podznak - prva reakcija kad smo nesigurni

Među ostalim, podznak je maska koju automatski navlačimo kad smo suočeni s neizvjesnošću ili kad smo uplašeni. Pogledajte kako izgleda vaša

Primjerice, ako vam je podznak Strijelac, život ćete doživljavati kao niz uzbudljivih mogućnosti i odabira koji vas mame na istraživanje i razvoj. Ako vam je podznak u Jarcu, svijet ćete promatrati sa sumnjom, oprezom i strahom. Dok će osoba s podznakom u Strijelcu na pruženu priliku reagirati: „Odlično, kad počinjem?“, osoba s podznakom u Jarcu reagirat će: „Moram li? Jesam li dovoljno dobar za to? Oh, kakva odgovornost!“

Prva reakcija u neizvjesnosti i nesigurnosti

OVAN u podznaku zauzima ljutit, agresivan ili antagonistički stav kao da je na borbenoj liniji.
BIK u podznaku postaje tvrdoglav ili pretjerano šarmantan, skrivajući potpuno drukčije osjećaje.
BLIZANCI u podznaku pričaju puno gluposti. Verbalno oruđe skriva osjećajnost.
RAK u podznaku skriva se od emocija tako što previše govori i reagira pretjerano povrijeđeno. Iza te maske krije se velika snaga ili analitičnost.
LAV u podznaku dramatizira kad je nesiguran.
DJEVICA u podznaku postavlja niz pitanja i previše je kritična. Iza prevelike objektivnosti skriva se osjećajnost i simpatičnost.
VAGA u podznaku pokazuje previše šarma i slatkoće jer je u djetinjstvu naučila da mora biti dobra. Iza tih lijepih manira skriva se ljutnja i pasivna agresija.
ŠKORPION u podznaku reagira snažno i silovito, skrivajući osjećaje i smisao za humor dok god nije siguran.
STRIJELAC u podznaku vedar je i nasmijan i u teškoćama. Stajalište „sve će biti dobro“ često skriva veliku snagu ili tugu.
JARAC u podznaku pokazuje stidljivost ili hladnoću iza kojih se skriva nesigurnost i pritisak odgovornosti.
VODENJAK u podznaku se buni kad je nesiguran, pokazuje da je „drukčiji“.
RIBE u podznaku pokazuju odsutnost duha, šutnju i izbjegavaju konfrontaciju. Teško podnose bol i ružne stvari. Iza fasade krije se duboka snaga i vizionarstvo.

Anđelka Subašić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci