Kakvu budućnost želite?

Ljetni solsticij moćno je vrijeme koje vam na raspolaganje stavlja mnogo energije i snage – mudro ih iskoristite!

Vrijeme za nove početke i kreiranje budućnosti

Najdulji dan u godini i "službeni" početak ljeta, ljetni se solsticij veže uz povećanu energiju, vitalnost, obilje i kreativnost, snažan proboj naprijed, rast i napredak. To je uvijek vrijeme slavljenja promjene te prepoznavanje onoga što je bilo i onoga što je pred nama, tranzicije iz prošlosti u budućnost.

Zato je ovo odlično vrijeme za fokusiranje na početke i prilika za resetiranje: kako želite vidjeti, osjećati i doživjeti svoju budućnost.

U ovo moćno vrijeme na raspolaganju je mnogo energije i snage – mudro ih iskoristite. No, imajte suosjećanja za one koji se njima neće koristiti tako mudro, čuvajte se zamjeranja i gnjeva te sklonosti da nekog za nešto optužujete i osjećate se kao žrtva. Nastojte svoju vibraciju održati što je moguće višom i zadržati fokus na svojim novim namjerama i novim temeljima za poboljšan doživljaj života.

Solsticij izvlači potisnute emocije zamjeranja, tuge, krivnje

Solsticiji, kao i ekvinociji, stoljećima su služili i za astrološka predviđanja. Svaka tri mjeseca imamo solsticij ili ekvinocij, a astrološka karta napravljena za taj dan upućuje na okolnosti koje možemo očekivati iduća tri mjeseca.

Tako i ovaj solsticij, koji se poklapa s ulaskom Sunca u znak Raka, postavlja scenu za ono što će se odvijati do 22. rujna, odnosno jesenskog ekvinocija. Točka solsticija u Raku u kvadratu je s Marsom, što će na površinu izvući akciju, ali i gnjev te potisnute emocije, zamjeranja, tuge, odbojnosti i krivnje.

Budući da je Mars još u Ribama, naglašen je element vode pa se može očekivati snažno iskazivanje emocija. Rak je znak sigurnosti i njegovanja, a na ovoj točki postajete svjesni svoje ranjivosti te uviđate kako je u redu imati potrebu za nečim ili nekim te zatražiti potporu.

Otpustite svoje osjećaje kako biste mogli poduzeti smislenu akciju

Tek kad postanemo svjesni svojih potisnutih osjećaja, kad im dopustimo da postanu dio nas, možemo poduzeti smislenu akciju. Zato nađite vremena za svoje emocije – sa svom tugom ili bijesom koji bi mogli isplivati na površinu.

Dopustite da prođu kroz vas, ali nemojte zapeti u tom procesu. Otpustite ih i nastavite se kretati naprijed, usredotočeni na ljepotu, inspiraciju, opraštanje i sve što je moguće; ovo je dobro vrijeme za snove, sa zahvalnošću za ono što je prošlo.

Izvori: thepowerpath.com; astrobutterfly.com

 

Pripremila: Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci