Najbolji ljubavni parovi u astrologiji

Čak i oni koji nisu skloni astrologiji barem otprilike znaju koji se znakovi u horoskopu dobro slažu. No to ne znači da su ostali zakleti neprijatelji. Otkrijmo kako nam partnerova energija, čak i ako je suprotna našoj, može biti poticaj za osobni rast

Privlačne sile između žena i muškaraca nije lako objasniti. Amorova strijela svoje nedužne žrtve pogađa u srce po hirovitoj želji i nestašnom raspoloženju dražesnog boga ljubavi. Nema tu razuma, a čini se ni pravila, jer život spaja neobične parove. Ako pogledamo očima zvijezda, ipak ćemo otkriti zvjezdane energije koje se združuju ili odbijaju poput prirodnih sila vatre i vode, zraka i zemlje.

Što trebamo, a što želimo?

U očima zvijezda ne postoje žene i muškarci, postoje samo bića koja se pokušavaju ostvariti. Planeti u natalnoj karti simboliziraju energije koje su djelovale u trenutku našeg rođenja. Na simboličnoj razini te su energije utisnute u samu srž bića i prate nas cijelog života. One su dar koji moramo prihvatiti i možemo razvijati. Neke od njih izražavamo bez napora, a neke tijekom života tek trebamo prepoznati i naučiti kako ih najbolje iskoristiti. Na svojem razvojnom putu susrećemo druge ljude i naše se energije miješaju. Katkad se odlično nadopunjavaju, katkad se snažno privlače, a katkad odbijaju.

Astrologija ima metode kojima uspoređuje energije dviju osoba i opisuje vrstu njihova odnosa. Kad kažemo za sebe da smo, recimo, Bik, onda ističemo astrološki znak u kojem je bilo Sunce na dan našeg rođenja. Sunce se smatra simbolom središnje životne energije koja prožima cijelu osobnost. Ona je poput pogonskoga goriva koje trošimo da bismo ostvarili svoju najvažniju životnu potrebu. A što nam to najviše treba da bismo se osjećali sigurnima i sretnima? Na to pitanje astrologija odgovara pomoću energije Mjeseca i znaka u kojem se on nalazi u natalnoj karti. Naravno da svi trebamo hranu, sigurnost i ljubav. No neki od nas više od drugih trebaju, primjerice, priznanje i pohvalu, neki trebaju osjećaj kontrole i moći, a neki materijalnu sigurnost. Svjesno ili ne, željet ćemo zadovoljiti tu najvažniju potrebu, ona nas pokreće na djelovanje, ona određuje naše ponašanje.

ljubavIdealni partner

Ono što nam najviše treba prvo moramo osvijestiti i dati sami sebi. A kad nađemo osobu koja svojim energijama može razumjeti, podržati i ispuniti našu glavnu potrebu, onda smo pronašli idealnog partnera! Ipak, uz potrebe postoje i želje. Želimo iskustva, stvari, ljude koji nam mogu pomoći da učvrstimo i uvećamo svoju vrijednost. Njih kao i potrebu za vezom, ono što od veze očekujemo, simbolizira Venera.

Postoji velika razlika između onoga što nam treba i onoga što želimo. Neki lako usklađuju svoje želje i potrebe, a neki cijelog života balansiraju na tom skliskom terenu. Nekima se događa da ih privlače „zločesti“ dečki i cure, dok su im oni pouzdani i dobri – dosadni. Neki će uza svog bračnog partnera, koji je upravo ono što im treba, ipak poželjeti nekog drugog. Hoće li se odazvati zovu Venere ili Mjeseca? Što ako osvojite partnera kojeg ste silno željeli, a s vremenom se pokaže da vam on ne može dati ono što vam treba? Praznina koja nastaje postaje sve veća i možda vodi raskidu.

Odabir partnera odražava naš sustav vrijednosti

Katkad je teško uskladiti i vlastite energije, a kamoli uskladiti se s partnerom. No to je naša životna zadaća, naš razvojni put. Kad sretnemo partnera koji svojom energijom može ispuniti naše potrebe i želje, imali smo sreće da pronađemo osobu s kojom činimo savršeni par. Partner svojim osobinama utječe i na naš identitet. U partneru možemo dobiti podršku, ljubav, razumijevanje, potvrdu.

Odabir partnera odražava naš sustav vrijednosti ili naše strahove. Kad štitimo svoju emotivnu ranjivost, usvajamo obrambeni način po­našanja. Katkad partner neće ispunjavati onu najvažniju potrebu, nego će učvrstiti naše obrambene zidove. Mo­gući primjer takve veze jest duboko narušen osjećaj vlastite vrijednosti koji se štiti velikom količinom partnerova novca.

Elementi
Prožimanje energija lakše je zamisliti pomoću elemenata – vode, vatre, zem­lje i zraka. Po svojoj naravi i dinamici vatra se najbolje slaže sa zrakom, a zemlja s vodom. Vaš astrološki znak, drugim riječima znak u kojem se nalazi vaše Sunce, važan je ali ne i presudan kad se uspoređujete s partnerom. Sastavljeni smo od slojevitih i raznolikih energija. Ipak, većina nas prepoznaje u sebi tu važnu Sunčevu energiju, pa će se zabaviti ovom elementarnom analizom ljubavnih parova.

Parovi:


Vatra i zrak: vrtlog strasti i mašte

Ovan, Lav i Strijelac odličnog će partnera za trajnu ljubavnu vezu pronaći u Blizancima, Vagi i Vodenjaku. Vatra ne može gorjeti bez kisika, zračni partner svojim idejama i osobnošću raspaljuje vizije, planove i žar srca svojega vatrenog partnera. Naizgled hladni zračni znakovi žive u svijetu razuma i intelektualnih ideja. Uz vatrenog partnera, njegovu spontanost i hrabrost, opustit će se. Životnim iskustvima otvorit će svoje srce, a ne samo um. Vatreni znakovi vole dobiti potvrdu svoje vrijednosti, a zračni znakovi uvijek će pronaći prave riječi kojima će pohvaliti i motivirati vatru.

Kombinacija tih energija vrlo je dinamična, pokretljiva, znatiželjna i puna planova. Odlično motiviraju jedno drugo na osvajanje života. Ponekad im manjka praktičnosti, ali im nikad ne manjka prijatelja, putovanja, ideja i životne radosti. Ovi su parovi poput vrtloga strasti i mašte, uvijek puni novosti. Nikad im nije dosadno, a problemi nastaju tek ako jedan od njih posustane.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci