Koje je značenje osme kuće horoskopa?

Od dvanaest kuća, tri su vrlo tajnovite jer opisuju naš unutarnji svijet. To su četvrta, osma i dvanaesta kuća. Njihovo tumačenje može nam pomoći da se povežemo s vlastitim osjećajima te bolje razumijemo potisnute i nesvjesne dijelove našeg bića. Evo što simbolizira osma kuća horoskopa...

Osjećaji i vrijednosti koje dijelimo s drugima

Osma kuća mjesto je gdje se susrećemo s osjećajima i vrijednostima drugih ljudi i svoje osjećaje dijelimo s osjećajima drugih. Da bismo imali što podijeliti, moramo se emotivno otvoriti prema drugoj osobi, čime puno riskiramo - hoćemo li biti prihvaćeni, shvaćeni, hoće li nam osjećaji biti uzvraćeni?

Bilo da se radi o intimnom iskustvu poput seksualnosti ili o nekom drugom važnom privatnom ili poslovnom odnosu, javljaju se i strahovi, obrambeni mehanizmi. Puno je toga u igri, ulozi su veliki.

Što smo bacili na dno jezera u nadi da neće isplivati na površinu

Učimo koji osjećaji nisu društveno prihvatljivi, prepoznajemo tabu teme, učimo skrivati ono što nas čini ranjivima. Osma kuća skriva naše prljavo rublje poput ljutnje, srama, zavisti, sve ono s čime se odbijamo suočiti jer ne možemo prihvatiti da je dio nas samih. Mnogo smo toga bacili na dno dubokog jezera u nadi da neće više isplivati na površinu.

Francuski psiholog Pierre Janet uveo je u psihologiju pojam podsvjesnog, koje se sastoji od želja i strahova, motivacija koje upravljaju našim ponašanjem, ali ih nismo izravno svjesni. Raditi na podsvjesnom znači suočiti se s pravom slikom vlastitih osjećaja. Upoznati ih znači ponovo osvijestiti kako nas strahovi, sram, krivnja ili ljutnja određuju i ograničavaju.

Mjesto regeneracije i preobražava nas u bolje osobe

Osma kuća simbolizira sposobnost promjene, puštanja svega što je suvišno da bismo oslobodili put razvoju. Puštanja da umre sve ono što nas ne vodi naprijed ‒ od dijelova nas samih do naših veza i vrijednosti uz koje se vežemo.

Osma kuća nas podsjeća da nema novog početka bez prethodnog završetka, što se odražava u univerzalnom ciklusu život-smrt-život. Ona je mjesto regeneracije i preobražava nas u bolje osobe.

žena, koje je značenje osme kuće horoskopa

Interes za psihologiju i osobni razvoj

Ako imate jače naglašenu osmu kuću ‒ kad su u njoj Sunce, Mjesec ili više drugih planeta ‒ vjerojatno vas zanima psihologija i predano radite na osobnom razvoju. Moguće je da vas vaša pojačana svijest o nužnosti preobrazbe vodi kroz velike životne izazove i preokrete.

Vatreni znak na vrhu osme kuće sugerira da hrabro ulazite u promjene. Vatra je element koji sam po sebi ima transformacijski učinak jer vatrom se preobražavamo i pročišćavamo, uvijek tražeći bolju verziju sebe. Jako vas zanima osobni razvoj, a u svim dubokim promjenama možete otkriti nove razine vlastite snage i moći.

Zemljani znak na vrhu osme kuće sugerira da prepoznajete vrijednost rada na sebi. Volite zadržati osjećaj kontrole, što u okolnostima dubljih promjena nije moguće. No prihvaćate ih kad god prepoznate da vas one vode stabilnijem, bogatijem i uspješnijem životu.

Zračni znak na vrhu osme kuće sugerira znatiželju o svim temama povezanim s osobnim razvojem i preobrazbom. Želite istraživati tajne, kao i sve tabu teme. Vjerojatno ste dobar slušatelj koji pomaže prijateljima u izazovnim situacijama.

Vodeni znak na vrhu osme kuće sugerira šesto čulo kojim nepogrešivo otkrivate skrivene sadržaje ‒ i svoje i drugih ljudi. Ne bojite se zaroniti duboko u vlastitu nutrinu. Znate se prepustiti toku života kad god osjetite da je to potrebno, uz duboko povjerenje kako vas nevidljive sile vode u novu, sigurnu luku.

Četvrta, osma i dvanaesta kuća - okultna strana horoskopa

Koje je značenje četvrte kuće horoskopa?

Koje je značenje dvanaeste kuće horoskopa?

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci