Kako najbolje iskoristiti retrogradnu Veneru

Ulazimo u period retrogradne Venere. Idealno je vrijeme da ispitate jeste li zadovoljni sa svojom vezom, a ako ste slobodni i želite pronaći partnera dobit ćete snagu da manifestirate svoje snove - ali dobro pripazite što želite

Venera simbolizira osjećaj osobne vrijednosti i sposobnost stvaranja intimnih veza. Ona simbolizira ono što želimo i što smatramo lijepim. Posljednji je put Venera bila retrogradna 2018., a sada je retrogradna od 14. svibnja do 26. lipnja 2020.

Ciklus Venere traje oko godinu i pol dana, pa su trenuci njene retrogradnosti u kojima započinje njen novi ciklus posebno važni kako bismo preispitali što stvarno želimo, kakva je naša trenutna intimna veza, jesmo li zadovoljni u njoj.

Ako nismo u vezi, a željeli bismo pronaći partnera, početak Venerinog ciklusa u sebi nosi golemu snagu i potencijal da na neki novi, osvježeni način manifestiramo ono što želimo.

No, uz Veneru vrijedi ono staro pravilo: pazi što želiš jer bi ti se moglo ostvariti! Ako nismo precizirali svoje želje i ako one ne odgovaraju našoj unutarnjoj istini, onda nećemo biti zadovoljni rezultatima.

Retrogradno razdoblje Venere sugerira nam da se smirimo, povučemo se u svoju nutrinu kako bismo osjetili koje su nam vrijednosti i želje nametnute izvana, a što mi sami želimo bez obzira na očekivanja drugih i razne pritiske okoline.

U ovom razdoblju možemo se riješiti nepotrebnih društvenih odnosa, loše ljubavne veze i lažnih vrijednosti, preispitati svoju financijsku situaciju, ponovo učvrstiti osjećaj vlastite vrijednosti, prisjetiti se kako treba voljeti i prihvaćati sebe.

Iznad svega, možemo svoju intimnu vezu povesti u novu fazu razumijevanja i ljubavi. Ako ne obratimo pozornost na to da na odnosu treba stalno raditi, njegovati ga i razvijati, propustit ćemo trenutak kad su moguće pozitivne promjene, pa umjesto toga stvari mogu krenuti naopako.

Senka Ljubić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci