Mjesec u vodenim znakovima - lake žrtve ljubomore

U astrologiji Mjesec i znak u kojem se nalazi simbolizira što nam daje osjećaj sigurnosti. Kad otkrijemo svoje prave potrebe i ono što hrani našu dušu, bolje ćemo razumjeti na što smo posebno osjetljivi, u čemu se krije naša najveća ranjivost i što bi mogao biti razlog ljubomore. Svatko od nas može biti ljubomoran. Evo kako su na ljubomoru osjetljive osobe s Mjesecom u vodenim znakovima

Osobe s Mjesecom u Raku, Škorpionu i Ribama trebaju emotivnu povezanost s partnerom, što ih čini posebno osjetljivim na sve izazove koje donose ljubavne veze. Nepopravljivo su orijentirani na romantiku i ideju vječne ljubavi. Povjerenje im je izuzetno važno. Najviše se boje osjećaja samoće i napuštenosti.

Zbog potrebe za stvaranjem emotivne sigurnosti, lako će se dovesti u položaj emotivne ovisnosti o partneru, što ih čini vrlo ranjivima. Intuitivno će osjetiti svaku promjenu raspoloženja, svaku moguću prijetnju vezi. Promjenjivih raspoloženja, osjetljivi i intuitivni, često naslućuju i ono čega nema. Trebaju naučiti biti otvoreniji u komunikaciji i jačati povjerenje u partnera.

Mjesec u Raku vrlo je brižan i zaštitnički se ponaša prema partneru, no zbog potrebe za bliskošću postaje posesivan. Emotivna sučeljavanja i svađe za njega su zastrašujuće pa će radije suptilno i najčešće nesvjesno manipulirati partnerovim osjećajima.

Mjesec u Škorpionu po prirodi je nepovjerljiv, sumnjičav i posesivan. Štiti se od onoga čega se najviše boji – emotivne izdaje. Intenzivni osjećaji bukte u njegovoj nutrini, no rijetko kad je spreman otvoreno govoriti o njima. Lako postaje žrtva ljubomore i teško se s njom nosi.

Mjesec u Ribama nije posesivan, ali ga je vrlo lako povrijediti. Treba izbjegavati sve što bi moglo potaknuti njegovu ljubomoru. Kad je ljubomoran, povući će se u sebe i postupno postajati neugodniji, sve dok partner ne učini neki drastični korak. Ako se veza raspadne, barem neće osjećati krivnju, nego će se tješiti ulogom žrtve.

Mjesec u zemljanim znakovima - ljubomorni tek kad imaju stvarni razlog

Mjesec u zračnim znakovima - cijepljen protiv ljubomore

Mjesec u vatrenim znakovima - ljubomora koja plane

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci