Kako prošli životi utječu na naš odabir partnera

Stručnjak za jyotish objasnio nam je na primjeru kako negativne emocije postaju obrazac zaljubljivanja i što nas magnetski privlači nekim partnerima...

Čudna ljubav Noe i Marte

Noa i Marta su u ovom životu uspjeli ostvariti kratku vezu. Noa ni sam nije znao zašto ju je tako jako zavolio i neprestano razmišljao o njoj, iako Marta prema njemu nije pokazivala preveliki interes. Nakon nekog vremena, Marta prekinula vezu, no i dalje je željela neprestano s njime razgovarati iako je govorila da nije zaljubljena u njega.

Poslije dvije godine, ona se udala za osobu koja je imala karakteristike njenog oca koji je podsvjesno ponižavao njenu majku te je razvila osjećaj manje vrijednosti. Ovog partnera nije pretjerano voljela, ali kada ju je povrijedio, počela je osjećati veliku strast prema njemu, svjesna da joj se ljubav javlja kad je netko ostavlja, ali isto tako je znala da je braku došao kraj.

Ako pogledamo natalnu kartu prošlog života Noe i Marte, njih dvoje su bili u vezi gdje su se neprestano svađali, ali su osjećali jaku međusobnu povezanost. Tada je Noa otišao s drugom osobom, ali i s njom je doživio odbijanje i osjećaj manje vrijednosti. Njihov odnos je završio zamjeranjem jedno drugom.

Obrazac koji ste imali u prošlom životu moraju nositi i vaši roditelji

Ta im je spoznaja pomogla da vide kako je svaki pokušaj vraćanja u odnose samokažnjavanja i kažnjavanja druge osobe odnos koji se ne zasniva na ljubavi već na hranjenju negativnim emocijama. Također, tu je važno naglasiti nešto na što se ne obraća toliko pažnja, a to je da obrazac koji ste imali u prošlom životu moraju nositi i vaši roditelji.

Oni prenose doživljaj ljubavi u kojem dominira kažnjavanje i samokažnjavanje i kada vidite svog karmičkog partnera, nemate šanse oduprijeti se tom osjećaju ako to ne znate. Ne samo da takvu ljubav prepoznajte iz prošlog života, već i loš roditeljski odnos vam daje male šanse da se tome oduprete.

Često na jyotish konzultacijama, bez obzira na edukaciju i znanje koje imaju o duhovnosti, ljudi ne mogu shvatiti o čemu se radi. Kada sretnete partnera iz prošlog života, vaš organizam reagira kemijskom reakcijom, a žlijezde koje pokreću kemijske reakcije nalaze se baš na mjestima na kojima se nalaze čakre.

Bespomoćni i ovisni o drugoj osobi

Takvi odnosi nastaju na uvjerenjima da ljubav možemo dobiti od nekog drugog i da smo u ljubavi bespomoćni i ovisni o drugoj osobi, no na tim temeljima nastaje jedino samokažnjavanje i kažnjavanje. Kada vas partner kažnjava, niste ni svjesni da vas kažnjava na temelju onoga što je doživio u prošlom životu. Sigurno su vam poznate situacije u kojima partner tvrdi nešto što uopće nema veze s vama a budući da ne postoji spoznaja da to dolazi iz prošlog života, takva je veza najčešće osuđena na propast.

Noa je došao na savjetovanje i kroz konzultaciju je shvatio u čemu je problem. Ipak, trebalo mu je malo vremena da to prihvati i emocionalno. Ljubav je u ovom slučaju bila takva da je Noa napravio zaokret u svom životu i okrenuo se drugoj osobi s kojom je imao skladniji odnos i koji ga nije vraćao u prošle živote, ali i u stanja djetinjstva koja su bila emocionalno bolna.

Kako mogu voljeti nekoga tko me povređuje?

Marta i Noa su kasnije kao prijatelji razgovarali o tom problemu i premda je znala da mora napustiti stari obrazac, nije se mogla odreći svog pogleda na ljubav, bez obzira što je znala za posljedice. Ipak, nije se više odlučivala za takvu vrstu ljubavi što joj je bilo jako teško jer je osjećala unutarnji rascjep. Pitala se kako može osjećati tako snažnu privlačnost prema nekom tko je povređuje.

Barem za sada, Marta je ostala na istome, ali kada se i odlučimo osloboditi obrasca, moramo prihvatiti da to više ne želimo emocionalno, a na to se malo tko odlučuje. To je unutarnji poziv da se odreknemo mnogih iskrivljenih shvaćanja o ljubavi, ali i o sebi. Ljubav je poziv na individualnost.

Prihvaćanje i voljenje sebe

Noa je osim obrasca iz prošlog života osvijestio i obrazac neprihvaćanja sebe, želje da bude netko drugi. Borio se katkad s osjećajima i sjećanjima na svoju kratku vezu i ljubav iz prošlog života, ali svjestan činjenice da je stvorio jake navike neprihvaćanja sebe, odnosno da je doživljavao ljubav kroz ponižavanje, kao što to čini većina ljudi. 

Mi smo ustvari esencija ljubavi, a planeti nam govore da se ne možemo poistovjetiti s nestvarnim svijetom koji smo stvorili iz dubokog neprihvaćanja i nevoljenja sebe. Zapamtite, svatko od nas može voljeti ovdje i sada. Nitko nas ne sprečava da volimo svijet i ljude, a ne da stvaramo posebne uvjete voljenja u kojima ustvari volimo zamišljene osobe, a ne stvarne partnere.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci