Kineska godina Pijetla - živite iz dubine srca i časno!

Ono što nas vodi 2017. godine dolazi iz dubine srca – to će nam omogućiti da jasno spoznamo što trebamo zadržati u svom životu, a što moramo otpustiti

Godina definiranja granica, rafiniranja detalja

"Obje godine – Majmuna i Pijetla – jesu o meni i mojem, s jednom važnom razlikom: dok Majmun ne može drukčije nego slijediti put koji golica njegovu radoznalost bez obzira na to tko je sve na putu, Pijetao duboko osjeća svoje dužnosti za cijelo dvorište", objašnjava Karen Abler Carrasco, stručnjakinja za feng shui.

"Pijetao je sklon upravljanju i okupljanju svih koji ondje žive. Za bilo koji problem ili zadatak koji treba obaviti, Pijetao kaže: 'Ako ne ja, onda tko?'" Kad je pak riječ o energiji, dodaje stručnjakinja zapadne škole feng shuija, godina Pijetla je jin iako se pijetao čini oličenjem jang energije svojim glasnim kukurikanjem i nadmenim držanjem.

"Bit će to godina definiranja naših granica, rafiniranja detalja, jačanja potpore, čišćenja i dovođenja stvari u red."

Kakvi su vam temelji?

Tu nije riječ o raščišćavanju nereda, objašnjava, nego o temeljitom kritičkom razmatranju apsolutno svega na što se oslanjamo u svom životu i osjećaju sreće. Pritom je bitno biti – besprijekoran, težiti nepogrešivosti. "Što više rafinirate i usavršite svoje stvari – financije, veze, zdravlje, karijeru, imetak, to vaša životna situacija postaje snažnija", kaže K. Abler Carrasco.

Upitajte se zato, dodaje, koliko su čvrsti vaši temelji: stanovanje, prijevoz, ušteđevina itd., koliko se glatko odvijaju vaše dnevne rutine, koliko su zdravi vaši izvori hrane i prijateljstva.

Jin vatra - vodimo se iz dubine srca

Usto, "Pijetao voli eleganciju u svim stvarima, stoga rafinirajte svako područje svog života i svaku stvar u njemu. Posvetite svoje vrijeme i pozornost tome da najbolje što možete dovršite svaki zadatak i nađite zadovoljstvo da svakome dodate nešto ljepote" jer ovo je godina u kojoj u stvari koje vas uistinu održavaju valja unijeti više nježnog i brižnog chija.

"Ova godina jin vatre znači da se vodimo iz dubine srca. Iskoristite je da raspoznate što trebate zadržati u svom životu, a što valja otpustiti."

Važnost zajednice

Godina Pijetla naglašava i važnost zajednice. Stoga se savjetuje otvorenost prema svakome s kime se susrećemo tijekom dana, dijeljenje osjećaja o svojim iskustvima, učenje da se s užitkom slušaju različita pa i oprečna mišljenja, tolerancija i ljubaznost.

"Pijetao pozdravlja novi dan s elegancijom, snagom i vibracijom cijelog svog bića, služeći zajednici. Isto to trebali bismo činiti i svi mi."      

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci