Koliko su vodeni znakovi skloni ulozi žrtve?

U odnosima s drugim ljudima često posve nesvjesno preuzimamo neku ulogu. Svrha uloge je da nas zaštiti od svega što bi nas moglo povrijediti. Kad se uloga pokaže učinkovitom, ulazimo u nju sve dublje i ponavljamo obrasce ponašanja iz kojih nije lako izaći. Uloga žrtve jedna je od onih koju bismo trebali osvijestiti i promijeniti jer nas dugoročno iscrpljuje, šteti našim odnosima i čini nas nesretnima. Evo kako se s tim nose vodeni znakovi

Uz naglašene vodene znakove Raka, Škorpiona i Riba naglašena je tankoćutnost i emotivnost. Vodenim znakovima potrebno je emotivno povezivanje s drugima i skloniji su introspekciji.

Osjećaje koji se u njihovoj nutrini stalno mijenjaju nije lako kontrolirati, pa može nastati unutarnja nestabilnost koja povećava rizik da preuzmu ulogu žrtve. Skloni su samosažaljenju, pa je mogućnost da ih negativni osjećaji povuku dublje u ulogu žrtve veća. Ipak, osobe naglašene vodene energije znaju raditi s osjećajima.

U ulogu žrtve će ući ako u obiteljskoj ili ljubavnoj vezi ne mogu ostvariti emotivnu sigurnost. Najskloniji su manipulativnom ponašanju, a ako se nađu u ulozi žrtve, nije im lako iz nje izaći.

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci