Ovo je vikend smirivanja emocionalne bure

Na kraju tjedna nabijenog emocijama stvari se smiruju te dobivamo uvid u ono do čega nam je doista stalo te što nas čini emocionalno zadovoljnima. Kraj tjedna odlična je prilika i za ugodna neformalna druženja te organiziranje svog života

Petak - što doista osjećamo?

U tjednu nabijenom emocijama vrhunac "ludila" bio je na dan punog Mjeseca u Raku u četvrtak. Petak 13. mnogi će a priori doživjeti negativno zbog starog praznovjerja, no astrolog Gregory Scott ističe kako zbroj znamenki daje 4 – broj stabilnosti i sigurnosti, a s astrološkoga gledišta to je dan "povratka zdravom razumu".

Nakon bure emocija punog Mjeseca u Raku stvari se pomalo smiruju, pozornost se usmjerava na ono što doista osjećamo i do čega nam je stalo umjesto da smo preplavljeni konfuznim emocijama. Mjesec ulazi u Lava, vraćamo se na izvor, svoj unutarnji plamen, ono što nas čini emocionalno zadovoljnima.

Subota za vraćanje u normalu

Subota je još racionalniji dan, najavljuje britanski astrolog. Mjesec, koji je i dalje u Lavu, u trigonu je s Uranom u Ovnu i sekstilu s Jupiterom u Vagi. "Počinjete čistiti 'nered' nastao prethodnih dana", kaže G. Scott. Nestaje obuzetost emocijama, počinjete razmišljati praktično, biti obazrivi prema emocijama drugih ljudi.

Dani vikenda odlični su i za mirniju zabavu, ugodna neformalna druženja kao što su odlazak na piće ili ručak. Stvari se vraćaju u normalu, s dozom praktičnosti, pouzdanosti i predvidljivosti u pozitivnom smislu.

Nedjelja - dan za organiziranje života

U nedjelju Mjesec ulazi u znak Djevice i bit će u opoziciji s Neptunom i Venerom u Ribama te u trigonu s Merkurom u Jarcu. To će se odraziti kao želja za redom i da stvari budu onakve kakve želimo te jasnim iskazivanjem što nam je (ne)prihvatljivo.

"Nedjelja je najbolji dan da organizirate svoj život tako da se stvari vrate u normalu", kaže astrolog i dodaje kako je to i općenito dobar dan za bilo kakvo organiziranje svog života. A ako su stvari eskalirale u dijelu tjedna kad su vladale emocije, petak, subota i nedjelja nude priliku da se one poprave.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci