Ljetni solsticij - novi ciklus pozitivnih promjena počinje!

Astronomski početak ljeta u našim krajevima je 21. lipnja u 17.54 sati. Na ljetni solsticij kupamo se u sunčevoj energiji, a povežemo li se s njom, može nas potaknuti na važne korake i pozitivne promjene

Kako najbolje iskoristiti vatrenu energiju ljeta

Ljetni solsticij, koji označava početak ljeta i najdulji je dan u godini, moćan je planetarni trenutak kad nas položaj Zemlje primiče najbliže Suncu. Nakon proljetnog buđenja i protezanja poslije razdoblja zimske zatvorenosti i usmjerenosti na nutrinu, na planiranje i sanjanje, "ovdje, na ljetni solsticij, najdulji dan godine, potpuno smo budni. Naši su duhovi budni, osvježeni, obnovljeni, puni energije", kaže Erin Bruce.

Trenutačno se kupamo u sunčevoj energiji – vatrenoj, intenzivnoj, naelektriziranoj, osnažujućoj, stimulativnoj. To obilje bogate vatrene energije možemo iskoristiti da nas podigne i inspirira. Za povezivanje s njom, Erin navodi važna, osnažujuća pitanja, ističući to kao važan dio duhovnosti: "Postavljajući sebi pitanja povezana s onim što se događa sezonski, možemo se povezati s moćnom i jedinstvenom energijom toga godišnjeg doba te svoje živote prožeti uvidom, inspiracijom, svetom snagom i mudrošću."

Što vam je vaša unutarnja vatra pomogla postići ove godine?

Prisjetite se trenutaka kad ste se osjećali doista povezani s tim dijelom sebe.

Zastanite na trenutak i prepoznajte tu vatru unutar sebe. Ona nikad ne dobiva priznanje koje zaslužuje. Recite joj kako mislite da je sjajna i čudesna.

Koji su vrhunski trenuci koje ste nedavno doživjeli?

Pritom se prisjetite i vrhunskih duhovnih trenutaka, katkad su upravo oni najsnažniji.

Sunce je sad na vrhuncu, završilo je svoj ciklus rasta, stoga je ovo moćno vrijeme da istaknete trenutke vrhunaca koje ste nedavno dosegnuli – obično upravo zahvaljujući unutarnjoj vatri.

Što ste ove godine postigli te se time doista ponosite?

Jeste li u nešto morali uložiti mnogo truda da biste to završili? Prepoznajte taj marljiv rad i postignuće!

Toliko vremena trošimo kinjeći sebe zbog stvari koje nismo učinili – sad se usredotočite na ono što ste napravili. Toga je zasigurno mnogo, odajte si priznanje za trud koji ulažete.

Postoji li nešto za što znate da to trebate otpustiti (iako vam ta spoznaja izaziva tugu, strah, nelagodu)? Ili već radite na tome da nešto otpustite iz svog života? Postoji li nešto što je ispunilo svoju svrhu i sad ste spremni krenuti dalje? Što bi se u vašem životu promijenilo ako to jednostavno otpustite? Kojem biste rastu time otvorili prostor?

Nakon što Sunce dosegne vrhunac i završi svoj ciklus, vrijeme je za otpuštanje. "To je prekrasan životni ciklus rasta, dosezanja vrhunca i potom otpuštanja radi promjene i rasta." Katkad smo spremni za to, katkad smo tužni i osjećamo otpor, ali kad nešto ispuni svrhu u našem životu, to treba otpustiti.

Što želite da vatrena energija spali? Što vam više ne služi te ste to spremni spaliti?

Ljeto je idealno vrijeme za prizovete moćnu vatrenu energiju u svoj život – i iskoristite je da spalite ono što nikako ne možete otpustiti. Pet puta duboko udahnite iz trbuha: osjetite kako svakim udahom vatra ulazi u vaš duh. Zamislite svoj život nakon što spalite sve ostatke onog neželjenog; što će sad moći snažnije rasti?

 

 

Izvor: theseasonalsoul.com

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci