Mračna strana zemljanih znakova

Čitati o vlastitoj sjeni može biti neugodno i uznemirujuće. Ipak, to je jedan od konstruktivnijih načina kako se susresti sa skrivenom stranom svoje duše. Što vas je najviše od svega pogodilo? Imate li u ovom trenutku hrabrosti razmisliti o tome, istražiti mogućnost da je to zaista vaša sjena? Osvijestiti nešto neugodno prvi je korak kojim ćemo svoju sjenu povesti prema svjetlosti. To ćemo najbolje ostvariti ako se oslonimo na pozitivne energije svog znaka, uz suosjećanje prema sebi

Pripadnici zemljanih znakova, Bik, Djevica i Jarac, u svom osobnom razvoju uče kako uspostaviti odnos sa zemaljskim stvarima, kako ih čuvati, uljepšavati, bolje organizirati i učiniti trajnim vrijednostima svog života. Povezani su sa svojim osjetilima i tijelom, realistični, marljivi i ambiciozni, izvanrednog smisla za prirodu i ljepotu.

Njihovu sjenu probudit će osjećaj nesigurnosti i promjene koje ne mogu kontrolirati. U sjeni zemlje najčešće se skrivaju posesivnost i pohlepa. Ako se boje gubitka onoga što im daje osjećaj stabilnosti, najčešće novca i imetka, mogu postati sebični, škrti i gramzivi. Strah od neuspjeha natjerat će ih da postanu radoholičari. U tome ne mora biti ništa loše kad ne bi bili pretjerano zahtjevni i kritični, sitničavi perfekcionisti, često zavidni drugima na uspjehu i bogatstvu.

Nesvjesni toga da u svakoj situaciji razmatraju vlastitu korist, mogu zapostaviti svoje intimne i društvene odnose zbog novca ili ambicije. Zabrinutost za zdravlje ponekad ih vodi u hipohondriju. Sumnjičavost i strogost neće im donijeti podršku i prijatelje, posebno kad su prema drugima neumoljivi, a prema sebi previše popustljivi.

Mračna strana vatrenih znakova

Mračna strana zračnih znakova

Mračna strana vodenih znakova

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci