Mjesečna tarot-karta: Mjesec - tajna strana života

Tarot karte bogatom simbolikom predstavljaju neizbježna životna iskustva na putovanju kroz život, zajednička i razumljiva svakom ljudskom biću. Promišljajući o njihovim porukama i meditirajući o njihovim simbolima, obnavljamo svoju unutrašnju mudrost i hrabrimo se na svom životnom putovanju

Karta prikazuje: Veliko i sjajno lice Mjeseca dominira središnjim dijelom neba, nadgledajući krajolik s dvjema sivim, nevelikim kulama koje, poput širokih vrata, otvaraju put u daljinu. Put počinje iz vode iz koje je upravo izašao rak, a tu su, na početku puta, pas i vuk. Voda je univerzalni simbol osjećaja i nesvjesnog.

Životinje su simbol nagona te neosviještenih dijelova osobnosti. Životinje kreću na put. To je put osvješćivanja skrivenih dijelova osobnosti koje još nismo upoznali, put prepoznavanja onih dijelova sebe koji su instinktivni, divlji, možda čak i opasni. Kad životinje stignu do kula i tako prođu kroz vrata svjesnosti, obogatit će nas i osnažiti.

tarotPoruke karte: Na danjem svjetlu, u sjaju svjesnosti, izgradili smo oko sebe svijet poznatog, onog što smatramo normalnim i sigurnim. No, s vremena na vrijeme, u snovima ili mašti, u neobičnim doživljajima koji nas zbunjuju možemo ugledati ili osjetiti postojanje nevidljivih i tajnih sila.

Mjesec je svjetlost tog svijeta, svijeta sjena i noći, nevidljivog i tajnovitog. On je vodič kroz taj svijet satkan od iluzija i mašte, sjene i strahova, neobične i čudesne dimenzije života. U nekom će ona izazvati strah, u nekom znatiželju.

Netko se s lakoćom prepušta mašti, netko se gubi u iluzijama. Mjesec nas vodi u nepoznato kako bi dopustio da neobično, neobjašnjivo i tajno uđe u naš svjesni život. To je put upoznavanja sebe.

Ojačajte se afirmacijama: Otvaram se tajnama života bez straha, one će me nadahnuti.
Ojačat ću sebe ako upoznam svoju sjenu.
 

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci