Kojim cvijećem osvojiti Raka, Lava, Vagu?

Cvijeće poklanjamo u različitim društvenim prilikama. U nekim je romantičnijim vremenima cvijeće prenosilo poruke poštovanja, prijateljstva, skrivene čežnje ili ljubavi. Danas smo pomalo zaboravili tajni jezik cvijeća, pa se pri odabiru oslanjamo na sklonost bojama i oblicima. Cvijeće ima određeno značenje, određenu vrstu energije koja odgovara našoj osobnoj energiji i horoskopskom znaku

Bikovoj naravi i osjetljivosti na ljepotu odgovara ruža, a ružičasta blaži njegovu tvrdoglavost

Bikovoj naravi i osjetljivosti na ljepotu odgovara ruža, a ružičasta blaži njegovu tvrdoglavost

Ovan
Ovnu odgovara cvijeće živih boja, osobito crveno. Pravi divlji, drski, vatreni a istovremeno krhki cvijet koji odražava energiju Ovna je poljski mak! Tu su ciklama i šafran koji se probijaju preko svih prepreka kako bi pozdravili proljeće. Ovan će biti zadovoljan ako mu poklonite tigrasti ljiljan ili tulipane, simbol ljepote i snažnih osjećaja. Geranije ili pelargonije čest su ukras Ovnova prozora, balkona ili vrta. Njihova protuupalna svojstva na energetskoj razini umiruju Ovnovu sklonost da se ”upali” od preintenzivnih osjećaja. 

Bik
Romantična Bikova narav i njegova osjetljivost na ljepotu najbolje se izražava ružom. Nećete pogriješiti ružičastom ružom jer ta boja blaži Bikovu tvrdoglavost. Veliki ljubitelj prirode, Bik uživa u skromnom cvijeću poput đurđica, božura ili nježne žute kaljužnice. Rado uzgaja dalije bogata okruglastog cvijeta. Dalija simbolizira sretne uspomene i jača unutarnju sigurnost da će sve biti kako smo zamislili na osobnom i poslovnom planu. Ako ima vrt, Bik će ga sigurno ukrasiti ružama i raskošnim hortenzijama.  

cvijetVatreni a krhki mak najbolje odražava energiju OvnacvijetŽuto i bijelo cvijeće poput đurđica potiče vedar duh BlizanacaBlizanci
Vesela narav Blizanaca odlično se odražava u tratinčicama, ivančicama ili đurđicama koje krase proljetne livade. Od davnina se smatralo da će veselo žuto i bijelo lice tratinčica osvojiti onoga kome ih poklonite. Žuta je boja komunikacije i učenja, potiče vedar duh Blizanaca, stoga vole žuto cvijeće, posebno narcise. Blizanci nisu najspretniji s uzgojem cvijeća, ali u njihovu vrtu naći će se perunike.  To je cvijet koji najavljuje dobre vijesti, baš kao što uvijek dobro obaviješteni Blizanci rado prenose znanje i informacije.

Rak
Romantičnom i kreativnom Raku cvijeće je radost i nadahnuće. Poklonite mu bijele ruže, koje simboliziraju čistoću i smiruju Rakova promjenljiva raspoloženja. Posebno voli divlje sorte ruža sitnijih cvjetova. Nezaboravak će učvrstiti uspomene koje vjerno čuva, a tulipani, koji simboliziraju bogatstvo osjećaja, razveselit će srce senzibilnog Raka. Prozore Rakova doma krase ljubičice, simbol skromnosti i tajne ljubavi. U svom vrtu rado imaju korisna stabla voćaka, jabuke, kruške i šljive. Bijeli cvat voćke podjednako ga veseli kao slatki plodovi.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci