Kakve su osobne granice Ovna, Lava i Strijelca

U astrologiji Saturn je simbol granica. U neznanju se možemo bojati njegove reputacije da postavlja prepreke i uskraćuje nam ono što želimo. Saturn je važan jer bez njega ne bismo mogli postaviti ni održavati zdrave granice svoga bića. On predstavlja ono važno NE, koje moramo naučiti. To NE nas štiti tako što nam postavlja nužna ograničenja kako bismo postali zreli i mudri u održavanju stabilne strukture svog identiteta. Kad koristimo astrologiju da bismo bolje upoznali sebe, u njenom ćemo bogatom jeziku simbola pronaći putokaz prema mjestu gdje su naše granice najugroženije, na što smo posebno osjetljivi, i kako ih učvrstiti. Znak u kojem se nalaze Sunce, Mjesec i podznak od najveće su važnosti, a kad je riječ o granicama, može nam pomoći i znak u kojem se nalazi Saturn

Pazi da se ne opečeš

Potreba vatrenih znakova za dokazivanjem, kreativnim izražavanjem sebe, svojih stavova i duhovnih uvjerenja može se neobuzdano širiti. Ponekad niste svjesni da svojim vizijama, planovima, idejama i željama okupirate prostor drugih. Vaše su granice narušene kad osjećate da vaša jedinstvenost i snaga nisu prepoznate, kad vam uskraćuju poštovanje ili vas podcjenjuju.

Branite se ljutnjom, no uz nezdrave granice okrenut ćete je protiv sebe. Pasivna agresija i autodestruktivno ponašanje jednako su opasni kao i narušavanje tuđih granica. Dopustite sebi biti ono što stvarno jeste, bez pritiska drugih da budete nešto drugo. Ljubav prema sebi stvara vaše zdrave granice. Ne zaboravite ostaviti drugima njihov intimni prostor.

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci