Kakve su osobne granice Raka i Riba

U astrologiji Saturn je simbol granica. U neznanju se možemo bojati njegove reputacije da postavlja prepreke i uskraćuje nam ono što želimo. Saturn je važan jer bez njega ne bismo mogli postaviti ni održavati zdrave granice svoga bića. On predstavlja ono važno NE, koje moramo naučiti. To NE nas štiti tako što nam postavlja nužna ograničenja kako bismo postali zreli i mudri u održavanju stabilne strukture svog identiteta. Kad koristimo astrologiju da bismo bolje upoznali sebe, u njenom ćemo bogatom jeziku simbola pronaći putokaz prema mjestu gdje su naše granice najugroženije, na što smo posebno osjetljivi, i kako ih učvrstiti. Znak u kojem se nalaze Sunce, Mjesec i podznak od najveće su važnosti, a kad je riječ o granicama, može nam pomoći i znak u kojem se nalazi Saturn

Pješčana plaža

Granice Raka i Riba nalikuju pješčanoj plaži koja se stapa s golemim oceanom. Valovi novih iskustava donose željena i neželjena iskustva, mijenjaju obalu, napadaju je plimama, žaloste je osekama. Imate potrebu za emotivnim povezivanjem s drugima, za stapanjem.

Da biste to postigli, brižni ste, osjećaje i potrebe drugih požrtvovno stavljate ispred vlastitih, posebno kad je riječ o djeci i obitelji. Najosjetljiviji ste od svih znakova u postavljanju emotivnih granica. Zdrave granice održat ćete prepoznavanjem vlastitih osjećaja i potreba. Trebate ojačati  odgovornost prema sebi.

Senka Ljubić, astrologinja

Ostali članci