Karmičke veze - odnosi zapisani u zvijezdama

Sigurno ste se ponekad igrali idejom reinkarnacije. U našem horoskopu postoje pokazatelji koji upućuju na prošle živote i zadatke koje smo iz njih donijeli u ovaj život. Karmička astrologija pomaže nam da ih prepoznamo. I više od toga! Pokazuje nam s kojim smo se ljudima već sreli u nekom od prijašnjih života i što jedni drugima možemo pružiti u ovome

Duša je besmrtna

Učenje o besmrtnosti duše koja se iznova rađa u novom tijelu u novom životu potekla je iz velikih religija Istoka, budizma i hinduizma. Nekima od nas privlačna je i prihvatljiva, neki će ostati skeptični.

Prema tim tradicijama, duša putujući brojnim životima ima priliku proživjeti sva ljudska iskustva i učiti. Utješna je misao da je duša besmrtna i da ima mnogo prilika za učenje, u vremenskim razdobljima koja nadilaze jedan ljudski vijek. Ipak, to stalno vraćanje u život koji donosi izazove, tuge i boli te pokoji sretni trenutak naporno je i ponekad obeshrabruje. Proživljavanje raznovrsnih iskustava nije nikakav ispit ili kazna, nego jednostavno zakon karme. Sve što napravimo ili ne napravimo, sve što mislimo, sva energija koju šaljemo, vraća se s istim predznakom – pozitivna energija pozitivnim, a negativna negativnim. To znači da smo sami odgovorni za svoje životne okolnosti, a mnogima to nije lako prihvatiti.

Tko smo bili prije

Možda bismo voljeli znati tko smo bili prije. Možda maštamo o tome da smo bili neka znamenita osoba. No zapitajmo se kako nam znanje o tome što smo bili u nekom od prethodnih života može pomoći u ovome. Kad malo razmislimo o tome, shvatit ćemo da nije važno jesmo li bili trgovac, glazbenik ili švelja. Nije važno jesmo li živjeli u obilju ili bijedi, zdravlju ili bolesti. Čini se da duša na svom putovanju treba proživjeti sva ta iskustva.   

Važno je i zanimljivo znati jesmo li u prijašnjem životu nešto propustili naučiti i napraviti, pa moramo ponoviti ta iskustva. O čemu sada moramo učiti? Jesmo li se bojali ljubavi, pa je glavna tema našega trenutačnog života odnos s partnerom? Jesmo li iznevjerili ljubav, pa je sad teško pronalazimo? Jesmo li propustili postupati odgovorno prema onima koji su ovisili o nama? Možda zato u ovom životu imamo priliku vrijedno raditi ne bismo li svojoj obitelji pružili oslonac i sigurnost. Karmička astrologija pokazuje nam kakvu smo vrstu energije donijeli iz prethodnog života. I ono što je još važnije: koje je najvažnije životno iskustvo koje u ovom životu možemo iskusiti i iz njega najviše naučiti!

Tema života

Život svakog od nas ima svoju temu. Ostvarivanje potencijala koji simboliziraju temeljne energije Sunca i Mjeseca naš je karmički zadatak. Živimo li u skladu s tim energijama, osjećat ćemo se zadovoljno jer radimo ono što nas ispunjava. Istodobno učimo pomoću iskustava koja u ovoj fazi svog razvoja, na putovanju naše duše, moramo svladati da bismo nastavili svoj razvoj.

Kako bismo bolje razumjeli te zakonitosti, uzmimo primjer iz života. Tanja ima Mjesec u Strijelcu, koji simbolizira potrebu za dubljim razumijevanjem života i pronalaženjem pravih odgovora. Iako za sebe ne bi rekla da je duhovni tragač, na sve moguće načine uči o sebi. Zanima je psihologija, voli čitati knjige o samopomoći, često odlazi na radionice i predavanja o osobnom razvoju. Energija Sunca koje je u Tanjinu horoskopu u Vodenjaku pokazuje način na koji ona traži odgovore. Otvorena, društvena, nesputana strogim pravilima, originalna u svojoj potrazi, ona ima izrazito naglašenu društvenu svijest, osjećaj za ono što je ispravno i želju da pomaže drugima. Humanizam i pravednost ideali su u koje duboko vjeruje.

Tanja i druge želi upoznati s istinama i vrijednostima u koje sama vjeruje, pa je predani društveni aktivist. Odaziva se na svaku humanitarnu akciju i aktivno zagovara svijest o čuvanju okoliša. Često pokreće inicijative koje mogu poboljšati život. To su jednostavna iskustva, ali upravo ona mogu produbiti njeno razumijevanje života i povesti je naprijed u osobnom razvoju te je upravo to njezina zadaća za ovaj život.

Naučiti lekciju

Sjetite se filma Beskrajni dan, u kojem se glavni lik svakog jutra budi u istom danu i proživljava iste događaje. Njegove su riječi i postupci pritom uvijek drukčiji. Glavni lik ima priliku iskušati različite pristupe svakom i najmanjem događaju tog dana, dok ne shvati kako svaki od njih ispravno riješiti. Tek tada može nastaviti. Tako se nešto vjerojatno događa i u našim životima. Sigurno se i vama događa da neka iskustva stalno ponavljate.

Uzmimo za primjer Sanju, koja je promijenila jako puno poslova. Svaka je tvrtka u kojoj je radila prije ili kasnije propala. Sanja je stručna i profesionalna u poslu, no već se i sama počela šaliti na svoj račun, smatrajući se katalizatorom propasti. Često se pitala ima li u tome za nju neka poruka. Željela je pokrenuti vlastiti posao, no uvijek je nešto nedostajalo: nekad ideja, nekad novac, nekad hrabrost. Sanjin je Mjesec u Jarcu, a to je simbol potrebe da sama upravlja projektima i vlastitim razvojem te da svojim radom stekne društveni ugled.

Sunce u Djevici simbol je Sanjine promišljene energije, koja joj omogućuje da dobro organizira stvari te bude vrlo precizna i točna u onome što radi. Kad se napokon odlučila pokrenuti vlastiti posao, otkrila je svu snagu svoje praktične energije. Sama je izgradila i učvrstila svoju tvrtku.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci