Mjesečna tarot-karta: Kolo sreće - promjene

Tarot karte bogatom simbolikom predstavljaju neizbježna životna iskustva na putovanju kroz život, zajednička i razumljiva svakom ljudskom biću. Promišljajući o njihovim porukama i meditirajući o njihovim simbolima, obnavljamo svoju unutrašnju mudrost i hrabrimo se na svom životnom putovanju

Karta prikazuje: Kolo sreće pridržava neobično biće. Ljudsko tijelo i pseća glava podsjećaju na egipatskog boga Anubisa, simbol inteligencije i mudrosti. Na vrhu sjedi Sfinga i postavlja zagonetke o tajnama života. Naoružana je mačem, simbolom oštrog, objektivnog uma. U kutovima su bik i lav, lako prepoznatljivi kao astrološki znakovi, dok orao simbolizira Škorpiona, a anđeo Vodenjaka.

Ti znakovi simboli su stabilnosti i trajnosti. Svatko od njih ima knjigu, simbol svih mudrih knjiga, od Veda do Biblije. Kolo sreće u unutrašnjem krugu ima simbole četiriju elemenata i predstavlja materijalni svijet.

tarotHebrejska slova koja označavaju neizrecivo ime boga i latinična slova – taro u vanjskom krugu predstavljaju duhovnu razinu postojanja. Žuta zmija je životna sila koja se spušta u materijalni svijet.

Poruke karte: Kolo sreće jasno poručuje da se sve neprekidno kreće i mijenja. Materijalno i duhovno je isprepleteno i ništa se ne događa slučajno. Naša sudbina je tajnovita, život je zagonetka i čudo. Dio smo velike igre života u kojoj se sve vrti u malim i velikim ciklusima.

Ponekad se uspinjemo i rastemo, katkada nam se čini da gubimo i padamo. Mudre riječi iz brojnih tradicija pomažu nam da razvijamo svjesnost o sebi, o svom ponašanju i svojim mislima, o stalnosti promjena. Neke promjene možemo kontrolirati. Nekima se možemo jedino prepustiti s povjerenjem da donose mudrost i razvoj.

Ojačajte se afirmacijama:  
Prihvaćam igru života u kojoj je stalna samo promjena.
Znam iskoristiti ono najbolje što mi pruža svaki pojedini trenutak.

Senka Ljubić, astrologinja i učiteljica joge

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci