Merkur u Jarcu: Podvlačenje crte i novi smjer

Markur je u Jarcu, a potkraj mjeseca ulazi i Sunce. Jarac je ozbiljan znak visokih ambicija i ideala, vrijeme je velikog čišćenja...

Strategije i planovi

U vrijeme Merkurova, ali i Sunčevog kretanja znakom Jarca sve ono što je do neki dan išlo kao podmazano počinje usporavati i zapinjati, teško nam padaju zadaci i obaveze koji iziskuju više pažnje i vremena. Zato se od nas traži koncentriranost, odgovornost, konstruktivnost, katkad odricanje i žrtvovanje. Ovo su redom ozbiljne teme, razgovori o prošlosti, strahovima, kompleksima, preprekama. Ovo su priče o potrebitima, bolesnima, siromašnima. Zastanite, osvrnite se oko sebe, pomozite, odnesite hranu, odjeću i ostale potrepštine, a sebi možete kupiti novi komad odjeće, idu sniženja i rezanje cijena.

Ovo je slika svih nas kako razmišljamo o postignutom; o tome gdje smo, što smo, kamo i kako dalje, što je potrebno da dođemo do željenog ili da stabiliziramo postojeće. Vrijeme za strategije i planove, podvlačenje crte, zbrajanje i oduzimanje, prebiranje po listi želja i prioriteta.

Sve ono što se mora, a ne što se voli

Sve ono što čini svakodnevni život, posebno zadaci i obaveze, sve ide sporije, svakodnevni tempo je siv, gotovo bezvoljan jer Jarac simbolizira sve ono što se mora, a ne što se voli. Život od nas zahtijeva veću pažnju, nužan je plan i sistem djelovanja. Pred nas se stavljaju zahtjevni zadaci, testirajući tako našu ustrajnost i strpljivost.

Merkur u Jarcu nam ne dozvoljava da bilo što radimo na brzinu, da preskačemo, zaobilazimo, izbjegavamo – može, ali neće proći bez posljedica, pa makar i proganjanja vlastite savjesti. Zato, zasučite rukave, sređujte stvari na vrijeme, držite se dogovora i rokova, odredite granice, posvetite se starim i nedovršenim poslovima. Često se u ovom razdoblju vraćaju stari klijenti ili stari poslovi, ili nešto što smo odgodili i nismo završili tada kada je trebalo, posebno kada Merkur krene retrogradnim hodom.  

Opet retrogradno

Pobacajte sve što više ne služi svrsi, posebno između 16. i 26. prosinca te 19. siječnja i 6. veljače, kada je Merkur u izazovnim aspektima.

Baš tada lako mogu nastati problemi u komunikaciji, osobito tamo gdje su se stvari odgađale i odugovlačile, pa se sve radilo u zadnji tren, što je rezultiralo stresom, ali i kroničnim umorom ili padom imuniteta. U navedenom razdoblju na udaru je sve povezano s tehnikom, prometom, trgovinom, medijima, marketingom.

Dobar odmor i introspekcija

Vrijeme je teških tema, kao i nesuglasica, trzavica, sukoba mišljenja. Svi možebitno zahtjevni scenariji dobra su prilika da odustanemo od jednosmjernog razmišljanja i trvdoglavljenja te se otvorimo za nove i drugačije perspektive, što sada možemo postići introspekcijom ili razgovorom sa starijom ili iskusnijom osobom, psihologom, astrologom, terapeutom ili kakvim drugim stručnjakom. Poželjni su i kvalitetni odmori, samoća, izolacija, odlasci u prirodu, čišćenje i liječenje čajevima i tinkturama.

Uranovo dijetewww.facebook.com/astro.stanica

 

Uranovo dijete: Analiza natalne karte

Natalna karta jedinstven je zapis planeta u trenutku našeg rođenja, raspoređen po astrološkim znakovima i kućama. Svaki položaj planeta u znaku i kući govori o našim potrebama kao i o brojnim drugim aspektima ličnosti.
 
Natalna karta pokazuje gdje smo jaki, a gdje slabi, gdje smo prizemljeni, a gdje lelujamo na oblacima, gdje možemo izraziti kreativnost i na koji način, gdje smo blokirani i kruti. Ono što je sigurno jest da uvijek postoji više puteva kojima možemo ići, biramo sami gdje ćemo skrenuti, a gdje ne.

Ako ste zainteresirani za analizu natalne karte, možete se obratiti Sensinom stalnom suradniku, astrologu Uranovo dijete. Za sve detalje, javite se na uranovo.dijete@gmail.com

 

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci