Kakve su osobne granice Škorpiona i Jarca

U astrologiji Saturn je simbol granica. U neznanju se možemo bojati njegove reputacije da postavlja prepreke i uskraćuje nam ono što želimo. Saturn je važan jer bez njega ne bismo mogli postaviti ni održavati zdrave granice svoga bića. On predstavlja ono važno NE, koje moramo naučiti. To NE nas štiti tako što nam postavlja nužna ograničenja kako bismo postali zreli i mudri u održavanju stabilne strukture svog identiteta. Kad koristimo astrologiju da bismo bolje upoznali sebe, u njenom ćemo bogatom jeziku simbola pronaći putokaz prema mjestu gdje su naše granice najugroženije, na što smo posebno osjetljivi, i kako ih učvrstiti. Znak u kojem se nalaze Sunce, Mjesec i podznak od najveće su važnosti, a kad je riječ o granicama, može nam pomoći i znak u kojem se nalazi Saturn.

Visoki zid

Poput visokog zida, osobne granice Jarca I škorpiona najčvršće su među znakovima Zodijaka. Najveći izazov u vašem osobnom razvoju nije prijetnja da se vaše granice uruše. Vama se može dogoditi da vas vlastite granice zarobe! Češće ćete se naći na strani onih koji vlastita prava i potrebe smatraju važnijima.

To može značiti da prečesto, strogo i ponekad nepravedno koristite „ne“ pa tako zapravo osamljujete sebe i narušavate tuđe granice. Zdrave granice umanjit će vaše strahove i potrebu za kontrolom. Održat ćete ih uz više poštovanja i razumijevanja potreba i osjećaja drugih.
 

Senka Ljubić, astrologinja

Ostali članci