Odjećom izražavamo sebe: Kakav dojam ostavlja vaš znak?

Odjeća je poput druge kože koju nosimo, a određuje naš vlastiti psihološki profil. Utječe na naše raspoloženje, sliku koju imamo o sebi, daje nam podršku i sigurnost, pomaže nam da se izrazimo. Mnoga psihološka istraživanja pokazuju da odabir odjeće nije ni površna ni slučajna stvar. Pomoću astrologije provjerite koliko vam je odjeća važna, kakve poruke njome šaljete, što želite postići svojim stilom odijevanja...

Ostavljamo dojam i šaljemo poruke

Svakog dana otvaramo vrata ormara i moramo odlučiti što odjenuti. Danas odjeća ima veliku ulogu, u poslu, u našim vezama, u tome kako ćemo se osjećati, hoće li nam učvrstiti samopouzdanje i dati snagu da ostvarimo cilj ili će nam pomoći da se sakrijemo od svega onoga s čime se ne možemo suočiti.

Odjećom izražavamo sebe, šaljemo određene poruke, ostavljamo dojam na druge ljude. Prvi dojam izuzetno je važan jer slika govori više od riječi, pa će nas odjeća predstaviti i prije nego što uopće dobijemo priliku progovoriti.

Klasični stil povjerenje, izazovna odjeća seksualnost

Odijelo ili kostim, urednost, decentne boje i klasični stil ostavljaju dojam povjerenja, dok će uska odjeća, duboki izrez ili visoke potpetice uvijek istaknuti seksualnost. Odjećom ćemo pokazati tražimo li novi poslovni ugovor ili želimo ljubav. Pokazat ćemo osjećamo li se samopouzdano ili se skrivamo iza preširoke, bezoblične odjeće, neupadljivih boja.

Detaljem na odjeći koji na neki način odskače možemo privući pozornost i poslati poruku da smo zanimljiva osoba. Formalno odijevanje u svakodnevnom životu, izvan posla, sugerira da se teško opuštamo i volimo imati kontrolu, a nehajan odnos prema odjeći znači opuštenost, koja, ako preraste u nemar, sugerira da smo kaotična i nepouzdana osoba.

Vaga i Bik najveći esteti

Za neke od nas odjeća je jako važna, dok su drugi racionalni s vremenom i novcem koje ulažu u odijevanje. Pripadnici vatrenih i zračnih znakova najčešće vole biti primijećeni. Odjećom se žele istaknuti u gomili, pokazati svoju jedinstvenost, te koriste odjeću da bi ostavili dojam uspjeha i pouzdanosti, stekli prijatelje, društveno priznanje ili ljubav, vezu, seks... Jarac i Škorpion vole odjećom pokazati svoj status i moć, no Jarac to čini diskretno, a Škorpion zavodljivo.

Neki žele upravo suprotno – sakriti se, ostati neprimjetni, pa im odjeća predstavlja udoban zaštitni omotač koji ih dodatno štiti od svijeta. U toj se skupini često mogu pronaći Rak, Djevica i Ribe. Moda odražava našu potrebu za ljepotom, pa će u natalnom horoskopu Venera opisati našu sklonost određenim modnim stilovima. Vaga i Bik, znakovi kojima vlada Venera, pripadaju skupini najvećih esteta i posebno su osjetljivi na modu.

Kako se odijevaju Lav i Vaga?

Kako se odijevaju Rak i Ribe?

Kako se odijevaju Škorpion i Jarac?

Kako se odijevaju Ovan i Strijelac?

Kako se odijevaju Bik i Djevica?

Kako se odijevaju Blizanci i Vodenjak?

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci