Koji su znakovi Zodijaka svadljivi, a koji pomirljivi?

Znate li dobiti ono što želite i na koji način to ostvarujete? Jeste li u stanju srušiti sve prepreke na putu do cilja ili ste skloni gušenju svojih potreba?

Vatreni znakovi

Vatrena energija koja gori u Ovnu, Lavu i Strijelcu očituje se u strasti prema životu, u želji da ga istraže, osvoje, isprobaju u svim njegovim aspektima. Ta golema pokretačka energija gori nestrpljivošću, velikim idealima, osjećajem da im je namijenjena posebna sudbina. Takvu je energiju teško kontrolirati pa većina pripadnika vatrenih znakova ima vrlo prodornu i neustrašivu narav koja lako ne prihvaća pravila.

Želje koje gore u njihovu srcu vrlo su intenzivne i nije ih lako zadovoljiti. Izražen ponos i snažan ego daju im osjećaj da imaju pravo dobiti ono što žele. Kad nije po njihovom, pripadnici vatrenih znakova mogu se lako naljutiti. Spremni su se boriti i svađati. Njihov je bijes poput ljetne oluje. Obruše se iznenada i vrlo snažno, ali to kratko traje. Brzo nakon oluje pojavljuje se sunce. Njihova izravnost katkad može djelovati grubo i sebično. Vrlo se teško mire s porazom. Osjećaj časti ne dopušta im da ostanu poraženi pa će naći način da dobiju ono što žele.  

Vodeni znakovi

Ljubav, osobne veze i emotivna sigurnost iznimno su važne Raku, Škorpionu i Ribama. Oni dobro poznaju svoju nagonsku crtu. Instinktivno razumiju snagu emocija koja prožima njihove želje. Kad osjete da im potrebe nisu prihvaćene, nastojat će ih ostvariti na neizravne načine. Znaju zaigrati na kartu osjetljivosti ili brižnosti prema drugima, suptilno navodeći druge da im ispune ono što žele. Popustljivi su kad naslute da bi mogli povrijediti ili naljutiti osobe od kojih im je stalo.

horoskopSnagu želja i osjećaje teško je kontrolirati, pa će se intenzitet kojim ispunjavaju potrebe kretati od osjećajnih erupcija i svađa do neočekivano mirne popustljivosti. Ipak, teško im je kad se netko ljuti na njih, izbjegavaju svađe jer se boje da će izgubiti ljubav. Kad ne mogu dobiti ono što žele, često nemoć i bijes usmjeravaju prema sebi. No kao što voda uvijek nađe put kojim će teći prema svojem cilju, tako i pripadnici vodenih znakova instinktivno znaju kako dobiti ono što žele.

Zračni znakovi

Blizancima, Vagi i Vodenjaku iznimno je važno da pronađu pravo mjesto u društvu. Žele osjetiti da su prihvaćeni i da imaju određen društveni ugled. Svoje će želje lako izražavati jer im je komunikativnost jača strana. Uz dozu šarma koju razvijaju kako bi sebi osigurali bolji položaj u društvu, vrlo će vješto i uglađeno tražiti ono što žele. Kad se netko ili nešto prepriječi u ostvarenju njihovih želja, pokušavaju shvatiti situaciju i postupiti pošteno i pravedno, u skladu s propisima i očekivanjima.

Imaju izraženu samokontrolu. Suzdržavaju se od instinktivne reakcije. Ljutnju i bijes pokušavaju racionalizirati i potisnuti jer ih smatraju neprikladnim i neciviliziranim načinom ponašanja. Nekontrolirani nagoni narušavaju svjesno postavljen cilj i sliku o sebi kao uglađenoj, inteligentnoj i društvenoj osobi. Pripadnici zračnih znakova stoga jesu popustljivi, racionalni i objektivni. Mogu dugo analizirati razloge i situaciju koja ih muči, razvijati strategije. Znaju dobiti ono što žele, ali će u tome biti obazrivi prema drugima i prilagodljivi.

Zemljani znakovi

Bik, Djevica i Jarac instinktivno razumiju zakonitosti prirodnoga svijeta. Žive pomireni sa svojim nagonima. Smatraju da ih treba zadovoljiti jer prirodni zakoni traže svoje. Jednako tako prihvaćaju i društvena pravila koja osiguravaju red, koji oni vole. Realni su kad je riječ o željama i strpljivi su tijekom njihova ostvarivanja. Kad nešto žele, jasno vide cilj, pa nipošto neće biti popustljivi. Tvrdoglavo će slijediti svoj put i uglavnom će bez problema ostvariti ono što su zacrtali.

Spremni su marljivo raditi i izravno reći što žele. Ljutnja im se polako akumulira i u pravilu nisu svađalice, ali će inzistirati na redu i organizaciji. Ljute ih kršenje pravila i kaos jer ih čine nesigurnima. Kad se suoče s tuđim bijesom ili preprekama na putu do cilja, tvrdoglavo se brane čvrstim stavom, ne bježe od svađe kad znaju da su u pravu. Teško popuštaju i čekaju da se druga stana smiri pa da nastave po svome.

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci