Merkur, vladar grlene čakre: Ja govorim

Planeti kruže i pulsiraju na nebu ponad nas, a čakre – energetska središta našeg suptilnog tijela - pulsiraju i vibriraju u nama, usklađujući makro i mikrosvemir. Zato iz svoje astrološke karte možemo doznati dosta i o svom energetskom stanju i čakrama. Peta je čakra smještena u području grla, njen je element eter i predstavlja sposobnost slobodnog izražavanja. Evo kako Vishuddha čakrom vlada Merkur

Izražavanje vlastite unutarnje istine

Eter je najsuptilniji od svih elemenata, tradicionalno opisan kao prostor - prostor svemirskih prostranstava, hladna svjetlost koja se, za razliku od elementa zraka, ne giba, nego je sveprisutan i nepomičan. Boja grlene čakre je plava.

Peta čakra je zvuk, vibracija, verbalna komunikacija, samoizražavanje. Nema nikakve dvojbe da korespondira s Merkurom. Tu je naša sposobnost slobodnog izražavanja vlastite unutarnje istine, sposobnost jasnog prenošenja drugima tko smo te koje nas ideje i uvjerenja određuju.

Naša autentična mišljenja i stavovi utemeljeni su na poštovanju i konstruktivnom dijalogu s drugima. Tu ostvarujemo interakciju s drugima na razini ideja i misli, znamo slušati, možemo tečno i jasno govoriti, a kad je potrebno, i šutjeti!

Najveći problem blokirane pete čakre je - laž

Kad peta čakra dobro radi, možemo se izražavati jasno, a ono što komuniciramo zanimljivo je i važno, pa se naš glas jasno čuje. Ne bojimo se govoriti istinu jer uz blokiranu petu čakru ili Merkura najveći je problem - laž.

Lagati drugima, no lagati i sebi, prikrivati istinu, govoriti previše ili premalo, sve nam to onemogućava da budemo jedinstveni, autentični, odvaja naše srce od uma. To vodi brojnim nesporazumima i predrasudama, osuđivanju drugih.

Koji planeti vladaju čakrama?

Mars, vladar korijenske čakre: Ja jesam

Venera, vladarica druge čakre: Ja osjećam

Sunce, vladar treće čake: Ja stvaram

Mjesec, vladar srčane čakre: Ja volim

Jupiter, vladar čeone čakre: Ja razumijem

Saturn, vladar krunske čakre: Ja se povezujem

Senka Ljubić, astrologinja i učiteljica joge

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci