Merkur u Biku – otvorite se obilju (i ljubavi)!

Od 6. travnja do 13. lipnja Merkur boravi u znaku Bika. Otvoren je put do novca (i ljubavi), iskoristite ovo razdoblje!

Znak ljubavi

Nakon borbenog, dinamičnog, natjecateljski nastrojenog, vojničko strogog Ovna, Merkur je ušetao u znak Bika. Ovdje mu se nigdje ne žuri, nema strogoće, ovnovskog reda, rada, znojenja, prepuštamo se uživanju svim osjetilima. Svakodnevica je ležernija, opuštenija, nema strke, sve obavljamo laganije, katkad plešući, pjevajući, nasmijani, razmišljajući o zadovoljstvu; primjerice prije odlaska na masažu svraćamo u slastičarnicu kako bismo se zasladili, obična kava pretvara se u superukusan ručak, a možda i u romansu.

Bik je uvijek ljubav, pa s Merkurom imamo sliku ljubavnih razgovora, putenih poruka. Komunikacija je blaga, nježna, obazriva, strpljiva. Tu su i nježni dodiri i poljupci, izjave ljubavi, namigivanja, slanje srca... Smišljamo ljubavne dosjetke, pratimo znakove koji bi nas mogli dovesti do ljubavi ili bilo kojeg užitka. Ovo je doslovno znak ljubavi jer Merkur je znak, oznaka, putokaz.

Korisno i ugodno

Gledaju se ljubići ili se pišu pjesme, listaju se modni časopisi, naručuju parfemi, torbice, šminka... Obilaze se galerije, umjetnički paviljoni, koncerti, gastrosajmovi, hortikulturni događaji. U ruke se uzima i kuharica pa se prelistavaju recepti, netko baš sada uči kuhati, ili su ovo i mali kuharski trikovi/ dosjetke. Ovo je sav kuhinjski pribor, ovo je link na kulinarsku stranicu, ali i prečac do bloga s ljubavnom poezijom ili fotografijama.

Naravno da netko lista i knjigu iz ekonomije, trgovine, poljoprivrede, dizajna, glazbene i ostalih umjetnosti. Sada učimo o onome što nam služi praktično, ali u svrhu zadovoljstva. Um je usmjeren na materiju, na novac. Korisno i ugodno, to je Merkur u Biku. Računi se zbrajaju, rade se transakcije, kombinira se na veliko. Razmišlja se na koji način se domoći novca, ali bez puno muke i znoja.

ženaKako je Merkur brz, okretan i dosjetljiv planet, u Biku će zasigurno naći put do materije koja će služiti hedonizmu i lakoći života. Bik je ljubav, što znači davanje i primanje, pa u ovom razdoblju darujemo sebi, ali i drugima, samim tim mamimo osmijeh i radost na lica. Dakle, ovo je razmjena radosti, zadovoljstva, ljubavi, umjetnosti.

Put do novca

Merkur su sve praktične stvari, pa je ovo slika raznih napravica koje koristimo u kuhinji ili u spavaćoj sobi, a najbitnije je da služe za uživanje. Budući da će Merkur od 10. do 22. travnja te u zadnjem tjednu svibnja (retrogradnost), raditi dobar aspekt s Jupiterom, onda sve te stvarčice mogu biti i malo skuplje.

To je, u svakom slučaju, slika većeg novca, pa sve ovisi o natalnoj karti kako će se ona materijalizirati; netko će uložiti veliki novac, kupiti kakvu umjetninu, drugima će se uloženo baš sada vratiti ili će dobro prodati nekretninu, treći dobivaju povišicu/nagradu, netko osvaja pozamašni iznos na kvizu znanja, Ivi Iviću na račun sjeda povrat poreza, nekome rođak iz inozemstva šalje novac ili ček – može mu biti!

Za one koji su petljali, muljali i varali na bilo koji način ovo može biti i vrijeme kazne u bilo kojem smislu, a najviše, naravno, novčanom.

Ovo su i putovanja, ako su turistička onda su skuplja, luksuznija, ovo je i slika bankovnog ugovora, ali i onog poslovnog kojeg prati i povišica, ovo je poskupljenje živežnih namirnica, kao i odjeće te raznih modnih dodataka, slika svih omiljenih ženskih stvari koje se naručuju iz inozemstva. Ovo je slika i novog automobila, bicikla, motora ili glisera. A zašto ne i novi mobitel ili kakva dobra zamjena, isto je i s računalima.

A koje su nam vrijednosti?

Apetiti su veliki, pa osim lijepe sume novaca, evo i kolica krcatih hranom, a iz njih hrana ide u kuhinju, no lako moguće i u prtljažnik pa prema vikendici; lagani roštilj, pa onda obilazak kuće, sjetva zalijevanje cvijeća, uljepšavanje okućnice i uživancija u ljepoti plodova zemlje.

U praktičnom smislu, ovo je i promjena bankovnog računa, zatvaranje starog – otvaranje novog, krediti, razni ugovori koji se tiču tuđeg novca/imovine, oporuke,  ovo su financijske malverzacije i izmjene financijskih planova, budžeta, rebalansi i ostale ekonomske radnje.

Osim Jupiterova trigona s Merkurom, tu je i Pluton koji ima zadatak transformirati naše stavove prema novcu, materiji i ljubavi. Potrebna je promjena gledišta, onako, iz korijena. Koje su naše vrijednosti, što volimo, kako, zašto – to su pitanja koja u ovom razdoblju mogu biti aktualna. Krpamo li s tim silnim kupljenim stvarima svoje nedostatke i klimavo samopoštovanje?

Detaljnije o trenutnim aspektima možete pratiti na Facebook stranici www.facebook.com/astro.stanica, a ako želite analizu natalne karte, obratite se na mail uranovo.dijete@gmail.com

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci