Parisov odabir - društvene vještine zračnih znakova

Svaki astrološki znak pripada određenom elementu, a svaki element sugerira nam posve specifične osobine, talente i načine ponašanja, a njih ćemo lako prepoznati u četiri znamenite priče o jabukama. Ovo je priča o zračnim znakovima...

Otrovna, zlatna, jabuka iskušenja ili razdora: Što nam govori iznimno snažna simbolika jabuke?

Vjenčanje na Olimpu

Na Olimpu se slavilo vjenčanje na koje su bili pozvani svi osim Eris, božice ljutnje. To je bila velika pogreška jer je silno ljuta Eris odlučila pokvariti slavlje. Na stol pred Heru, Atenu i Afroditu bacila je zlatnu jabuku na kojoj je pisalo „najljepšoj“. Sve tri su posegnule za jabukom, te je nastala velika svađa.

Zeus se nije želio petljati u svađu božica, pa je mladom peharniku Parisu dao zadatak da presudi kome će jabuka pripasti. Božice su počele žestoko lobirati, nudeći Parisu različite pogodnosti, vrijednosti i uspjehe.

Paris je odabrao Afroditu koja mu je obećala ljubav najljepše žene na svijetu. Igrom slučaja, najljepša smrtnica Helena bila je već udana. No, volja bogova mora se poštovati, pa su Paris i Helena otplovili u njegovu rodnu Troju, a poniženi Helenin muž Menelaj pokrenuo je golemu vojsku. Ova je jabuka razdora u konačnici uzrokovala rat i propast Troje.

No nemojmo se zavaravati, svaki bi Parisov odabir imao posljedice, iako možda ne tako strašne. Stoga je za početak važno nikoga ne izostaviti s pozivnice za vjenčanje! Potom je važno birati hladne glave, razmisliti o posljedicama, jer kad poput Parisa biramo srcem, možemo dobiti rat! No, ni božice se nisu baš iskazale jer su dopustile - čak i mudra Atena - da ih ponese zavist i ljubomora, nisu odoljele iskušenju zlatne jabuke razdora.

Priča zračne energije

Ovo je priča zračne energije, pa zato i počinje na važnom društvenom događaju - na vjenčanju. Pokazuje nam kako su društveni odnosi kompleksan dio svakodnevice kad moramo pažljivo donositi odluke. Zrak simbolizira mentalne energije, objektivnost i analitični um te sposobnost racionalnog donošenja odluka. Ako imate naglašene znakove Blizanaca, Vage ili Vodenjaka, važne su vam veze s drugima i komunikacija, a u svojim odabirima nastojite biti pravedni i objektivni.

Da ne biste i sami okusili gorčinu jabuke razdora, trudite se biti mudri i sagledati svaku situaciju s više strana. Možda ste svjesni težine izbora, razmatrate moguće ishode i posljedice svojih misli i djela, pa ne čudi što ponekad oklijevate.

Prepoznajte jabuke razdora

Teško je svima udovoljiti, zadržati skladne odnose i još k tome ostvariti vlastite ciljeve. No, u životu stalno moramo donositi odluke. Ima i onih loših, ali iz njih se, ako ste mudri, može mnogo naučiti.

Odnosi s drugim ljudima mogu biti vrlo zahtjevni, bez obzira na to je li riječ o obiteljskim, prijateljskim, poslovnim ili ljubavnim odnosima. Kad uravnotežite glavu i srce te prepoznate jabuke razdora, možete se vješto snalaziti na društvenoj sceni uz šarm, znanje, duhovitost i promišljenost.

Atalanta i zlatne jabuke - neovisnost i strast vatrenih znakova

Jabuke iz vrta Hesperida - ljepota i zdavlje zemljanih znakova

Snjeguljica i otrovna jabuka - ranjivost vodenih znakova

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci