Mjesec u zračnim znakovima - cijepljen protiv ljubomore

U astrologiji Mjesec i znak u kojem se nalazi simbolizira što nam daje osjećaj sigurnosti. Kad otkrijemo svoje prave potrebe i ono što hrani našu dušu, bolje ćemo razumjeti na što smo posebno osjetljivi, u čemu se krije naša najveća ranjivost i što bi mogao biti razlog ljubomore. Svatko od nas može biti ljubomoran. Evo kako su na ljubomoru osjetljive osobe s Mjesecom u zračnim znakovima

Osobe s Mjesecom u Blizancima, Vagi i Vodenjaku nisu posesivne i vrlo su rijetko ljubomorne. U ljubavi traže razumijevanje, prijateljstvo i dobru komunikaciju. Važna im je pokretljivost i sloboda da upoznaju ljude, stječu znanje, slijede svoje ideje i shvate svijet pomoću razuma i logike. Nisu ovisni o emotivnim vezama, no to ne znači da im one nisu potrebne. U ljubavi su jednostavno oprezni jer se duboko u sebi boje da bi ih iracionalnost i kaos osjećaja mogli previše povrijediti. Trebaju naučiti prihvatiti i prepustiti se svojim osjećajima bez straha, čak i ljubomori, jer će tako postati mudriji i autentičniji.

Pametan i znatiželjan Mjesec u Blizancima treba partnera koji će znati zadržati njegovu pozornost znanjem, novim i zabavnim temama. Ne zahtijeva puno pažnje, poput vodenih ili vatrenih znakova, jer voli svoju slobodu. Zabavlja ga flert, no u tome je posve bezazlen, a vaša mu je ljubomora dosadna gnjavaža. Postat će ljubomoran samo ako se vi bolje zabavljate s nekim drugim, a ne s njim.

Za Mjesec u Vagi sigurnost donosi osjećaj da je prihvaćen i cijenjen. Da bi to dobio, treba druge ljude, a posebno mu je važna ljubavna veza. Uz partnera se osjeća potpuno. Ta ovisnost o partneru čini ga ranjivim pa je najskloniji ljubomori od svih zračnih znakova. Probudit će je nedostatak poštovanja. Skrivat će svoje prave osjećaje i kažnjavati partnera emotivnom hladnoćom.

Mjesec u Vodenjaku zabavan je i šarmantan, originalan u ljubavi. Često će zadržati distancu, čak i u intimnoj vezi, jer je prijateljski odnos njegov štit od prijetećih emocija. Poštuje partnera i tolerantan je, a zauzvrat očekuje povjerenje i slobodu. Ljubomoru će mu izazvati iznevjereno povjerenje, a s tim će se osjećajem mučiti i beskonačno ga analizirati.

Mjesec u vodenim znakovima - lake žrtve ljubomore

Mjesec u zemljanim znakovima - ljubomorni tek kad imaju stvarni razlog

Mjesec u vatrenim znakovima - ljubomora koja plane

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci