Koliko su točna astrološka predviđanja?

Strah od neizvjesnosti koju donosi budućnost ili nada da će odnekud stići spasonosno rješenje i poput čarobnog štapića riješiti sve naše probleme želja je mnogih od nas. Pomoć ili spas traže se na sve strane, pa tako i u astrologiji. Široko je rasprostranjeno mišljenje da je svrha astrologije predviđanje onoga što će nam se dogoditi. Ona se često jedino tako i predstavlja u popularnim medijima. Otkrijte koliko su zapravo točna astrološka predviđanja i zašto se ne ostvaruju uvijek...

Planeti donose energije koje otvaraju ili zatvaraju vrata razvoja

Astrologija na svoj specifičan način opisuje život. Simbolima znakova i planeta opisuje energije koje su svuda oko nas i u nama. U priči o Trnoružici, na dan njena rođenja dobre su vile, i poneka zla, pohodile djetešce i darivale ga raznim darovima. Planeti natalnog horoskopa su poput darova koje smo dobili rođenjem.

Na nama je da odvežemo ukrasne vrpce, odmotamo darove, otkrijemo što ima unutra i to upotrijebimo. Postoje mnoga obećanja koja simbolizira naš horoskop, mnogi darovi ili, ozbiljnijim rječnikom rečeno, mnoge mogućnosti razvoja koje imamo na raspolaganju.

Od trenutka rođenja, trenutka koji smo zaustavili u vremenu i zabilježili ga kao natalni horoskop, sve se nastavlja kretati i mijenjati. Natalni horoskop poput kazaljki sata nastavlja otkucavati, polako se pomiče i raste zajedno s nama. Planeti kruže svojim orbitama i donose energije koje otvaraju ili zatvaraju vrata razvoja, čine naš život uzbudljivim i stalno drugačijim.

Zanimanje za astrologiju - zanimanje za sebe

Kad shvatimo da sami možemo i trebamo nešto raditi s tim energijama, onda se nalazimo na pravom razvojnom putu. Zanimanje za astrologiju zapravo je zanimanje za samog sebe. Pomaže da spretnije putujemo i uhvatimo ritam svog života. Baš poput disanja, svi proživljavamo razdoblja udaha, kad se naš život širi i razvija, kad se punimo novim znanjima, novim iskustvima i uzbuđenjima.

Postoji i razdoblje izdaha, kad iz svog sustava izbacujemo viškove, kad se možemo pročistiti. Tada kao da se skupljamo i životna iskustva koncentriraju nas na unutarnju mudrost, prepoznavanje srži svojeg bića. Astrologija nam pomaže da prepoznamo ritam širenja i skupljanja, rasta i stagnacije, udaha i izdaha svog života.

Predviđanje spaja uzrok i posljedice

Svrha astroloških predviđanja nije u tome da nam daju gotove odgovore. Predviđanje je zapravo povezivanje uzroka i posljedice. Kod vremenske prognoze, posljedica dolaska ciklone vjerojatno će biti kiša, što znači da trebamo pripremiti kišobrane. No kiša može biti mjestimična, može sipiti ili pljuštati. Ponekad se ljutimo kad vrijedni meteorolozi ne „pogode“ prognozu, a zaboravljamo da u tome nema „pogađanja“, njihove se prognoze temeljne na stručnim i preciznim metodama.

Premda mnogi to ne žele prihvatiti, jednako je i u astrologiji. Astrologija se bazira na stručnim i preciznim metodama. Baš kao što se zračne mase i područja niskog ili visokog tlaka kreću u atmosferi, tako se svojim orbitama oko Sunca kreću planeti.

Osjetljive točke horoskopa

Dolazak energije nekog planeta koja utječe na natalni horoskop uzrok je koji će ukazati na određene promjene u našem životu. Simbolika planeta pokazuje kakva je vrsta promjene moguća, u kontekstu širenja ili kontrakcije, uvećanju vrijednosti, učvršćivanju osjećaja identiteta, napetosti koja nas motivira na djelovanje i još mnogo toga. Astrolog povezuje simboliku planeta i osjetljivih točaka horoskopa da bi izvukao zaključke o mogućim posljedicama.

Energija Jupitera će, primjerice, najaviti toplo vrijeme, puno sunca i smijeha, odnosno energiju širenja i razvoja. Energija Saturna najavit će neku vrstu prepreka, fazu skupljanja ili kišno vrijeme koje će privremeno zahvatiti neka područja našeg života. Ono što je jako važno jest znati kakva je trenutačno naša životna situacija, kakvi su naši planovi. Ako stiže kiša, imamo li kišobran? Ako stiže sunce, imamo li sunčane naočale?

Presudnu ulogu u svemu tome imamo mi sami. Područje slobodne volje vrlo je široko. Čak i kad mislimo da nemamo izbora, nismo posve u pravu. Nekad se bojimo i opiremo promjenama, a nekad jedva čekamo da nam se pruži prilika za promjenu. Netko radi, ali donosi pogrešne odluke. Pogreške su lekcije koje pomažu da se preciznije usmjerimo prema pravim odlukama da bismo stigli na ono mjesto na kojem trebamo biti. Netko nema strpljenja raditi u skladu s većim ritmovima svog života.

Potvrda da smo na pravom putu

Žureći, često možemo udariti glavom o zid i doživjeti razočaranja. Netko ima prevelike ideale i ne pristaje vidjeti stvarnost, a to ga izolira od života. U svakom slučaju, moramo djelovati onako kako najbolje znamo. Često uporno radimo, ulažemo velike količine znanja, osjećaja i vremena u svoje ciljeve. U pojedinim trenucima krize ili nesigurnosti važno je dobiti potvrdu da smo na pravom putu.

Najčešće je potrebno samo malo ohrabrenje da ustrajemo na svom razvojnom putu. Kad uz pomoć astrologije znamo kakve su nam energije trenutačno na raspolaganju, lakše ćemo donijeti odluke i možemo biti učinkovitiji.

Astrolog će opisati energije koje vam u određenom trenutku vašeg života stoje na raspolaganju. U skladu s vašim osobnim planovima, zajedno ćete razviti moguće scenarije razvoja. To bi se prije moglo nazvati strateškim planiranjem, kako iskoristiti mogućnosti na najbolji način ili kako se poštedjeti razočaranja. Astrologija svojim tehnikama može odrediti kad će neko razdoblje započeti, a kad završiti i tako nam dati veću mogućnost planiranja aktivnosti.   

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci