Kineski horoskop za 2018. - što vašem znaku nosi godina zemljanog Psa

Prema kineskom vjerovanju, dolazak psa u kuću simbol je dolaska sreće. Upravo zato godina Psa donosi pozitivne promjene i sretne okolnosti...

Vjeran kao pas
Onog koga pas voli, voljet će ga bezuvjetno, bezgranično i bit će mu "vjeran kao pas". A pas bez ljubavi je "bijedan kao pas". Iako katkad djeluju nezainteresirano, u  Psima ključa vulkan strasti u ljubavnim odnosima. U ovoj 2018. godini ta bi se njihova strast s mnogo osjećajnosti mogla preliti i na sve ostale znakove kineskog horoskopa.

Što znakovima nosi godina Psa

Štakor

Obično se ne zamarate nebitnim sitnicama, zauzeti ste zabavljanjem i ispunjavanjem svojih ciljeva, takav je jednostavno vaš nagon. U godini Psa postat ćete odlučniji nego ikada da ostvarite još veća dostignuća. Sve ste male korake savladali i sada je vrijeme da vaš trud urodi plodom. Baš kao što se znate dobro zabavljati, znate i marljivo raditi. Odlazak na egzotično putovanje pomoći će vam da se ispušete, ali i proslavite svoj uspjeh.

Iako Štakor i Pas nisu uvijek najbolji par, njegova vam nježna i odana energija može pomoći da unaprijedite svoj ljubavni život. Vaš će partner biti sretan kada naučite izražavati osjećaje, umjesto da ih držite u sebi. Ako ste sami, pomrčina Mjeseca 27. srpnja bit će idealno vrijeme za pronalazak ljubavi, ali i za poslovni napredak u obliku povišice ili unaprjeđenja.

Godina Psa pruža vam priliku i da učvrstite prijateljstva. Na poslovnom planu će vam se otvoriti nove mogućnosti, a pomrčina Sunca 11. kolovoza idealno je vrijeme da u poslovnim planovima odete korak dalje.

Bivol

Bivol je jedan od najpouzdanijih znakova i baš poput Psa, želi se osjećati cijenjeno. U godini Psa vaši će prijatelji, obitelj i kolege pronalaziti razne načine da vam pokažu svoju naklonost, naročito u vrijeme pomrčine Sunca 11 kolovoza. Vaša želja za izgradnjom sretnog života još više raste dok upoznajete prave ljude i stavljate stvari na svoje mjesto. Iako planovi često ne idu u smjeru kojim želite, ne bojite se ponekad ispasti naivni, sve dok vas to vodi do željenog cilja.

Na ljubavnom području, za razliku od prošle, ova će vam godina donijeti mir i stabilnost. Ako ste sami, uživat ćete u sporijem tempu upoznavanja. Ako ste u vezi, shvatit ćete da ste prestali pretjerano analizirati. Što ste opušteniji, to ćete ljudima biti privlačniji. Pokušajte izaći iz zone sigurnosti i otvoreno priznati osjećaje.

Društveni život će vam biti na iskušenju tijekom pomrčine Mjeseca 27. srpnja, jer će vam povjerenje biti narušeno. Iz toga ćete naučiti lekciju i nećete ponavljati iste pogreške. Moguće je da ćete se ponovno povezati i s prijateljima iz prošlosti. Godina pred vama povoljna je i za pozitivne promjene na poslovnom planu. Sada je vrijeme da izrazite svoje želje i djelujete u skladu s njima. Najpovoljnije razdoblje za to je oko pomrčine Sunca 11. kolovoza.

Tigar

U godini Psa, Tigar bi se mogao osjećati kao da se život odvija u usporenom filmu. Vi volite kada su stvari odvažnije i uzbudljivije. Ipak, ova godina donosi mnogo radosti i pozitivnih lekcija. Naučit ćete se malo opustiti i otvoriti prema drugima. Naučit ćete kako drugima prepustiti kontrolu, iako ste rođeni vođa. Energija Psa naučit će vas da se opustite i više uživate u životu.

Tigar ima urođeni šarm zbog kojeg mu nije teško pronaći partnera, a iako vam ova godina neće biti tako uzbudljiva na ljubavnom polju, veze koje ćete privlačiti bit će nježnije, slađe i puno iskrenije. Veza koju ćete ostvariti ove godine bit će neraskidiva, posebice ako se dogodi oko pomrčine Sunca 11. kolovoza. Pod utjecajem energije Psa, uživat ćete u mirnijem stilu života, pa ćete glasne zabave zamijeniti intimnim večerama u društvu prijatelja i gledanjem televizije. Pomrčina Mjeseca 27. srpnja otvorit će put novim ljudima. Bilo da je riječ o kolegama ili novim prijateljima, vaša će vam unutarnja senzibilnost pomoći u svakom odnosu.

Ove godine pokušajte se više družiti bez unaprijed zadanog plana. To će vas osloboditi i opustiti. Iako volite biti glavni, u vladavini zemljanog Psa, postat ćete timski igrač i otkriti kao je to puno lakše nego uvijek biti na čelu. Ovo je odlično vrijeme da poduzetnici pokrenu nove poslove. Kada zatražite ono što želite, zaradit ćete više novca i povlastica.

Zec

Znak Zeca najbolje se slaže sa Psom. Ove godine napredovat ćete u svakom području života i lansirat će vas na put ka ostvarenju snova i ciljeva. Od nove veze do napretka na poslovnom i privatnom planu, ovo je odlična godina za izgradnju stabilnosti. Čak će i vaša financijska situacija imati dobrobiti od zemljanog elementa, a vidjet ćete kako, kroz dobro promišljene odluke, novčano stanje postaje bolje. Malo se opustite i zabavljajte se.

Navikli ste biti neprimjetni, pa će vas iznenaditi kada vam netko izjavi ljubav. Ako ste sami i tražite nešto novo, odlično je vrijeme da iskusite romantične večeri pod zvijezdama i zabavne zajedničke aktivnosti. Vaša će osjetljivost možda biti naglašenija ove godine, ali ne brinite se. Ljubav će vam procvjetati onda kada si dozvolite zacrtati ciljeve i držati ih se. Ne zaslužujete ništa manje od iskrene sreće.

Na poslovnom vas planu također čekaju pozitivne promjene. Ako ste zaposleni, ove ćete godine malim koracima napredovati do posla iz svojih snova. Možda nećete odmah dobiti vodeću poziciju, ali vaš će trud biti prepoznat i nagrađen. Zaradili ste svaku lipu. Ova je godina odlična za poboljšanje financijskog stanja, pa razmislite o ulaganju, posebice oko pomrčine Sunca 11. kolovoza.

Zmaj

Budući da se Zmaj i Pas ne slažu najbolje, ovo bi za vas mogla biti godina prilagodbe. Vi želite da se sve događa brže i dinamičnije nego što energija Psa može pružiti. No uzmite ovu energiju kako biste naučili nove vještine. Pomoću strpljivosti, suosjećanja i brige za sebe, doći ćete na vrh, kao i inače. Obratite pažnju na zdravlje, naročito u ljeto. Pokušajte izdvojiti malo vremena za sebe kako biste se odmorili i napunili baterije.

Iako ste odvažni i volite reći sve što vam je na umu, godina Psa donijet će vam mnoge promjene, pa tako i na ljubavnom polju. Odanost postaje vrlo važna u svim odnosima, naročito ljubavnim. Drugi dio godine najpovoljniji je za ljubav.

Na poslovnom ćete se polju osjećati dobro zbog pozitivnih promjena koje vam je donijela prošla godina, a i ove ćete godine, iako će se doimati sporijom, postići mnogo. Kasno proljeće pravo je vrijeme za željene poslovne promjene.

Zmija

Svi znaju za vaš neodoljiv šarm, a ove ćete godine biti nezaustavljivi. Godinu ćete započeti postavljanjem jasnih namjera, a možda ih čak i vizualizirati. Kada ste u blizini Psa, oboje imate dobrobiti. Budući da volite raditi na sebi, ove ćete godine svladati vještine poput otpornosti i hrabrosti te ćete biti puni energije. Samo se pobrinite za kvalitetan san.

Na ljubavnom ste polju ili veliki zavodnik ili ste vrlo realni. Ako ste slobodni, veze koje ćete privlačiti bit će nježnije, predanije i ljepše nego prije. Jednostavnost Psa potiče vas da budete svoji kada je riječ o ljubavi. Morate iskreno i suosjećajno govoriti ono što mislite. Vrijeme provedeno s prijateljima jednako vam je važno kao i samoća, a ove ćete godine produbiti neka prijateljstva.

Na poslovnom će vam se području činiti da se sve odvija vrlo sporo, ali ćete imati plan kojeg ćete se držati. Kasno ljeto i rana jesen idealna su razdoblja da drugima pokažete što znate i koliko vrijedite. Nemojte dozvoliti drugima da preuzmu zasluge za vaš trud. Kada je riječ o novcu, pouzdani ste kao i Pas, stoga ćete ove godine osjetiti i financijski napredak. Element Zemlje povezuje vas sa svime što pokušavate postići, bilo da je riječ o otplati duga ili kupnji stana. S pomrčinom Sunca 15. veljače ulazite u razdoblje obilja kakvo dugo niste osjetili. Uživajte u potpunosti.

lampion

Konj

Znak Konja odlično se slaže sa Psom, pa ćete ove godine napredovati u svim područjima života. Iako ste vrlo odani i pouzdani, pomrčina Mjeseca 27. srpnja navest će vas na ozbiljne razgovore s prijateljima. Ne možete zauvijek biti nečiji spasitelj. U rano ćete proljeće početi aktivno raditi na ostvarivanju osobnih ciljeva, poput poboljšanja zdravlja i redovite tjelovježbe.

Budući da svi uživaju u društvu Konja, ove bi se godine moglo dogoditi da se više osoba trudi osvojiti vaše srce. Ako ste sami, pomrčina Sunca 11. kolovoza pokazat će vam put do prave osobe. Ako ste u braku, možete očekivati dobre vijesti potkraj jeseni. Poradite na romantici i provedite zajedničke večeri, primjerice, čitajući jedno drugome neku uzbudljivu literaturu. Ove godine možda nećete upoznati mnogo novih prijatelja, ali su oni koje imate za cijeli život. Dogodit će se i obnavljanje kontakta s prijateljima iz prošlosti.

Na poslu ste vrlo predani i za vas doista vrijedi izreka "raditi kao konj". Iako niste ljubitelj timskog rada, ove ćete godine naučiti bolje funkcionirati u timu. Tijekom jesenskih mjeseci osjećat ćete nezadovoljstvo zbog novčane situacije, pa ako smatrate da niste dovoljno plaćeni, razgovarajte sa šefom.

Koza

Iako se trudite dobro slagati sa svima koje poznajete, Koza i Pas nisu najsretniji spoj energija. Zato će vam trebati neko vrijeme da se naviknete na ono što donosi godina Psa. Vaša kreativna narav bit će vrlo naglašena i trebate iskoristiti nove poslovne prilike koje vam se ukažu.

Ljubavni život proteklih je godina imao uspone i padova jer ste imali poteškoća s upoznavanjem sebe. Ove ste godine napokon spremni upoznati pravu osobu. Sredina godine vrijeme je kada više nećete moći osjećaje zadržati za sebe, pa je na pomolu nova ljubavna veza. Ove ćete godine mnogo promišljati o odanosti, ali ćete shvatiti da imate mnogo iskrenih prijatelja. Morate se češće družiti i odlaziti na putovanja.

Na poslovnom ćete planu osjetiti neke komplikacije oko pomrčine Mjeseca 27. srpnja. Bilo da ćete morate duže ostajati na poslu ili nećete dobiti željenu povišicu, mogli biste osjećati zamjeranje. Umjesto da dopustite da vam to upropasti godinu, smislite novi plan koji će vam donijeti željene promjene. Godina Psa traži da pokažete odanost na nov i kreativan način. Lipanj i srpanj odlični su mjeseci za pokazivanje svojih sposobnosti. Pomrčina Sunca 11. kolovoza odlično je vrijeme za zaradu, ali umjesto da očekujete dobitak na lutriji, upotrijebite svoje vještine da to postignete.

Majmun

Majmun voli sve činiti na svoj način. No ove ćete godine biti primorani prilagoditi se i formirati saveze s ljudima koje biste radije izbjegli. Na poslu ćete se pokazati kao odličan timski igrač, a vaša će kreativnost biti na vrhuncu tijekom zimskih mjeseci, kada ćete pronaći način da za svoje talente budete i plaćeni.

Kada je riječ o ljubavi, Majmuni vole biti nestašni. Možda ste do sada išli iz veze u vezu kako biste pronašli pravu osobu, ali ove ćete godine razmišljati o nečem ozbiljnijem. Pokušajte ne promišljati pretjerano ili odgovarati sami sebe od nečega što je dobro za vas. Oni koji su u vezama shvatit će važnost odanosti i razmišljati o dugoročnim planovima. Majmun je jedan od najdruštvenijih znakova. Uvijek pronalazite vremena za druženje s prijateljima, a tako će biti i ove godine.

Tijekom pomrčine Mjeseca 27. srpnja ozbiljno ćete razmišljati o svom poslovnom statusu. Ako vas posao ne zadovoljava, to će biti idealno vrijeme za promjenu. Iako vam energija Psa ne daje poticaj koji želite, njezina stabilnost omogućava vam veliki napredak. U proljeće razgovarajte o povišici jer ćete tada imati podršku planeta. Ipak, nemojte pretjerati s iznosom koji ćete tražiti. Iako baš i ne znate raspolagati financijama na najbolji način, razmislite o štednji ili ulaganju.

Pijetao

Znak Pijetla voli se šaliti i nezadovoljstvo ne prihvaća lako, a u godini Psa će se morati malo prilagoditi. Iako ste zbog svojih vještina uspješni u poslu, možda ćete biti primorani na neugodne situacije s ljudima koji vam nisu dragi.

Iako ove godine možete imati nekih izazova zbog vašeg neslaganja s energijom zemljanog Psa, odlučniji ste nego ikad privući više novca u život. Upotrijebite svoju tvrdoglavu prirodu i pobrinite se ostvariti zadane ciljeve. Napredak biste mogli osjetiti tijekom jeseni jer će vaš trud napokon biti prepoznat.

Na ljubavnom biste polju mogli imati uspona i padova. Oni koji tragaju za partnerom, mogli bi upoznati pravu osobu tijekom ljeta. Osobe u vezama spremne su za novi korak. Bilo da razmišljate o zajedničkom životu ili vjenčanju, razdoblje oko pomrčine Mjeseca 27. srpnja idealno je za velike proslave.

Pas

Ovo je vaša godina! Vaš znak spreman je iskoristiti prednosti koje mu daje ova godina. Godina Psa naglasak stavlja na pouzdanost, odanost i veće materijalno bogatstvo. Pomrčina Sunca 15. veljače vašu pažnju usmjerava na najvažnije odnose. Odlično je vrijeme za obiteljska okupljanja.

Na ljubavnom polju Pas je uvijek omiljen, a ove će godine to biti dodatno naglašeno. Ako želite upoznati ljubav, češće izlazite i više se družite, a oni u vezama bi do kraja godine mogli učiniti veliki korak poput vjenčanja ili zasnivanja obitelji. Vrlo ste društveni i jednako dobro se slažete i s novim i starim prijateljima.

U financijskom smislu, ovo je vrlo povoljna godina za vas. Nove vam se prilike samo otvaraju i znat ćete ih iskoristiti. Probajte i uštedjeti nešto novca. Ova vam godina donosi divne stvari i teško ćete učiniti pogrešan korak. Uživajte u plodovima svoga rada!

Svinja

Znak Svinje voli biti oslonac svojoj obitelji i prijateljima, a tako će biti i ove godine. Ljudi vam se povjeravaju u teškim trenucima i često ste u centru pažnje. Ipak, ova će vam godina dati priliku da se osjećate smirenije i zadovoljnije sobom, bez obzira na ono što se događa oko vas.

Na ljubavnom polju, Svinje su pristojne i pristupačne te lako upoznaju nove ljude. Ako ste trenutno u vezi s kojom niste zadovoljni, mogli biste razmišljati o prekidu. Pomrčina Sunca 11. kolovoza rasvijetlit će sve postojeće pukotine, ali nemojte paničariti. Umjesto toga, pokušajte izgraditi povjerenje i bolju komunikaciju. Samci bi mogli upoznati osobu koja će s njima željeti ostvariti ozbiljan odnos. Vrijeme je da otpustite kočnice.

Na poslovnom bi planu ova godina mogla donijeti određene poteškoće. Razmišljat ćete o promjeni posla ili pokretanju vlastitog. Energija Psa navest će vas da napravite poslovni preokret, ali ako odlučite ostati na sadašnjem poslu, pomrčina Sunca 11. kolovoza ohrabrit će vas da osvijestite svoja postignuća. Ako ih držite za sebe, nećete dobiti željenu povišicu jer nagradu možete dobiti tek kad se odlučite zauzeti za sebe.

Izvor: horoscope.com

Pripremila Tena Ožegić

Preporučujemo

Ostali članci