Koju boju voli vaš znak?

Saznajte koje boje pripadaju spektru vašeg horoskopskog znaka, no nemojte se začuditi ako vaša omiljena boja nije ona koja pripada vašem znaku. To znači da je trenutačno neki drugi utjecaj jači. Otkrijte koji i oplemenite tmurne zimske dane bojama i niihovim porukama

Svaki znak ima svoju boju

U astrološkom tumačenju svijeta postoje podudarnosti - korespondencije, što znači da svaki znak ima svoju boju. Boje najčešće biramo bez razmišljanja, a tek kad promislimo, možemo primijetiti kakve nam poruke šalju nesvjesni slojevi našeg bića, govoreći nam o stvarnom duševnom stanju. Nemojte se začuditi ako vaša omiljena boja nije ona koja pripada vašem znaku. To znači da neki drugi planet vašeg horoskopa dolazi jače do izražaja.

Ako se želite snažnije povezati sa svojim sunčanim znakom, pokušajte "promijeniti svoju boju", uskladiti se s onom energijom koja bi vam astrološki odgovarala i pomno pratiti kako ta promjena utječe na vaše raspoloženje. Uskladiti se znači svjesno birati odjeću, predmete i hranu u onoj boji koja simbolizira karakteristike koje biste voljeli razviti ili naglasiti. Boja odjeće koju nosimo primjerice govori mnogo o našoj osobnosti. To je činjenica koju možemo iskoristiti da bismo postigli učinak koji želimo u određenoj situaciji. Primjerice, kad odlazimo na važan razgovor za posao, crna ili tamnosiva može pomoći u stvaranju dojma ozbiljnosti i odgovornosti, osobito ako se želimo zaposliti u banci ili osiguravajućem društvu.

Vatreni znakovi

Vatri pripadaju tople boje u svim nijansama svjetlosti i vatre. Rasplamsala vatra žari crvenim sjajem, a kad se razgori u veličanstven plamen, njeni rubovi zrače sjajnom žutozlatnom bojom. Crvena je aktivna, izazovna, strastvena i optimistična. Vitalnost, inicijativa i kreativnost sve su to moćne odlike ove snažne boje. Ona potiče stanje pripravnosti i ohrabruje djelovanje.

Ovan
je tipičan znak takvih osobina, pa njegova povezanost s crvenom bojom nikad nije bila upitna. Crvena boja potiče samosvijest i može pomoći da osjetimo svoju životnu svrhu. To je izazovna boja koja naglašava seksualnost, a usude je se nositi samo oni koji su u stanju hrabro prihvatiti i nesputano iskazati vlastitu tjelesnost.
Lav je dostojanstven, kraljevski znak a njegovi pripadnici vole luksuzne stvari. Sunce u zenitu, što je simbol Lava, sjaji zlatom. Zlatna je boja blagostanja, potiče osjećaj veličanstvenosti. Zlatni nakit nosimo kao posebnu vrijednost, jer odražava našu vlastitu toplinu i dostojanstvo.
Kad se žar crvenog plamena počinje dizati, a crvena se miješa s plavetnilom neba, nastaje ljubičasta boja, simbol Strijelca. Strijelac uzdiže svoje vizije i širi ih u potrazi za sveobuhvatnim razumijevanjem svemira. Ljubičasta je veličanstvena, idealistična i osjetljiva boja. Pomaže kod nesanice, hrani umjetnički talent i inspiraciju. Smatra se da daje poticaj novim kreativnim idejama.

Zemljani znakovi

Tople boje zemlje, pijeska i bujnog raslinja pripadaju zemljanim znakovima. Narančasta je topla boja koja odražava životnu radost. Energija narančaste uči uskladiti fizičko i emocionalno tijelo. Zelena je iscjeljujuća, suosjećajna boja koja uklanja stres. Simbolizira život, rast i ponovno rađanje prirode.

Biku
se pripisuju narančasta, terakota, ružičasta i zelena. Bik je najmoćniji zemljani znak, tvrdoglav, uporan individualac. Bikovu nesklonost promjenama ublažit će nježna ružičasta koja će izvući na površinu njegov šarm i gracioznost. Intenzivnije nijanse ružičaste boje potiču ljubav i pojačavaju emocionalnu stabilnost.
Djevici pripadaju pastelni tonovi, bež i svijetle nijanse zelene. Bež, najsvjetlija nijansa smeđe, smirujuća je boja koja ničim ne izaziva. Smeđa je općenito topla i neutralna. Samozatajna i uredna Djevica ne voli se isticati jarkim bojama. Sklona je pretjeranoj kritičnosti, a dašak zelenog djeluje umirujuće na njen aktivan um.
Iznimka je Jarac koji crnom bojom simbolizira neplodnost zimskog tvrdog tla. Crna je boja formalna, konvencionalna i dostojanstvena. Jarac simbolizira formu i disciplinu koja se odražava u crnom. Pripadaju mu i najtamniji tonovi smeđe koja podupire njegov osjećaj svrhe i odlučnost da uspije u ostvarenju ambicija.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci