Pomrčina Sunca u Raku: Ljeto velikih promjena

Nakon solarne pomrčine u Raku 2. 7. 2019. ništa neće biti kao prije, no potpune će rezultate trebati još pričekati

Ovo nije "samo još jedna pomrčina"

"Službeno nas inicirajući u sezonu pomrčina, mladi Mjesec baca sjenu preko Rakovih mora. Pomrčine otkrivaju da smo, prečesto, zabijeni u stražnje kutke svojih života. Pod krevetima, u ormarima, u naborima našeg preklopljenog stida, postoji neizmjerna energija koju možemo zatražiti", riječi su astrologice Chani Nicholas o totalnoj solarnoj pomrčini u Raku.

Već i Sunčev ulazak u taj znak ima tendenciju učiniti nas emocionalno izloženima, dodaje, a kada to prate pomrčine, "pomažu nam eliminirati toksine koji su procurili u naš sustav, dajući nam infuziju što spašava život".   

Ovo nije "samo još jedna pomrčina", ističe astrolog Kaypacha Lescher. Jer, u opoziciji je sa Saturnom, koji je pak združen s južnim Mjesečevim čvorom i tako će ostati iduća tri mjeseca, zbog čega će ova pomrčina biti "teža, više karmička, 'pod pritiskom' nego gotovo bilo koja druga. "Ovo je vrijeme rađanja potpuno novog svijeta i napeto je!"

Ljeto velikih promjena

Vrijeme je za duboke promjene u moralnom kodu ponašanja, našem osobnom i društvenom konceptu 'doma', 'obitelji' i 'države' te načinu na koji svatko od nas balansira svoje unutarnje, osobne potrebe sa zahtjevima izvanjskih autoriteta u svakom području, od političkog do religijskog, od korporacijskog do društvenih medija."

Neke od tih tema možemo proučiti bacivši pogled unatrag sve do 2001. godine (pomrčina se blizu ili na istom stupnju Mjesečevog čvora događa svakih 18 godina i 11 dana) i "nadajmo se, učiti i rasti umjesto ponavljati neke od istih obrazaca". Imate li svoju natalnu kartu, pogledajte u kojoj vam je kući 10. stupanj Raka – na kojem će se dogoditi pomrčina – te kako je aspektiran, upućuje astrolog.

Ključ uspjeha

Ovu pomrčinu prati konjunkcija Merkura i Marsa na početnim stupnjevima Lava koja je u kvadratu s Uranom na 5. stupnju Bika, ističe Matthew Currie. "Zapamtite: katkad je ključ uspjeha jednostavno držati usta zatvorena i ne reagirati pretjerano na stvari."

Srpanjska potpuna solarna pomrčina "osvježavajuće je optimistična", kaže pak astrolog Jamie Partridge. Ona donosi dobro zdravlje, počasti i bogatstva, povezuje ljude i "dobar je znak za završavanje sukoba putem mirovnih pregovora". Odlična je za uživanje s prijateljima i, osobito, s obitelji. Povrh svega, s njom vaši snovi mogu postati stvarnost – uz strpljenje, otvorenost uma i marljiv rad.

"Ovo je idealno vrijeme za novi početak, stoga zapišite svoje nove ciljeve na papir", savjetuje astrolog. Solarna pomrčina na početku ovog mjeseca upotpunjuje se s temama koje će naglasiti lunarna pomrčina 16. srpnja, a zajedno čine fazu pomrčina koja traje do solarne pomrčine 26. prosinca ove godine.

Izvori: chaninicholas.com; newparadigmastrology.com; beliefnet.com; astrologyking.com; astrologyanswers.com

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci