Odaberite pravi kristal ili dragi kamen za sebe

U kutijicama s nakitom uvijek se nađe poneki kristal, poludragi kamen ili pravi dragulj. Neke smo birali, neke naslijedili, neke dobili na dar. I dok neke često nosimo, drugi spavaju u tami svojih skrovišta. Upoznajmo njihovu moć! Uz pomoć zvijezda odaberimo kamen koji će u našim rukama zasjati posebnim sjajem i pomoći nam u ostvarenju želja

Preobrazba stijene u kristal

Kristali, dragulji, poludrago kamenje i skupocjeni prirodni materijali oduvijek su razbuđivali maštu. Njihova boja, sposobnost da uhvate svjetlost, dragocjenost pokrenula je priče i legende koje su opisivale tajnovitu moć kojom zrače. Njihova divlja ljepota sazrijeva duboko skrivena u stijenama, zakopana u kamenu ili morskim dubinama. Valja se dobro potruditi da se otkriju ti darovi same Zemlje.

Začudna preobrazba obične stijene u intenzivnu boju, u blistav proziran kristal neporecive ljepote simbolizirala je u duhovnom smislu mogućnost preobrazbe neugledne obične tvari u savršenstvo. Dragulji su se brusili kako bi se istaknula njihova ljepota, baš kao što se i ljudska duša treba brusiti duhovnim tehnikama kako bi zasjala u svojoj čistoj ljepoti. Zato su i postali poželjan ukras, simboli duha koji može dosegnuti savršenstvo.

Kamen koji odgovara vibraciji našeg bića

Smatra se da svaki kristal, poludragi kamen ili dragulj vibrira određenom energijom koja korespondira i s našim energetskim središtima – čakrama. Svjetlost se razlama kroz njihovu prozirnu strukturu u spektru specifičnih boja koja djeluje poput prizme, koncentrira i fokusira svjetlost u naše tijelo. Pravilno odabrani, pomažu uravnoteženju našeg energetskog polja. Tako lakše postižemo pozitivne rezultate u svakom aspektu života: osjećaj svrhe i snage, sigurnosti, bogatstva, zdravlja i lakoće življenja.

Svaki astrološki planet ima svoju vibraciju, a svaki planet znak kojim vlada! To nam omogućuje da odaberemo kamen čija će energetska vibracija odgovarati vibraciji našeg bića. Provjerite što odgovara vašem znaku i podznaku. No to nije jedini kriterij odabira. Ako želite naglasiti određene osobine u svojem životu, možda nije loše odabrati odgovarajući privjesak, ogrlicu ili prsten kako biste pojačali željene vibracije i pospješili ostvarenje svojih želja. Ukras ili nešto više od toga? Isprobajte sami!

kristali biseri

Crveni koralj  

Istaknite osobnost
Vatra morskih dubina, crveni koralj, svojom zanimljivom strukturom neukrotivih grančica privlačan je ukras. Rjeđe ćemo ga naći ukroćenog u oble i pravilne komade. Najčešće ga nalazimo u čupavoj niski nepravilnih oblika koji izazivaju svojom drskošću. Ako ga odaberete kao ukras, šaljete poruku: sa mnom neće biti lako, ja sam izazovna i zahtjevna osoba, prštim životnom energijom! Crvena boja poziva na akciju. Njezin je planetarni pokrovitelj Mars.

Crveni koralj simbol je vitalnosti, inicijative i hrabrosti. Koralj potiče samosvijest, suptilno ističe crtu zavodljivosti i zahtjevan je nakit koji ćete nositi kad ste spremni prihvatiti izazove i nesputano iskazati svoje želje. On potiče stanje pripravnosti, ohrabruje na djelovanje. Takav dramatičan nakit odaberite kad želite istaknuti svoju osobnost i ohrabriti se da uzmete ono što želite.
Posebno odgovara Ovnu i Škorpionu

Biser

Diskretna moć blagostanja i elegancije
Biser je skupocjeni dar mora koji očarava sjajnom bjelinom. Njegova čednost i čistoća simboli su dugovječnosti i vitalnosti, inteligencije i dobrote. Osvježit će svako lice, podariti mu dio svojeg sjaja i očarati dojmljivom elegancijom. Osim bijeli, biseri mogu biti ružičasti, žućkasti, čak i crni. U hinduističkoj tradiciji smatra se da nošenje bisera priziva blagoslov Lakšmi, božice blagostanja. Bijeli biser simbol je duhovnog napretka i duhovnog blagostanja, žućkasti je simbol materijalnog blagostanja, a ružičasti će pojačati vašu inteligenciju i moć.

Planetarni pokrovitelj bisera je Mjesec, pa ako želite u određenom trenutku života naglasiti i pojačati osjećaj sigurnosti, zaštititi obiteljske vrijednosti ili očuvati tradiciju, ukrasite se biserom. Biseri pomažu u stabiliziranju raspoloženja i održavanju vedrine duha.
Posebno odgovara Raku i Biku

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci