Mračna strana vatrenih znakova

Čitati o vlastitoj sjeni može biti neugodno i uznemirujuće. Ipak, to je jedan od konstruktivnijih načina kako se susresti sa skrivenom stranom svoje duše. Što vas je najviše od svega pogodilo? Imate li u ovom trenutku hrabrosti razmisliti o tome, istražiti mogućnost da je to zaista vaša sjena? Osvijestiti nešto neugodno prvi je korak kojim ćemo svoju sjenu povesti prema svjetlosti. To ćemo najbolje ostvariti ako se oslonimo na pozitivne energije svog znaka, uz suosjećanje prema sebi

Ovan, Lav i Strijelac, vatreni znakovi, u svom osobnom razvoju uče kako razviti samopouzdanje, osjećaj unutrašnje snage i autoriteta. Imaju naglašenu potrebu da osjete vitalnost života, razviju svoje predvodničke sposobnosti, istaknu se i steknu priznanje, otkriju dublji smisao života. Temperamentne su i velikodušne osobe, optimistične i romantičnog duha.

Sav sjaj, toplina i vitalnost vatrene energije bit će zasjenjena u trenucima kad se ego osjeća ugroženim.

U sjeni vatre nalaze se ljutnja i eksplozivan temperament. Izbit će naglo, poput ljetne oluje i jednako tako brzo završiti. No u tom kratkom vremenu moguće je napraviti puno štete, povrijediti druge, stvoriti neprijatelje, upropastiti prilike. Kad je ego nesiguran u vlastitu važnost i snagu, iz sjene će iskočiti hvalisavost, arogancija, sebičnost, taština.

Osjećaj da su bolji od drugih i kako to treba jasno dati do znanja neće im donijeti divljenje i priznanje koje priželjkuju. Želja za dominacijom vrlo je naporna, posebno u kombinaciji s dogmatskim stavovima i potrebom da uvijek budu u pravu. Ponekad se u njihovoj sjeni skrivaju neodgovornost, nemar i iznenađujuća bešćutnost prema drugima.

Mračna strana zemljanih znakova

Mračna strana zračnih znakova

Mračna strana vodenih znakova

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci