Ovo je vikend emocionalnog čišćenja

Zbog pomrčine Sunca u nedjelju 26. 2. 2017. mnogo će toga nezaustavljivo izaći na površinu, no bit ćete motivirani suočiti se s tim te se riješiti tereta negativnih osjećaja i uvjerenja

Petak za intelektualni, subota za duhovni rad

Petak, 24. veljače, jedan je od boljih dana u ovome, prilično složenom tjednu, kaže astrolog Gregory Scott. Mjesec je u Vodenjaku te je u sekstilu s Venerom i Marsom u Ovnu. Venera je arhetipski ženski princip, a Mars muški, stoga kad se nađu zajedno, stvaraju nešto novo.

Mjesec u Vodenjaku veže se uz snažan intelekt, stoga ćete taj dan biti oštroumni, puni ideja i kreativnosti. Tu je energiju najbolje iskoristiti u kreativnim područjima svog života stvarajući nešto novo. No to nije dobar dan za stvaranje planova jer je energija na neki način ekstremna i skloni ste srljanju u nešto, čak i agresivnosti, upozorava britanski astrolog.

U subotu planet komunikacije Merkur ulazi u znak Riba, a s njim je u konjunkciji Mjesec. To je prekrasan dan za intuitivne ljude, medije, bilo koga tko se bavi spiritualnim djelovanjem. Emocije su naglašene te biste mogli biti osjetljiviji nego obično. Toga osobito moraju biti svjesne osobe koje su sklone bilo kakvim ovisnostima i kompulzivnom ponašanju jer intenzivne emocije mogu biti "okidač".

U nedjelju emocije toliko jake da ih nećete moći potisnuti

Emocije postaju još intenzivnije u nedjelju zbog mlađaka u Ribama i solarne pomrčine, također u Ribama. Usto, Mars je konjunkciji s Uranom u Ovnu. Emocije će biti toliko jake da će ih biti nemoguće potisnuti. Štoviše, upravo ono što će se htjeti potisnuti i prikriti, izaći će na vidjelo u vašem emotivnom svijetu.

"Zato ako nešto poričete, ako se odbijate suočiti s onim što se događa u vašem životu, na neki ćete način biti prisiljeni suočiti se s time. No to je dobro jer posrijedi je pomrčina. Ona se događa na južnom Mjesečevom čvoru, vezanom uz otpuštanje stvari", kaže G. Scott. "Želite li riješiti problem, najprije morate identificirati problem", dodaje. A proces identifikacije dolazi od svih ovih osjećaja koji sada izlaze na površinu. Važno je sagledati što se događa i što je problem. Taj je južni čvor "gotovo poput izljeva", objašnjava astrolog.

Pomrčina radi emocionalnu detoksikaciju

"Možete izvući sve te emocionalne stvari i – isprati ih, možete ih se riješiti." Neće se dogoditi da emocije samo izlaze na površinu i ostaju s vama te ste obuzeti njima, dodaje. "Pomrčine su dobra stvar jer ste u stanju odbaciti sve te osjećaje, osobito one negativne i uistinu otpustiti loša i negativna uvjerenja", ističe G. Scott.

"Pomrčina dopušta tu emocionalnu detoksikaciju i otpuštanje." Ona je dobra i za svijest o ovisnosti i kompulzivnom ponašanju te njihovo otpuštanje jer ćete biti u stanju učiniti nešto s tim u vezi. Zbog konjunkcije Marsa i Urana u Ovnu bit ćete motivirani krenuti u akciju. "Da, emocije su uistinu snažne, no bit ćete motivirani da ih se riješite, otpustite i oslobodite se emocionalnog tereta koji nosite", zaključuje G. Scott. 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci