Mjesečna tarot-karta: Sunce - proslava života

Tarot karte bogatom simbolikom predstavljaju neizbježna životna iskustva na putovanju kroz život, zajednička i razumljiva svakom ljudskom biću. Promišljajući o njihovim porukama i meditirajući o njihovim simbolima, obnavljamo svoju unutrašnju mudrost i hrabrimo se na svom životnom putovanju

Karta prikazuje: Nasmiješeno dijete jaše bijelog konja pod žarkim zrakama moćnoga sunca. Djetetove su ruke raskriljene u gesti koja pokazuje otvorenost, velikodušnost i radost. Nagost djeteta simbol je potpune nedužnosti i jednostavnosti. I bijeli konj prenosi poruku jednostavnosti i čistoće, a simbol je kretanja prema naprijed.

tarotIza djeteta je zid, prepreka koja je već svladana, pa je ovo trenutak napredovanja, zaslužene radosti i slobode. Sunce je simbol iscjeljenja, rasta i duhovne zrelosti. Zreli suncokreti uvijek se okreću za suncem simbolizirajući dušu duhovnog tragača u potrazi za svjetlošću spoznaje. Crvena zastava pobjednički vijori u djetetovoj lijevoj ruci, ruci srca, kao simbol strasti i samosvijesti kojom se kreće kroz život.

Poruke karte: Karta sunca proslava je života i svjetlosti. Podsjeća nas na to da svi u sebi imamo čistu i vedru, nedužnu dušu, zaigrano dijete koje se veseli životu. Sunce je neograničen izvor energije i vitalnosti, njegova svjetlost sjaji u našim srcima. Karta sunca naglašava važnost osobnog razvoja, potrage za svjetlošću.

Pod tim žarkim zrakama ne mogu se skriti teme na kojima treba raditi, zidovi na koje nailazimo, ali ih možemo preskočiti i nastaviti dalje. Poput zastave koju nosi nasmiješeno dijete, trebamo istaknuti svoje želje i strasti. Imamo ih pravo ostvariti! Sunce je naša samosvijest, naša vitalnost i osjećaj životne radosti, naše pravo da ostvarimo sebe!

Ojačajte se afirmacijama:  
Ja sam biće svjetlosti i ljubavi!
Sjaj mog srca jasnoćom i radošću obasjava moj život i druge ljude.

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci