Kakve su osobne granice Bika i Djevice

U astrologiji Saturn je simbol granica. U neznanju se možemo bojati njegove reputacije da postavlja prepreke i uskraćuje nam ono što želimo. Saturn je važan jer bez njega ne bismo mogli postaviti ni održavati zdrave granice svoga bića. On predstavlja ono važno NE, koje moramo naučiti. To NE nas štiti tako što nam postavlja nužna ograničenja kako bismo postali zreli i mudri u održavanju stabilne strukture svog identiteta. Kad koristimo astrologiju da bismo bolje upoznali sebe, u njenom ćemo bogatom jeziku simbola pronaći putokaz prema mjestu gdje su naše granice najugroženije, na što smo posebno osjetljivi, i kako ih učvrstiti. Znak u kojem se nalaze Sunce, Mjesec i podznak od najveće su važnosti, a kad je riječ o granicama, može nam pomoći i znak u kojem se nalazi Saturn.

Ne diraj moje krugove

Bik i Djevica najosjetljiviji su na fizičke i materijalne granice. One su stabilne, poput čvrsto iscrtanih krugova. Obuhvaćaju tijelo, osobni prostor i intimu, proširuju se na ono što posjedujete, na materijalne stvari, novac, nekretnine.

Senzibilnih osjeta, svjesni svog tijela i zdravlja, privrženost izražavate dodirom i hranom pa ćete paziti koga ćete i kada zagrliti, s kim ćete se rukovati i zašto. Zdrave granice za vas odražavaju samostalan bankovni račun ili zatvorena vrata sobe koju ne želite dijeliti ni s partnerom. Za održavanje zdravih granica trebate vjerovati u sebe i svoje vrijednosti.  

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci