Mjesec u vatrenim znakovima - ljubomora koja plane

U astrologiji Mjesec i znak u kojem se nalazi simbolizira što nam daje osjećaj sigurnosti. Kad otkrijemo svoje prave potrebe i ono što hrani našu dušu, bolje ćemo razumjeti na što smo posebno osjetljivi, u čemu se krije naša najveća ranjivost i što bi mogao biti razlog ljubomore. Svatko od nas može biti ljubomoran. Evo kako su na ljubomoru osjetljive osobe s Mjesecom u vatrenim znakovima

Osobe s Mjesecom u Ovnu, Lavu i Strijelcu romantični su idealisti, spontanih i strastvenih osjećaja. Ljubav je za njih igra, nadmetanje, uzbuđenje. Vole svoju slobodu te cijene snažne i hrabre partnere. Premda nisu sumnjičavi, mogu biti posesivni. Boje se rutine i dosade pa se u održavanju ljubavne veze s njima treba dobro potruditi.

Osjetljiva su ega, posebno kad im se učini da je netko bolji od njih ili kad naslute da ih partner ne cijeni onoliko koliko misle da zaslužuju. Brane se ponosom i lako će planuti ljubomorom, no još će se češće dogoditi da njihov nemirni duh i nezaustavljiva želja za životom izazove vašu ljubomoru. Trebaju naučiti kako pretjerani ponos i osjetljiv ego učvrstiti stabilnim samopouzdanjem te dati partneru jednaku slobodu koju očekuju za sebe!

Mjesec u Ovnu samopouzdan je, izravan i spontan u ljubavi. Osjeća se sigurno kad ima inicijativu i kontrolu u vezi. Boji se omalovažavanja, a strah da se neće uspjeti dokazati i biti najbolji u očima partnera rasplamsat će njegovu ljubomoru. Izražava je dramatično i bijesno, ali, srećom, kratkotrajno.

Mjesec u Lavu osjeća se sigurnim kad zna da ga vole i cijene, ako osjeća da je poseban. Najviše se boji da nije dovoljno dobar za partnera i da će biti odbačen. Ako ga podcijenite, probudit ćete njegovu ljubomoru i povrijediti mu ponos. Neće vam pružiti ruku pomirenja, vi ćete se morati potruditi oko njega.

Mjesec u Strijelcu najmanje je posesivan i ljubomoran od svih vatrenih znakova. Iskren i znatiželjan, strastven i spontan, u ljubavi ne traži samo partnera, nego i najboljeg prijatelja. Potrebni su mu sloboda i uzbuđenja; boji se sputavajućih situacija. Njegovu ljubomoru može potaknuti samo neki stvarni razlog, a to za njega znači i kraj veze.

Mjesec u vodenim znakovima - lake žrtve ljubomore

Mjesec u zemljanim znakovima - ljubomorni tek kad imaju stvarni razlog

Mjesec u zračnim znakovima - cijepljen protiv ljubomore

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci