Koji je anđeo vašeg horoskopskog znaka?

Svijet u kojem živimo veći je i bogatiji od svega onoga što je vidljivo i opipljivo. Ako pomno motrimo i vjerujemo, lako ćemo razviti senzibilitet prema nevidljivim silama koje su stalno prisutne oko nas i u nama! U tom svijetu uz mnoga čuda žive i anđeli – moćne sile koje nam prenose poruke božanskoga i pomažu nam razumjeti te poruke. Oni su tu da nas vode, hrabre, nadahnu, da nam daju nadu. Uz pomoć astrologije pronađite svog anđela!

I znanost je dokazala da postoje nevidljive sile

U svojoj naravi svemir je golemo, hladno i objektivno mjesto u kojemu su na snazi posebni, univerzalni zakoni. Sve što postoji podložno je istim zakonima koje, da bismo ih sami sebi lakše objasnili, zovemo karmom, usudom ili posve racionalno: zakonima prirode.

Znanost je definirala zakone fizičkoga svijeta, no danas smo svjesni da nas kvantna fizika vodi novim, često začudnim putovima razumijevanja, u istančana područja univerzalnih zakona, gdje sve postaje subjektivnije.

U kvantnoj fizici promatrač/znanstvenik jednako je dio eksperimenta kao i objekt njegovog promatranja. Čvrsta i fiksirana stvarnost se gubi, širom otvarajući vrata svim onim nevidljivim silama koje još ne poznajemo ili koje smatramo praznovjericom, tlapnjom, maštom.

Već odavno znanost je dokazala da postoje nevidljive sile, poput elektriciteta, rendgenskih zraka, magnetizma i bezbroj drugih čuda ovoga svijeta, koje su uredno opisane, imenovane i iskorištene u praktične svrhe.

Posrednici između božanskog i ljudskog

Na području duhovnosti takve nevidljive sile zovemo drugačijim imenima. To su nevidljive sile naše duše, osjećaja i misli kojima se bave medicina, psihologija, filozofija i religija. Možda ih ne zovemo elektricitetom ili magnetizmom, nego svjesnošću, vjerom, intelektom, pranom, čakrama, meridijanima; možda ih zovemo anđelima.

Vjerovali mi u njih ili ne, nevidljive sile koje zovemo anđelima posrednici su između nas i samog izvora života koji, ovisno o svjetonazoru, možemo zvati raznim imenima: Bog, kozmička svjesnost, univerzalna energija...

Anđeli su poput električnog uređaja

Omraam Michaël Aïvanhov (1900 - 1986), filozof, pedagog i mistik, jedan je od vodećih učitelja zapadnog ezoterizma u Europi. On je rekao da anđele možemo zamisliti kao neku vrstu električnog uređaja koji izrazito visok, božanski napon prilagođava niskonaponskim prijamnicima – ljudima.

To znači da vrijedi i obrnuto: kad mi, ljudi, prizivamo božansko, anđeli su poput pojačala koje prenosi našu energiju, molbe, želje i nade prema golemom i beskrajnom božanskom.

Anđeoska energija je univerzalna, nadnaravna energija s kojom treba oprezno postupati. Snažne sile ponekad nas mogu preplaviti i valja dobro razmisliti nije li slika bucmastog, nasmiješenog djeteta s krilima, čija je jedina svrha da služi ljudskim bićima, pomalo naivna.

Zapitajmo se: zašto bi ta veličanstvena nadnaravna bića koja simboliziraju moćne energije podredila svoje bezvremeno postojanje samo da bi služila nekom od nas smrtnika? Ako vas čini sigurnijima zamišljati svog osobnog anđela ili anđelicu kako strpljivo čeka da vam bude na usluzi, i to je posve u redu.

Bolje ćemo razumjeti zadatke koje moramo svladati u životu

Univerzalna energija stalno nam je na raspolaganju, uvijek spremna da nas ponese na svojim anđeoskim krilima prema napretku i sreći, a na nama je da se aktivno uključimo u tokove života. Prizivajući anđeosku pomoć, mi zapravo tražimo način da se uskladimo s frekvencijom univerzalne energije koja nas povezuje sa samim srcem stvaranja, s Bogom ili višom svijesti.

Možda ćemo povezivanjem anđela i astrološkog znaka bolje razumjeti zadatke koje moramo svladati u ovom životu. A kad se svjesno uskladimo s tom energijom, mirnije ćemo i lakše ploviti nevidljivim tokovima života.

Serafini, kerubini, nebeski upravitelji, glasnici...

U raznim religijskim tradicijama svijet je anđela pomno razrađen i opisan. Anđele smo zaodjenuli ljudskim obličjem, nadjenuli im imena, pripisali im određena svojstva i uloge te definirali hijerarhiju da bismo bolje razumjeli dublje značenje svemira, svijeta i vlastite uloge u njemu.

Postoje anđeoski redovi poput najvišeg reda nebeskih savjetnika: serafina – anđela ljubavi i svjetlosti; kerubina – anđela znanja, mudrosti i sklada; prijestolja – anđela koji donose pravdu, te red nebeskih upravitelja i nebeskih glasnika. Upravo potonjima pripadaju grupe arkanđela i anđela koji su, prema religijskim tekstovima, zaduženi za posredovanje s ljudima.

Povezati se s anđelom

Čini se da su anđeli današnjem, često prebrzom i zbunjujućem svijetu sve potrebniji. Anđeli mnogima pomažu da se bolje povežu sa svojom duhovnom naravi te upravo tu pronađu rješenja koja vode boljem životu. Potrebni su nam da bi nam dali osjećaj zaštite, utjehe, vodstva ili smisla. Možemo se zapitati: kako se povezati s njima? Nećete pogriješiti ako odaberete onaj način koji za vas ima posebno značenje.

To može biti molitva, meditacija, intuicija, mašta ili pomno osmišljen ritual. U svom ćete ritualu ponuditi neki dar svom anđeoskom zaštitniku: cvijeće, svjetlost svijeća ili mirisno ulje. Možete mu darovati svoju dobrotu i pravednost ili odanost srca i ljubav. To može biti neki zavjet ili jačanje svjesnosti o nevidljivoj strani života. Sve nas to može bolje povezati s onom skrivenom, začudnom, tajnovitom i moćnom silom samoga života.

Meditacija za povezivanje s anđelima

Sunce, Mjesec ili podznak - pronađite sva tri anđela

Odgovori kojima se nadamo također dolaze u najraznolikijim oblicima: kao slučajni događaj, iznenadna spoznaja, neki poseban znak koji se stalno pojavljuje, stranac koji nam posve neočekivano upućuje poruku, kao svaki neobičan događaj koji nam je privukao pozornost, kao san, slutnja, vizija, kao nadahnuće ili čuda koja s vremena na vrijeme doživljavamo. Čuda koja potvrđuju da anđeli postoje!

Ako poznajete glavne elemente svog horoskopa, znak u kojem se nalazi Sunce, Mjesec ili podznak, ili ako vam je poznato da je neki astrološki znak posebno naglašen većim brojem planeta, potražite svog anđela. No, zanimljivi vam mogu biti i drugi anđeli, ovisno o tome kakva vam je pomoć zaista potrebna.

Uriel - anđeo Ovna i Škorpiona

Haniel - anđeo čuvar Bika i Vage

Rafael - anđeo zaštitnik Blizanaca i Djevice

Gabriel - anđeo koji čuva Raka

Arkanđeo Mihael - čuvar i zaštitnik Lava

Zadkiel - anđeo slobode, zaštitnik Strijelca i Riba

Kaziel - anđeo zaštitnik Jarca i Vodenjaka

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci