Kineski horoskop za 2014.

2014. godina je Konja prema kineskoj astrologiji. Doznajte što Konj predstavlja i kakvu vam godinu nosi

Ako još ne znate koji ste znak u kineskom horoskopu, pogledajte ovdje 

Godina Konja

U kineskom horoskopu Konj predstavlja volju za životom, pustolovinom i snažnu samosvijest. U njemu je snaga i poriv za djelima – teško ga se može zauzdati. To je godina kad nastaju nove stvari, niču nove, originalne ideje i projekti. Godina Konja svima će nam podariti samopouzdanje i želju za progresom, no moramo biti i oprezni. Ova je godina neosedlan konj koji juri i juri, može nas na putu prema naprijed odvesti i u turbulentna razdoblja.

Ništa neće biti tiho i mirno, a ključ za sve nas glasi: otvorenost prema onome što nam hrli u susret. Ostanemo li fleksibilni, nećemo stradati. Duboko udahnite, ne dopustite da vas u svoj vir uvuče histerija svakodnevice. Konj se ni trenutka neće obazirati na prošlost, sve juri prema naprijed, prema budućnosti koja je odavno spremna za nas. Ako ste ikad u sebi gajili neku «ludu» ideju, ovo je godina kad treba dati gas. I nešto jako važno: Konj nam daruje lakoću u ljubavi i oprašta gotovo sve pogreške. Uostalom, ljubav je jedino važna. 

ŠTAKOR

Šarmantne strategije

Štakor je pravi mali tornado, nestrpljiv, željan uspjeha i i zaljubljen u slobodu. Jako je dobar u businessu, s lakoćom zaobilazi prepreke i koristi povoljne prilike. Misli stalno na budućnost i rijetko kad boravi u prošlosti. Prepun je šarma i smisla za humor. Ovo je godina koja Štakorima jako dobro leži, iskoristit će ponuđene prilike.

U ljubavi se Štakor vlada prema motu: Sve ili ništa. Mrzi kompromise. Vjeran je. Ljubomora mu je najveća mana. Jednom kad uoči konkurenciju, napravi scenu, rastjera sve oko sebe. No to je više do pogrešnog partnera nego do njega. Idealan mu je partner Majmun ili Zmaj. Konj je loš izbor. Konj vrlo brzo osjeti potrebu za bijegom od osobe koja ga ograničava i ima potrebu posjedovati.

Štakor u 2014.
Bit će angažiran, željan uspjeha i ništa mu neće biti teško. U ovoj godini za Štakora je ključno hoće li moći sačuvati hladnu glavu, osobito kad se pred njim ukažu izazovi. Godina je dobra za prevladavanje prepreka, no Štakor će morati cijelu godinu dobro paziti na svoj prihod. Budu li i u tome dobri, uspjeh neće izostati. Ove godine Štakorima se smiješi uspjeh kako na poslovnom tako i na privatnom planu. Godina Konja njima je dobrodošla. 

BIVOL

Jak čovjek u oluji

Bivol je osoba na koju se možete osloniti. Što god da se događa, Bivola ne može izbaciti iz takta. Dovršava sve što je započeo, sposoban je godinama raditi na istoj stvari dok je ne dovrši. Uvijek se radije posvećuje onome što već ima i to nastoji dovesti do savršenstva. Ne vrluda u potrazi za nečim novim. Štedljiv je, često tvrdoglav. Promišlja, ima plan B za svaku situaciju. Jako mu je važan dom, gdje se osjeća sigurno i mirno. Nema mnogo prijatelja, ali one koje ima vjerni su mu cijeli život.

U ljubavi je vrlo odan, posve predan, ne voli prolazne, plitke veze. Nije ljubomoran, no ako mu narušite povjerenje, možete ga zaboraviti za sva vremena. Odgovara mu živahni Štakor, a dobro se Razumije i s Pijetlom te Zmijom. Problematični su odnosi s Majmunom, a Koza mu opasno ide na živce svojom emotivnošću i spontanošću. 

Bivol u 2014.
2014. godina Bivolima bi mogla biti vrlo turbulentna, više nego što će im to biti prihvatljivo. Morat će se učiti fleksibilnosti i na neki način izaći iz svojih čvrsto zacrtanih okvira. Ovo zasigurno nije godina u kojoj će moći ostati miran. Bit će prisiljen katkad donijeti odluke nešto brže i energičnije nego što je navikao. U godini Konja nema mjesta za one koji su se utaborili na jednom mjestu. Ovo je godina promjene. 

TIGAR

Neopterećeni heroj dana

Tigar je često nemiran i voli svoju slobodu. Budući da je rođen da vlada, teško će se pokoriti na poslu ili privatno. Ako to učini, to će biti samo privid, vrlo brzo će pokazati pravu prirodu. Ne boji se zastupati svoje mišljenje. Za turbulentnih vremena Tigar nema straha, on naprosto ne dopušta da ga pobijede. Ako i izgubi bitku, rat sasvim sigurno nije izgubio, vraća se na planiranje i kreće iznova. Mana mu je često što ni u jednom trenutku ne sumnja u to da griješi, pa tako i ne vidi svoje eventualne pogreške. Zanimljivo je da su Tigrovi ljudi velikih osjećaja, često djeluju prema onome kako im nalaže srce.

U ljubavi im nije teško osvojiti nekoga do koga im je stalo, zrače karizmatičnom energijom. Problemi nastaju kad nakon osvajanja nastupi svakodnevica. Romantika i strast Tigrovima je eliksir života, to su dvije stvari koje treba stalno održavati. S Tigrovima nikad nije dosadno, ali i traže mnogo od partnera, a prije svega – slobodnog prostora. Pošteni Konj čitat će im iz očiju svaku želju, Pas im je vjeran do smrti, a Zmaj će se više iskazati na erotskome polju. Zmija i lukavi Majmun mu ne odgovaraju. Konzervativni Bivol mu je nezanimljiv. Jedini znak koji mu je doista dorastao je – drugi Tigar. Razumiju se bez riječi i nerazdvojni su. 

Tigar u 2014.
Poslovno, financijski i privatno krenut će snažno i uzlazno. 2014. godina će Tigrovima biti vrlo uspješna, zadaće će obavljati s lakoćom. Inovativnost će im biti od velike pomoći, hrabrost i odlučnost ostavit će dojam i na druge i bit će nagrađena. Čak i ako imaju na umu neke riskantnije pothvate, već sada uz sebe imaju naklone suvozače, ljude koji će zajedno s njima odjahati u novu pustolovinu. Ukratko: ovo će biti odlična godina! 

ZEC

Simpatični posrednik

Čovjek naprosto mora voljeti mirne, drage i vrckaste Zečeve. Sklad im je sve na svijetu, u njihovoj se blizini svatko osjeća dobro. Sanjari su i jako se loše nose s kritikom. Povučen je, ne dijeli intimu s drugima, vrlo je samozatajan. Daje odlične savjete, može lijepo posredovati među zaraćenim stranama. Najljepše im je kod kuće, vrlo su kreativni, a stres im je nepoznanica.

U ljubavi čeznu za srodnom dušom, a dok je ne susretnu, mnogo vrludaju i gube se. Dobra strana toga jest što stječu mnoga iskustva koja će im dobro doći kad napokon pronađu svoju pravu ljubav. Jednom kad je pronađe, vjeran je i ispunjava joj svaku želju. Zamjera ako mu se prigovara i ako osjeti manjak ljubavi i romantike. Koza će ga dobro razumijeti, ona mu je idealan partner. Sa Psom mu nikad neće biti dosadno, na istoj je valnoj dužini sa Svinjom. Loš spoj je s Majmunom, a ni Pijetao nije neka sreća. Veza s Tigrom isto je što i igranje vatrom. 

Zec u 2014.
Zec je savjestan i pouzdan, dosljedno provodi zamisli. Ne voli se, međutim, gurati u prvi plan. No ako ne ide nikako drukčije, stat će pred ljude i predstaviti svoje ideje koje će biti dobro primljene. Njihova je prednost što su vrlo dobri diplomati. U 2014. godini upravo će im trebati puno diplomacije i znanja da pravu kartu izbace u pravom trenutku. Poruka Zečevima je da budu koncentrirani i dobro odvagnu svaki potez, jer godina će juriti poput konja u galopu. 

ZMAJ

Energični spasitelj svijeta

Zmaj voli slobodu, strastven je i nestrpljiv – progonjen snažnom željom za djelima i prepun vatrenog temperamenta. Kinezi ga smatraju simbolom snage, bogatstva i uspjeha. Rado preuzima vodeće uloge, zna kamo treba ploviti, no ostaje fer i rado pomaže. Voli, međutim, i solirati. Kao strategu nitko mu nije ravan, um mu je vrlo izoštren, svakom se poslu posvećuje s puno fokusa i pažnje. Često mu se dogodi da zapne na poslu, zaboravi na obitelj. No ima sreće što Zmajevima uglavnom svi s lakoćom sve opraštaju.  

U ljubavi je njegova erotska energija i karizma sada već legendarna. Snažno i bez problema osvaja srca, no svakodnevica s ovim znakom je sve samo ne jednostavna. Samo oni koji su čvrsto na zemlji mogu se nositi sa Zmajem. Ako partner nije spreman neprekidno ugađati ovom čarobnom liku iz bajke, pred vratima je već kolona onih koji su spremni. Zmajevima nije bitna velika životna ljubav i fatalnost, često se ne znaju vezati, sloboda im je iznad svega. S njima se najbolje nose Majmuni i Štakori. Svi ostali znakovi silno za njime čeznu, no slabo mu mogu parirati.

Zmaj u 2014.
Zmajevi mogu slobodno u 2014. godini riskirati, pokazati mišiće, krenuti punim gasom. Mnoge će im se ideje sada bolje i lakše realizirati neko proteklih godina. Važno je da se znaju nositi s vjetrovima koji im pušu u lice, podmetanjima i da pokažu izdržljivost. Ustrajnost će im se isplatiti. 

ZMIJA

Tajnovita lukavica

Zmija kroz život prolazi samozatajno, s osjećajem za takt i mir. Obdarena nevjerojatnom intuicijom, osjeća dobro svoje prilike i raspoloženja drugih. Ne sklapa lako prijateljstva, prvo mora osobu dobro proučiti. Osjeti li samo dašak nečeg lošeg, ta osoba nikad neće ući u njezin krug prijatelja. Jako dobro osjeća kad se netko pretvara, doima se mističnom, no njezinoj hipnotičkoj privlačnosti malo tko može odoljeti. Atraktivna je, sa smislom za humor. Djeluje poput mudraca i filozofa. Pogriješit će svatko tko je podcijeni. Zmija ništa ne zaboravlja, nikad ne odustaje i može biti vrlo stroga. Voli raditi sama, vrlo je odgovorna.

U ljubavi je vrlo izbirljiva. Usto jako dobro poznaje dubine ljudske duše pa se pri izboru partnera snažno oslanja na šesto čulo. A kad im se netko svidi, one će ga osvojiti. Zmije su rođene zavodnice. Međutim, vrlo su posesivne, što je čest uzrok sukoba. Ovom tajnovitom biću dorasli su Zmaj i Pijetao. Dobroćudnu Svinju Zmija će samo iskorištavati, a svi ostali znakovi instinktivno bježe od nje. 

Zmija u 2014.
Zmija će se u 2014. godini suočiti s brojnim problemima, teškim razdobljima i trebat će joj puno snage da se probije kroz to. Savjet je da se ne uplaše, ne pokunje, ne odustanu, već da skupe svu snagu i progrizu kroz sve što im dolazi na put. Svakako ove godine moraju prevladati suzdržanost, preuzeti inicijativu. Jedino tako će na kraju godine moći reći da su napravile sve što je bilo potrebno. 

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci