Merkur u Vagi: Vrijeme raskrinkavanja

Merkur je u Vagi, stagnira i priprema se za kretanje unatraške, dakle kreće retrogradna faza, uz to, ovaj malen, ali bitan planet trenutno je u opoziciji s Uranom i u kvadraratu s Plutonom. Evo što nam to nosi...

Drukčiji kut gledanja

Komunikacija je trusno i nestabilno područje ovih dana, jednako kao i sva tehnologija i svi izumi što nam služe u svakodnevici. Ovo je slika napetih živaca, kratkog fitilja, pa je teren plodan za nesuglasice, svađe, mentalne eksplozije, ali i nove spoznaje i uvide u drukčije načine razmišljanja.

Preporučljiv je odlazak astrologu, psihologu, alternativnim liječnicima ili jednostavno razgovor s prijateljem, poznanikom, kolegom; poanta je u drugačijem kutu gledanja, jer ovo je aspekt jednosmjerja i tvrdoglavosti.

Istina ipak nalazi put

Mobiteli odbijaju poslušnost, malo rade, malo ne, kao i kompjutori, laptopi, televozori, sva moguća tehnologija. Ima struje, nema struje. Isto je s internetom. Prekidi veza bilo kakvih. Ovo je trenutak kada nas izdaje automobil, bicikl, motor, ali i prijatelj, poznanik. Ovo je slika i prometnih nesreća, pa je preporučljiv maksimalan oprez, kako za vozače tako i za pješake. Uvijek je ovo slika pogreške, stoga ne žurite, prvo se umirite pa onda nastavite s onim što ste radili. Ako je potrebno nešto popraviti, preporučljivo je angažirati stručnu osobu, osim ako niste sigurni da ste vi ti koji će to odraditi kako treba.

Ovo je slika mijenjanja imena, nadimaka, passworda, hakerske provale, krađe podataka, identiteta, dokumenata i slično. Ovo su šokantne vijesti, ovo je sve što je hitno, neodgodivo. Ovo je raskrinkavanje do kojeg se dolazi na teži, napetiji način, kroz svađu ili muku, ali istina ipak nalazi put, tako da ovih dana možete saznati neke stvari i to slučajno. Vrijeme je koincidencija, neplaniranih druženja, nenadanih poziva.

Pokušajte reagirati mirno

U ovom razdoblju malo je teže ostvariti zamisli i ideje jer je Merkur u neodlučnoj i komotnoj, da ne kažem lijenoj Vagi, a planovi se ionako mijenjaju iz sekunde u sekundu, dakle - iritantno. Ritmično neusklađena svakodnevica, puno prekidanja i mijenjanja smjerova, planova, obaveza, što zna biti iritantno, poglavito za one koji vole kontrolu i strogi red.

Pluton će provocirati sumnjom i destrukcijom, tako da pokušajte reagirati mirno, maknite se od onoga tko provocira, jer moglo bi biti svega. Katkad nije loše reći sve što se misli, no s ovim aspektom to može biti pretjerano, a sve zbog straha, osjećaja da nas netko napada, okrivljuje, ucjenjuje, da nama manipulira i slično. Nadilaženje ovog aspekta podrazumijeva ozbiljnu introspekciju te uvid u suštinu problematike koji može biti vrlo dragocjen i oslobađajuć.

Vraćaju se stare ljubavi

Razdoblje retrogradnosti Merkura može biti itekako korisno. Mnogi će imati priliku riješiti stare nesuglasice, a kako je Merkur u Vagi, onda se one mogu ticati partnera. To je i slika vraćanja partnera, gdje ćemo imati priliku raščistiti mnoge stvari, nakon čega se odlazi s velikim rasterećenjem.

Osim susreta s onima s kojima smo ljubovali, to je i slika vraćanja poslovnih partnera, javljaju se neki zaboravljeni klijenti, vraćaju davno posuđene knjige, skripte, dokumenti, filmovi. Ne samo da vraćamo i da nam vraćaju, već sada i nalazimo zagubljene i zaboravljene stvari, što će nas razveseliti.

I na kraju ona famozna - čitajte sitna slova i pazite što potpisujete:).

Uranovo dijete, www.facebook.com/astro.stanica

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci