Merkur u Ovnu - sad se treba izboriti za svoja prava!

Merkur je od 22. ožujka do 5. travnja 2016. u znaku Ovna. Kao znak mentalnog u čovjeku, on u ovome znaku donosi konkretnost, izravnost u komunikaciji, pokazivanje jasnog stava i odlučnosti...

Brže, jače, bolje

Na cijeni je u ovom razdoblju odvažnost, reći nekome u lice, tražiti nešto za sebe, izboriti se. Vrijeme Riba je prošlo, nema okolišanja, pričanja iza leđa, povlačenja veza i vezica, već ravno 'u glavu', stoga možemo očekivati burno, ali konstruktivno razdoblje. Uvijek su s Ovnom moguće polemike, kritike, nadmetanja - tko je pametniji, brži, jači, bolji.

Ovo je vrijeme kada se treba izboriti za svoja prava, pokazati jasan stav i odlučnost, bez obzira o čemu se radi. Prava riječ na pravom mjestu u pravom trenutku. Kako Merkur simbolizira i promet, budite krajnje oprezni jer svi jure, žure, pa postoji opasnost od nesreća, koje ne moraju biti povezane samo s prometom, negi i s oružjem ili drugim opasnim napravama. Svi su sada hrabri pa može biti i neopreza.

Električni poljubac s Uranom

Ovaj prijelaz Merkura iz Riba u Ovna najviše će osjetiti Blizanci i Djevice; nema više zujanja, gledanja filmova, fantaziranja, tračanja, bavljenja tajnama i psihologijom. Sada se nameće vojnička diciplina i strogoća, svakodnevica postaje dinamičnija, s puno više zadataka, iz jedne se obaveze skače u drugu, nema odmora.

Merkur će krajem ožujka i početkom travnja imati električni poljubac s Uranom i opasan sudar s Plutonom, što donosi puno preokreta, mjenjanja planova, hitnih poziva i intervencija, trčanja i skakanja po raznim uredima, sređivanje papira, što nas može lako izbaciti iz takta. Stanjene živce, ali i novčanik može donijeti i tehnika koja nas izdaje pa, eto, ode lova na novi mobitel, popravak laptopa ili stroja za pranje rublja. Sve što nam praktično služi je na udaru.

Nadalje, ovo je slika genijalnih, nesvakidašnjih i revolucionarnih ideja koje mogu pokušati obezvrijediti bilo koji sistem i autoritet, pa začas imamo konflikt.

Slike Merkura u Ovnu

Merkur u Ovnu je misao mlada, napeta i nadobudna, koja radi bez odmora. Brz protok informacija. Skraćena ili prekinuta rečenica. Prvo slovo na papiru, prvi dokument koji ste izvadili, ovo je brza reakcija, riječi oštre kao mač, ovo je vojnički način razmišljanja. Učenik strojarstva ili možda nastavni sat mehaničkog crtanja. Slika mladih na sportskom terenu, natjecanje bilo kakvo, ovo je ruka koja je pobjedila u igri snage. Ovo je najbrži prst u Milijunašu.

Sportske ili vojne knjige, tekstovi, spisi, planovi rada, raspored u vojarni , obavijest o požaru ili bilo koja prijeteća izjava, rečenica popraćena mahanjem kažiprsta. Ovo je boks. Slika najbržeg auta ili psa ili papiga koja priča i krešti. Ovo su općenito ljudi koji glasno govore. Telefon, TV i radio prijemnik ili olovka u bojama iz Njemačke. Ovo je svaki alat koji koriste razni fizički i manje fizički radnici. Trgovina oružjem, sportskom opremom ili građevinskim materijalom. Intervju s generalom ili s djetetom koje je pobjedilo u igri znanja. Tetovaža na glavi. Tekst na transparentu pobunjenih radnika. Najbrži novinar, reporter.

Ako ste zainteresirani za izradu natalne karte, javite se na uranovo.dijete@gmail.com

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci