Numerologija - povoljni i nepovoljni brojevi

Zovete se Ivanka? Vaše ime je nepovoljno pa je možda bolje da ga promijenite. Zovete se Branka? Rođena ste znanstvenica. Izračunajte sve svoje brojeve i provjerite u tablici koji su brojevi povoljni, a koji nepovoljni te kako oni utječu na vaš život

Numerolozi kažu da svi važni brojevi u našim životima, poput datuma rođenja te brojeva koji se izračunavaju iz imena i prezimena, utječu na naše živote, među ostalim, i na to koliko ćemo biti uspješni u određenom zanimanju. Na to upozorava i istraživanje najpoznatijeg hrvatskog numerologa Milivoja Lassića koji trenutačno završava projekt Koje zanimanje izabrati.

„Moj rad obuhvaća 15.000 vrlo uspješnih ljudi, rođenih od 1582. do danas, a čije sam osobne podatke podvrgnuo numerološkoj analizi“, kaže. Rezultati pokazuju da u području znanosti vode osobe rođene 4., 13., 22. i 31. bilo kojeg mjeseca, kao i one koje te brojeve imaju zastupljene u svojem imenu ili prezimenu. Među dobitnicima Nobelove nagrade za znanost najzastupljeniji je broj 4. Zatim, najpoznatiji svjetski redatelji i glumci imaju u svojim podacima simbol 7, bilo u datumu rođenja, bilo u imenu, prezimenu ili ukupnom zbroju imena i prezimena.

Brojevi imena i prezimena

„Služeći se numerološkom tablicom svako ime, prezime, nadimak, naziv poduzeća ili časopisa, dakle svaki pojam, možemo pretvoriti u broj, odnosno u numerički kod“, kaže numerologinja Vesna Narat. „Svaki broj ima posebnu simboliku i značenje.“
S pomoću kaldejskog numerološkog sustava možete sami izračunati koji se broj nalazi u vašem imenu i prezimenu, i u zbroju jednoga i drugoga vidjeti što on znači. Princip određivanja broja iz imena i prezimena je sljedeći: zbrojite sve pojedinačne brojeve povezane sa svakim slovom u imenu i prezimenu, prema tablici. Primjerice:

Broj imena Marina:
M+A+R+I+N+A=4+1+2+1+5+1=14
Broj prezimena Horvat:
H+O+R+V+A+T=5+7+2+6+1+4=25
Prvi ukupni zbroj imena i prezimena: MARINA+HORVAT=14+25=39
Drugi dvoznamenkasti zbroj: 3+9=12
Sudbinski jednoznamenkasti broj: 1+2=3

Svi brojevi do kojih smo došli putem – 14, 25, 39, 12 i 3 – uzimaju se u obzir u njezinoj numerološkoj analizi.
„Broj se u pravilu računa iz službenog imena“, upozorava naša sugovornica. „No i vaš nadimak ima svoju numerološku vrijednost, osobito ako vas većina njime oslovljava. Stoga i njega uzmite u obzir kada radite brojčanu analizu imena i prezimena.“ Ako je jedan od važnih brojeva vezanih uz vaše ime i prezime nepovoljan te upozorava na teškoće, numerolozi preporučuju korekciju imena ili prezimena, što je obično izvedivo jednostavnim izbacivanjem, dodavanjem ili zamjenom jednog slova ili sloga.

Promijenite ime

Budući da se može zasebno analizirati broj imena i broj prezimena, korekciju valja napraviti samo u onom dijelu gdje se nalazi nepovoljan broj. Primjerice, ime Ivanka s nepovoljnim brojem 16 trebalo bi izmijeniti u Ivana sa sretnim brojem 14. No treba voditi računa o tome da se novo ime numerološki slaže s vašim prezimenom, tako da zajednički zbroj bude sretan. Isto pravilo vrijedi i ako se promjena unosi u prezime.

„Ako ste žena i ulazite u brak, dajte numerologu na analizu je li vam povoljno uzeti muževo prezime, zadržati svoje ili dodati muževo svojemu. Cilj je da zajednički zbroj imena i prezimena, a po mogućnosti i simbol, bude sretan“, napominje Vesna Narat.
Kao što ime ima specifičnu vibraciju, datum rođenja također nosi važne informacije o nama i otvara vrata mnogim tajnama našeg života. Kaldejski numerološki sustav bavi se samo danom rođenja, a ignorira mjesec i godinu. Stoga, ako je neka osoba rođena 30. 9. 1978., tada u obzir uzimamo samo broj 30 i zbroj znamenki 3+0, što iznosi 3.

Kućni brojevi i registarske tablice

Ako je vaš kućni broj jedan od nesretnih brojeva, možete ga ispraviti i pretvoriti u sretan tako da iznad kućnih vrata nenametljivo dodate broj koji će u zbroju s vašim matičnim kućnim brojem tvoriti sretan broj.

Primjerice, nepovoljnom kućnom broju 29 dodajte 7, jer je 29+7=36, a 36 je jedan od najsretnijih brojeva. Kuća koja je pod nesretnim brojem podliježe negativnim vibracijama dotičnog broja i svojim vlasnicima donosi različite probleme, ovisno o prirodi broja.

Brojevi i slova na našim registarskim tablicama također podliježu zakonitostima brojeva, pa ako je njihov konačan broj sretan, veća je vjerojatnost da ćete u prometu biti sretnije ruke nego vozači s nesretnim brojem. 

No čak i ako u svojim podacima imate sve nesretne brojeve, to ne znači da ćete pod svaku cijenu imati nesretnu sudbinu, poručuje Milivoj Lassić. „Nijedan prirodni zakon ne iskazuje se tako da kaže da će se to i to u svakom slučaju dogoditi – svaki znanstvenik reći će vam da će se to i to, prema statističkoj vjerojatnosti, po svoj prilici dogoditi. Numerološki zakoni nisu iznimka.“

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci